'Sorun dağda değil'

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
Şırnak'ın Uludere ilçesinde 1 Ağustos'ta mayın patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitiren şehit Jandarma Er Orhan Kaya 'nın cenazesi Malatya'da toprağa verildi. Cenaze törenine katılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız , "Bugün sorun dağda değil. 'Nerede' diye sorarsanız, biraz bakarsınız nerede olduğunu görürsünüz" dedi.

Şehit Kaya'nın Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Göğdeli beldesinde düzenlenen cenaze törenine katılan Orgeneral Iğsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, dağda eli silahlı son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin süreceğini söyledi. Iğsız, "Biz dağdaki mücadeleyi başarı ile sürdürüyoruz. Bakın sizler de biraz önce duydunuz şehidimizin babası en acılı anında 'Vatan sağ olsun' diyebilmektedir. Şehidimizin babası bunu söyleyebiliyorsa bu bizim için çok büyük bir vicdani sorumluluktur. Biz bu vicdani sorumluluğu yerine getireceğiz, kendimize güveniyoruz. Vatandaşlarımız dağdaki mücadele yönünden hiçbir tereddüt yaşamasınlar. Ama bir de açıklıkla ifade ediyorum, bugün sorun dağda değil. 'Nerede' diye sorarsanız bunu bana sormayın biraz bakarsınız nerede olduğunu görürsünüz" diye konuştu.

Cumhuriyet

Sorun askerini mayından koruyamayan TSK yönetiminde.

Sorunları hekes kendisine göre sıralar.
Hergün bir şehit haberi geliyor, hükümet Cumhurbaşkanı kavgasında.
Bu halk %100 desteklese bile olayı çözemeyen bir hükümet var. Öyle Maliki ile görüşmekle çözülmez bu iş. Irak ve İran dan terörist kamplarını kaldırmak için daha önemli şeyler ve kişiler lazım.
İran da kamplarının olmasıda şeriatın olduğu yerde terör doğar anlayışını destekliyor

Bu savaş hiç bitmeyecek çünkü bitmesi hiç kimsenin işine gelmiyor olanda zavallı mehmetçik e oluyor tabi:(

o canım askerlere yazık yaaa...

İlk defa bu memlekette şehit verilmiyor. Sizin gibi dar görüşlü AKP antipatiniz den dolay Cumhurbaşkanlığı seçimini bahane ediyorsunuz. İran ve Türk birlikleri ıraktaki PKK kamplarını defalarca bombalamışlardı. Konuyu ben izah edim size;
PKK terörünün ortaya çiktigi 1984 yilindan beri devletimiz Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerine toplam olarak yaklasik 200 milyar USD para harcamistir. Oysa sadece bunun 50 milyar dolari sosyal ve ekonomik alanlara harcansaydi insanlar is sahibi yapilip kolayca evlenip saglikli ve mutlu bir hayat standardina erismis olsalardi terörün kaynagi kururdu. Ancak ne yazik ki devletimiz batakligi kurutmak yerine sivrisineklerle mücadeleyi tercih etti.

Ne zaman Türkiye bölgesinde güçlü, sözü geçen, ekonomisini düzeltme yoluna girip, borçlarini ödeyebilen ve hatta kendi savas teknolojisini kendisi üreten bir devlet haline geldiginde ABD destegindeki PKK vd. ayrilikçi KÜRT GRUPLARI Kuzey Irak sinirindan süzülerek(!) ve hatta Irak Pasaportuyla elini kolunu sallaya sallaya girip içerdeki dag kadrosuyla beraber UYDU ve ileri teknoloji destekli ABD’nin talimatlariyla TSK askerlerine yönelik saldirilarda bulunurlar.
Şehit haberlerini böyle gözünün içine sokarak AKP aleyhine karalama kampanyası yapmak şehitler üzerinden siyaset yapmaktır arkadaşım.

Elais' Alıntı:
Sorun askerini mayından koruyamayan ordu yönetiminde.

Mayınların %70 i imha ediliyor.Mayınlar nerden geliyor?Kuzey Iraktan.Kuzey ırağa yaptırım uygulayamayan kim?Hükümet.

Elais' Alıntı:
İlk defa bu memlekette şehit verilmiyor. Sizin gibi dar görüşlü AKP antipatiniz den dolay Cumhurbaşkanlığı seçimini bahane ediyorsunuz. İran ve Türk birlikleri ıraktaki PKK kamplarını defalarca bombalamışlardı. Konuyu ben izah edim size;
PKK terörünün ortaya çiktigi 1984 yilindan beri devletimiz Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerine toplam olarak yaklasik 200 milyar USD para harcamistir. Oysa sadece bunun 50 milyar dolari sosyal ve ekonomik alanlara harcansaydi insanlar is sahibi yapilip kolayca evlenip saglikli ve mutlu bir hayat standardina erismis olsalardi terörün kaynagi kururdu. Ancak ne yazik ki devletimiz batakligi kurutmak yerine sivrisineklerle mücadeleyi tercih etti.

Ne zaman Türkiye bölgesinde güçlü, sözü geçen, ekonomisini düzeltme yoluna girip, borçlarini ödeyebilen ve hatta kendi savas teknolojisini kendisi üreten bir devlet haline geldiginde ABD destegindeki PKK vd. ayrilikçi KÜRT GRUPLARI Kuzey Irak sinirindan süzülerek(!) ve hatta Irak Pasaportuyla elini kolunu sallaya sallaya girip içerdeki dag kadrosuyla beraber UYDU ve ileri teknoloji destekli ABD’nin talimatlariyla TSK askerlerine yönelik saldirilarda bulunurlar.
Şehit haberlerini böyle gözünün içine sokarak AKP aleyhine karalama kampanyası yapmak şehitler üzerinden siyaset yapmaktır arkadaşım.

Sen İran da pkk kamplarının olmadığını söylüyorsan susta terörü bilen anlatsın.
Mehmetçiğin kovaladığı pkk İran a kaçıyor. Partiyi ya da şeriatı desteklemek için bu kadar görmezlikten gelinmez.

Abd talimatları ile demişsin. Bush ile Tayyip iyi bir dost oldular bilmiyor musun?
Beni aslında akp ilgilendirmez Cumhuriyetin kaybettikleri önemli olan.
Biz şehitlerimizi hep anıyoruz.Çare istiyoruz. Siz hatırlamıyor siyaset sanıyorsunuz. pehh

AntidepresaN' Alıntı:
Mayınların %70 i imha ediliyor.Mayınlar nerden geliyor?Kuzey Iraktan.Kuzey ırağa yaptırım uygulayamayan kim?Hükümet.

Irak kendi içindeki terörü bitiremediki meshep kavgalarından en çok çıkar sağlayan Kürt gruplar bunu hükümete bağlamak saçma 30 yıılık terör ülkemizde bitirilmek istenmemiş. TSK nın istihbaratı yok mu peki var. Ama Tunceli kadar içerde bir ilimizde terörist saldırılar olabiliyor.

Zamanın ETA terör örgütünün yönetimine ingiliz ajanlar sızmış fakat bitirilmek istenmemiştir. O zamanın istihbarat şefi '' Eta yı biz bitirisek sonra biz ne yapacağız, bakkal dükkanımı açacığız demiştir.

He unutmadan hudson senaryolarını unutmayalım.
Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Washington Temsilcisi Kubat Talabani: PKK liderlerinin Türkiye’ye teslimine Türk askerî yetkili karşı çıktı.

ABD düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü’nde 13 Haziran’da tartışılan ve Türkiye’de büyük yankı bulan senaryolara bir teyit daha geldi.

K.Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Washington Temsilcisi Kubat Talabani, toplantıda terör örgütü PKK’nın elebaşlarının Türkiye’ye teslim edilmesi fikrine Türk askerî yetkililerinden bazılarının karşı çıktığını açıkladı. Toplantıya katılanlardan Henri Barkey de bu konudaki haberleri doğrulamıştı. Genelkurmay heyetinin de iştirak ettiği kapalı konferansta eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’ya suikast, PKK’nın Beyoğlu’nda kanlı bir eylem düzenlemesi ve ardından TSK’nın Irak’a girmesi şeklinde bir senaryonun gündeme geldiği ortaya çıkmıştı. PKK elebaşlarının Türkiye’ye iade edilmesi fikrine ise bir Türk yetkilinin ’seçim öncesi AK Parti’ye yarar’ düşüncesiyle karşı çıktığı belirtilmişti.

mossat35' Alıntı:
Mehmetçiğin kovaladığı pkk İran a kaçıyor. Partiyi ya da şeriatı desteklemek için bu kadar görmezlikten gelinmez.

Abd talimatları ile demişsin. Bush ile Tayyip iyi bir dost oldular bilmiyor musun?
Biz şehitlerimizi hep anıyoruz.Çare istiyoruz. Siz hatırlamıyor siyaset sanıyorsunuz. pehh

Boşluğun olduğu her yerde her şehirde olabilir. Bu gün İstanbulun içinde bile varlar Örnek: Otobus yakam, monotofa atan bunlar içimizde var. İran destek veriyorsa ayrı alenen böyle bir şey varsa saten cevaplanmalıdır. Gerekirse Nota verilmelidir.

Verdiğin gazete Cumhuriyet tamamen taraflı CHP nin çığırtkanlığını yapan gazetedir. Türkiyenin en düşük trajlı gazetesinin haberlerini okumak önem yok. Sen de herkes gibi biliyosun geçmişi araştır. Ben 28 yaşındayım b,rgün de 50insanın Pkk tarafından katledildiğini bilirim.
Tayyip Erdoğan ve Bush dost olduklarını bilmiyordum ne zaman dost olmuşlar nasıl olmuşlar anlatırsan sevinirim.

Elais sen mayından bahsetmişin bende mayınlar hakkında açıklama yaptım.Mayınlar kuzey ıraktan geliyor.Sen kuzey ırağa yaptırım uygulamazsan bunlar olur..Yaptırım nedir haburu kapatırsın..barzaninin Türkiyedeki şirketlerine el koyarsın vesaire..Bunları yapmayıp askerin girmesini engellersen malesef bu tür olayların önüne geçemezsin.Her fırsattta orduyu hedef alıyorsunuz!Yanlış yapıyorsunuz!

''264 mayınlı saldırının 189'unun (yüzde 70'i) önlendiğini açıklayan Büyükanıt, "75 tanesi maalesef patladı ve güvenlik güçlerimize zaiyat verdirdi. Yılbaşından bu yana 64 şehit verdik. Mayınlı ve el yapımı patlayıcılı saldırılarla mücadele zor. ''

AntidepresaN' Alıntı:
Elais sen mayından bahsetmişin bende mayınlar hakkında açıklama yaptım.Mayınlar kuzey ıraktan geliyor.Sen kuzey ırağa yaptırım uygulamazsan bunlar olur..Yaptırım nedir haburu kapatırsın..barzaninin Türkiyedeki şirketlerine el koyarsın vesaire..Bunları yapmayıp askerin girmesini engellersen malesef bu tür olayların önüne geçemezsin.Her fırsattta orduyu hedef alıyorsunuz!Yanlış yapıyorsunuz!

''264 mayınlı saldırının 189'unun (yüzde 70'i) önlendiğini açıklayan Büyükanıt, "75 tanesi maalesef patladı ve güvenlik güçlerimize zaiyat verdirdi. Yılbaşından bu yana 64 şehit verdik. Mayınlı ve el yapımı patlayıcılı saldırılarla mücadele zor. ''

E iyiki önlemişler ya önleyemeselerdi ne olurdu sonuç facia olurdu. Ben ordu yu hedef almıyorum. Ordu sen ben biziz. Ben ordu yöneticilerinin siyaset yapmasına ve kendi görevlerini tam anlamıyla yapamadığı düşüncesindeyim arkadaşım.

İlk mesajında ''askeri mayından korumayan TSK yönetimini'' diye suçlama yapıyorsun..Buraya bilgi aktarınca ''iyiki önlemişler facia olurdu '' diyorsun..TsK yı araştırma yapmadan zan altında bırakıp daha sonra iyiki önlemişler demen hoş değil..Mümkünse araştırmadan kurumları zan altında bırakmayalım.Ordu yöneticilerine gelince, TSK yı ve ülkeyi ilgilendiren her konuda görüş bildirmeleri olağandır, bunu eleştirmek ya da yadırgamak yanlış.Buda benim görüşüm.

Demekki yeterli değil yılbaşından beri kaç kişi ölmüş. Biz koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz biz bu kadar basit şehit vermemeliyiz. Bu sorunu sadece hükümete yüklemek yanlış bu sorun yılların biriktirdiği geçmiş olan bütün hükümetlerin ve Tsknın bitiremediği bi sorundur. binlerce insan ölmuş hala kolay ve basit bir biçimde can veriyoruz. Bunu önliyecek teknolojiler yok mu? Var neden biz önliyemiyoruz. Hala içerde Teröristler dağlarda nasıl geziyor? 2 milyon askeri olan bir ülkede AntidepresaN kardeşim.

Yukarda verdiğim açıklamanın devamınıda ekleyim ''264 mayınlı saldırının 189'unun (yüzde 70'i) önlendiğini açıklayan Büyükanıt, "75 tanesi maalesef patladı ve güvenlik güçlerimize zaiyat verdirdi. Yılbaşından bu yana 64 şehit verdik. Mayınlı ve el yapımı patlayıcılı saldırılarla mücadele zor. Irak'ta ABD'nin el yapımından verdiği zaiyat 300'e yaklaştı" Teknoloji ülkesi ABD nin kaybı bizden fazla..Tel sinyallerini bozan araçlar geliştiriliyor ve kullanılanlar mevcut.

Mayınlı saldırılardan bahsediyoruz elais , mayınlı saldırılar son 1-2- yılda ortaya çıktı.Türkiye ye mayın kuzey ıraktan sokuluyor.Anlatmak istediğim bu yani senin ilk mesajında yazdığın cümlenin cevabı.

güncele taşınmıştır..

Bush' un ve ABD başkanlarının her zaman tek bir dostu olur...
İsrail başbakanlarıdır onların dostları...
Çünkü PARA, bankalar, petrol, doğalgaz, havayolu şirketleri, coca cola, mcdonalds, pizza hut, burger king onların elinde...daha sayıyım mı???
Bunlar ve diğlerini toplasan Dünya ekonomisinin %60-%65 i yapar takriben..Bu böyle sürdükçe ve Abd çökmedikçe dost(biz buna gerçek manada evlilik diyebiliriz) kalacaktır onlar
Bunu bilmeyen bilgisayarını pencereden atsın kardeşim...o kadar!
mossat35' Alıntı:

Bush ile Tayyip dost oldu diyene afedersiniz ama g.tümle gülerim :eek:ha
madem abd ile dostuz neden hala K.ırak'da pkk ya bir kurşun bile sıkılmadı?
neden çuval başımıza geçirildi?
neden hala dış politikamızı abd yönetiyor...ben böyle dostluğun..................................

Geri