MilliEğiti
New member
- Katılım
- 6 Nis 2010
- Mesajlar
- 530
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ermeni yalanlarını ifade özgürlüğü sayarak soruşturma açılmasına izin vermedi.
ADALET Bakanlığı Elbette bu bir soykırımdır diye Türklüğe hakaret ederek aldıkları 1 yıl hapis cezası Yargıtayca bozulan Agos gazetesi yöneticilerini yeniden yargılanmaktan kurtardı. Bakanlık, dava dosyasına eklenmek üzere gönderdiği yazıda soruşturmaya gerek yoktur diyerek isteyen herkese de Türkler soykırım yaptı deme hakkını tanıdı.
AVRUPAda soykırım yoktur diyenlere hapis cezası verildiği dönemde, İfade özgürlüğü sadece lehte olduğu kabul edilen, zararsız haber ve düşünceler için değil, devleti veya toplumun bir kesimini rahatsız eden düşünceler için de kullanılmalı diyen Adalet Bakanlığı, Türk milletine iftirayı da ifade özgürlüğü içinde gösterdi.
Yalana bakanlık vizesi
Adalet Bakanlığı, 1915teki Ermeni olaylarına ilişkin Bu soykırımdır diyen Agos Gazetesi yöneticileri Arat Dink ve Serkis Seropyanın yargılanmasına izin vermeyerek, iftirayı savunanların eline koz verdi.
Adalet Bakanlığı, 1915teki Ermeni olaylarına ilişkin Bu soykırımdır diye yazan Agos Gazetesinin yöneticileri Arat Dink ve Serkis Seropyana yeniden yargılama için soruşturma izni vermedi. Agos Gazetesinin yöneticilerine TCK 301den verilen cezanın bozulmasının ardından dosyanın tekrar yargılama yapılabilmesi için izin alınması amacıyla gönderildiği Adalet Bakanlığı, soruşturmaya izin verilmesine yer olmadığını belirtti.
Kırıcı olması doğal...
Bakanlıktan dava dosyasına gönderilen yazıda, ifade özgürlüğünün sadece lehte olduğu kabul edilen, zararsız veya ilgilenilmeye değmez görülen haber ve düşünceler için değil, devletin veya toplumun bir bölümünü rahatsız eden haber ve düşünceler için de uygulanması gerektiği vurgulandı. Yazıda, Bunun demokratik düzenin ve çoğulculuğun gereği olduğu, eleştirinin kaynağını bu özgürlükten aldığı, eleştirel sertliğin suç oluşturmayacağı, eleştirinin övgü olmadığına göre, sert, kırıcı ve incitici olmasının da doğal olduğu, bu kapsamda suça konu ifadelerin eleştirici kapsamında kaldığı ... denildi.
Yargıtay bozmuştu
Agos Gazetesi, öldürülen Hrant Dinkin 14 Temmuz 2006da Reuters Ajansına verdiği demecin bir bölümünü 301e karşı
1 İmza başlığıyla yayınlamıştı. Gazetede, 21 Temmuz 2006da imzasız olarak yayınlanan bölümde, Elbette bu bir soykırımdır diyorum. Çünkü sonuç kendini zaten tanımlıyor ve adını koyuyor. 4 bin yıldır bu topraklarda yaşayan bir halkın bu olaylarla birlikte artık yok olduğunu görüyorsunuz. Bu zaten kendini anlatıyor ifadeleri yer almıştı. Yazı nedeniyle TCK 301den dava açılmış, gazete yöneticilerine verilen 1er yıl hapis cezası ertelenmiş, ardından temyiz edilmişti.
Büyükelçi
çağrıldı, ama...
AKP hükümeti, Türkiyede Ermeni soykırımı var denilmesine çanak tutarken, yabancı senatolarda kabul edilen soykırım yalanına da göstermelik tepkiler ortaya koymuştu. Sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili karar tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde
4 Martta kabul edildiğinde hükümet Türkiyenin Washington Büyükelçisi Namık Tanı Ankaraya çağırmıştı. Türkiyeden gelen tüm tepkilere rağmen, Ermeni lobisinin uzun uğraşları sonucu, sözde soykırımtasarısı 22 hayıroyuna karşı 23 evet oyuyla Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesinda kabul edilmişti. Tasarının kabulünün hemen ardından Ankaradan yapılan açıklamada, Washington Büyükelçimiz Namık Tan bu gelişme çerçevesinde istişareler için Ankaraya çağırılmıştır denilmişti. Ne var ki Ankaraya gelen Namık Tan
6 Nisanda Washingtona dönmüştü.
Perinçeki mahkûm etmişlerdi
Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır dediği için İsviçrede yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 9 Mart 2007 de doksan gün hapis cezasına mahkûm edildi. Mahkeme ek olarak Perinçeki 16.873 İsviçre frangı tazminata mahkum etti. Temyizden de sonuç alamayan Perinçek hakkındaki karara tepki gösteren İP Avrupa temsilcisi Ali Mercan ile Bern ADD başkanı Ethem Kayalı ve Zürich A.D.D eski Başkanı Hasan Kemahlı, aynı suçu kendilerinin de işlediğini belirterek Perinçekle dayanışma içine girdiler. Üç Türk hakkında İsviçrede açılan dava 15 Eylül 2008de karara bağlandı ve 3 Türk de mahkum edildi.
Sözde soykırımı inkara ceza
Sözde Ermeni soykırımını meclislerinde tanıyan Fransa ve İsviçrede, yalanı inkar eden hakkında hukuki işlem başlatılıyor. Soykırım yalanını 1998de tanıyan Fransada, 2006da çıkartılan yasayla sözde Ermeni soykırımını reddetmek suç haline getirildi. Aynı suç, 2003te Ermeni iftirasını tanıyan İsviçre ceza yasasında da bulunuyor. Son olarak ABD Temsilciler Meclisinde bir alt komitenin ve İsveç Parlamentosunun tanıma kararlarıyla gündeme oturan sözde soykırımı bugüne kadar 21 ülke tanıdı. İşte o ülkeler: Arjantin, Ermenistan, Belçika, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Kesimi, Fransa, Almanya, Yunanistan, Litvanya, Lübnan, Hollanda, Polonya, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Vatikan ve Venezuela.
SOYKIRIM İFTİRASI SUÇ DEĞİL-Manşetler-Yeni? gazetesi