Sonunda Güzelliğin Sırrı da Çözüldü !

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Güzelliğin sırrı çözüldü!

36 ve 46 sayılarına dikkat!

Amerikalı ve Kanadalı bilim adamlarına göre, bir kadının güzelliği, gözleri ve dudakları ile gözleri ve kulakları arasındaki mesafeye bağlı olduğunu belirttiler.

Kaliforniya, San Diego ve Toronto Üniversitelerinden bilim adamları, ''ideal yüzü bulmak'' için kolları sıvadı.

Bir kadının yüzünün fotoğrafında küçük değişiklikler yapan bilim adamları, üniversite öğrencilerine, gözler ve ağız ile iki göz arasındaki uzaklığın değiştirildiği aynı kadının fotoğrafından hangisinin çekici olduğunu sordu.

''İdeal oranların'' uzunluk ve genişlikte saklı olduğunu gören araştırmacılar, daha çekici bulunan kadının yüzünde gözler ve ağız arasındaki dikey mesafenin çene ve saçlarla sınırlı yüzün uzunluğunun yaklaşık yüzde 36'sına, gözler arasındaki yatay mesafenin ise yüzün genişliğinin yaklaşık yüzde 46'sına denk geldiğini gördü.

Büyük gözler, dolgun dudaklar gibi türlü yüz hatlarının kadının yüzünü çekici duruma getirdiğinin bilindiğini belirten Toronto Üniversitesi'nden Kang Lee, araştırmanın, saçlarını kestirdiğinde çekici bir kişinin neden daha az çekici ya da çekici bulunmayan bir kişinin çekici duruma geldiğine de açıklık getirdiğini vurguladı. Lee, saç modellerinin yüzdeki oranları değiştirdiğini bildirdi.

''Vision Research'' dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlar, yalnızca bir Kafkas kadınının yüzünün incelendiğini, erkeklerin, diğer ırkların ve çocukların farklı ''altın oranlara'' sahip olup olmadığını bulmak için başka araştırmaların da yapılması gerektiğini kaydettiler.

Birçok ünlünün yüzünün oranlarını inceleyen araştırmacılar, Kanadalı şarkıcı Shania Twain'in ''en çekici'' olduğu sonucuna da vardı.

çirkin kadın yoktur az vodka vardır :p

benim de yılları bulan amatör de olsa böyle bir calısmam vardı. demek ki
daha teknik ve disiplinli manyaklar benden önce bişiler bulabilmişler.

İyi de ?

Tabi simetri çok önemli bir detay katılıyorum da şimdi elim de bir mezro ile tanıştığım yeni bir kızın yüzüne doğru yaklaşıp ta acaba senin yüzün ideal oranlarında mı diye ? uzunluk ve genişliğinin gözler ve ağız arasındaki dikey mesafesinin çene ve saçlarla sınırlı yüzünün uzunluğunun yaklaşık yüzde 36'sına denk geliyor mu yada gözlerinin arasındaki yatay mesafenin yüzünün genişliğinin yaklaşık yüzde 46'sına denk geliyor mu diye ? ölçmemin çantası ve bir nevi makyaj malzemelerinin benim yüzümün ve burnumun yada profilimden doğru kulaklarımın sert ve hızlı bir şekilde yüzde 50 sine denk gelmesiyle bir anda yaşayacağım abondonenin yararöış olduğu şoku da hesaba katmam gerektiğini de göz ardı edemiyorum. nasıl yapıcam ben bu işi acaba daha kolay bir ölçme tekniği önerebilirmisiniz teşekkür ederim.

sarhoşken her kadın güzeldir kıstasına sahip erkek milletini, simetrik bir damacana bile etkilerken 36-46 ya bakan çıkmaz bence new))))

Güzellik simetride değil elektrikte....

Geri