Geçtiğimiz yüzyıl bittiği zaman bilinen 7 bin dilin yüzde 50sini konuşacak kimse kalmamıştı. Dil erozyonu denilen bu sorun internetin yaygınlaşmasıyla birlikte daha da hızlandı. İnsanlar, gerek iş gerekse eğlence için ön planda olan İngilizce gibi dillere yoğunlaşırken kendi anadilini unutmaya başlıyor. Bu korkunç gerçek için dil uzmanları yeni bir proje geliştirdi.

Bazı Kızılderili kabilelerinin gençlerine dillerini öğretmek için Twitter üzerinde kendi lehçeleriyle konuşma edebiyat dünyasında yeni bir çağın başlangıcını oluşturdu. National Geographicin kayıp diller uzmanı olan Profesör David Harrison unutmaya yüz tutmuş dilleri, Facebook, YouTube ve Twitter gibi sosyal medya siteleri sayesinde popülerleştirmenin mümkün olacağını düşünüyor.
Harrison sosyal medyanın unutulmaya başlayan dillere destek vermesi gerektiğini düşünüyor. Bilinen tüm dillerin dijital ortama geçirilmesini isteyen profesör, sözlüklerin de uygulama hale getirmek için bir proje üzerinde çalışıyor. Sosyal medya sitelerinin, unutulmuş dillere destek vererek bu kültürdeki insanların kendi lehçelerini konuşmalarını hedefleyen Harrison David bu konuda sitelere destek talebinde bulundu.