Son 10 Yılın En İyi Takımı Fenerbahçe

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0

yfzntzgalatasaray_fenerbahce_besiktas.jpg

2000 Ocak ile 2009 Aralık ayları arasında oynadığı 340 maçta 712 puan toplayan Fener, GS’nin 2 puan önünde en başarılı takım oldu..

1999-2000 sezonunun ikinci yarısı ile (2000 Ocak ayı) 2009-2010 sezonu ilk yarısı arasında yapılan değerlendirmede sarı lacivertli kulüp, oynadığı 340 maçta 712 puanla ilk sırada yer aldı. Maç başına 2,09 puan ortalaması yakalayan Fenerbahçe, attığı 714 golle yine aynı dönemde en çok gol atan ve aldığı 217 galibiyetle en çok kazanan takım oldu.

Son 10 yılın diğer önemli notları şöyle:

· Ligde Fenerbahçe ve Galatasaray 4’er, Beşiktaş da 2 kez mutlu sona ulaştı.

· Mustafa Denizli ve Mircea Lucescu, iki farklı takımı şampiyon yaptı. Denizli, Fenerbahçe ve Beşiktaş’la, Lucescu da Beşiktaş ve Galatasaray ile ipi en önde göğüsledi.

· Son 10 yılda en çok Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan takım Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar 3, Trabzonspor 2, G.Saray, G.Birliği, Kocaeli ve Kayseri 1’er kez kupayı kazandı.

Avrupa’da Galatasaray

Son 10 yılda Avrupa kupalarında en büyük başarıyı Galatasaray yakaladı. Sarı kırmızılı kulüp bu süreçte 1 UEFA, 1 UEFA Süper Kupası kazanırken, 2 kez de Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkıp çeyrek final oynadı. Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi’nde 1 kez çeyrek final oynadı.

2000 Ocak-2009 Aralık arası Süper Lig

TAKIMLAR O G B M A Y

1. F.Bahçe 340 217 61 62 714 358

2. G.Saray 340 215 65 60 671 328

3.Beşiktaş 340 201 74 65 611 350

4.Trabzon 340 167 70 103 553 416

5.G.Antep 340 139 86 115 480 456

6.G.Birliği 340 134 81 125 507 460

7.A.Gücü 340 119 81 140 455 503

8.Denizli 340 113 86 141 452 487

9.Bursa 272 99 65 108 363 394

10.Ç.Rize 238 74 56 108 262 332

TebrikLer Fenerbahçe ve Fenerbahçeli arkadaşLarım..

KaynaK

Alışık olduğumuz şeyler bunlar =)

Orda ikincide yazıyo üçüncüde..kasmayın bu kadar..

Süper Lig'de 2 puan* önümüzde LiderLer tebrik etmek Lazım,sonuçta Gs'nin Avrupa'daki başarısı iLe Fb'ninki arasında da sadece 2 puan* var.. =)
tekrar tebrikLer..

Bu arada heLaL Çaykur Rize'me bea.. =) İki yıLdır Bank Asya'da,kaç sene de düşmemeye oynadı ama iLk 10'a girmiş.. Yürü bea Rize.. :hhmencool:

Süper Lig'de 2 puan* önümüzde LiderLer tebrik etmek Lazım,sonuçta Gs'nin Avrupa'daki başarısı iLe Fb'ninki arasında da sadece 2 puan* var.. =)
tekrar tebrikLer..

Bu arada heLaL Çaykur Rize'me bea.. =) İki yıLdır Bank Asya'da,kaç sene de düşmemeye oynadı ama iLk 10'a girmiş.. Yürü bea Rize.. :hhmencool:

Yok Hacı bende tebrik ettim zaten konunun en altında ama arkadaşlar anlayamamış durumu..

koLayı var asLında başLık son 10 senede avrupada en başarıLı takım gs diye açıLırsa sorun oLmaz sanırım :)

koLayı var asLında başLık son 10 senede avrupada en başarıLı takım gs diye açıLırsa sorun oLmaz sanırım :)

Benim merak ettiğim Fenerbahçe başarısının anlatıldığı bi konuda Galatasarayın Avrupadaki başarısının ne işi var?

Benim merak ettiğim Fenerbahçe başarısının anlatıldığı bi konuda Galatasarayın Avrupadaki başarısının ne işi var?

o başarıya hangi açıdan bakıLdığına göre değişir.eğer başarı tr Ligindeki sıraLama baz aLınarak yapıLıyorsa bu konu ortaya çıkar.yok avrupa da başarıysa başka istatistikLer çıkar.türkiye kupasında 10 yıLın en iyi takımı desek başka bir takım çıkar..istatistik böyLe bi şey işte aLex fergusonun dediği gibi istatistik mini eteğe benzer çok şey gösterdiği sanıLır ama asıL göstermesi gereken şeyi göstermez..

Hahaha son 10 senede değiL her zaman G.Saray daha başarıLı Avrupa'da ama son 10 seneye baktığımızda hakkatten Fener başarıLı LokaL anLamda..
Gs'nin Avrupa başarısına konuda da değiniLmiş DeLLyoqLan ve son 10 senenin en iyisi Fb deniLirken de Ligde topLanan puanLar baz aLınmış,çünkü baktığında Gs ve Bjk'nin 5 kupası varken Fb'nin 4..

Ama bu araştırmayı yapan basın kuruLuşu (sizin açınızdan) iyimser yakLaşmış ve Fb en başarıLı demiş,G.SarayLı arkadaşımız BLue da bunu sizin böLümünüze açmış hiçbir art-niyet taşımadan.. Biz de taşımıyorz zaten tebrik ettik,kötü birşey söyLemedik veya itiraz etmedik çünkü sayısaL veriye yorum yapıLmaz.. :goz:

Hahaha son 10 senede değiL her zaman G.Saray daha başarıLı Avrupa'da ama son 10 seneye baktığımızda hakkatten Fener başarıLı LokaL anLamda..
Gs'nin Avrupa başarısına konuda da değiniLmiş DeLLyoqLan ve son 10 senenin en iyisi Fb deniLirken de Ligde topLanan puanLar baz aLınmış,çünkü baktığında Gs ve Bjk'nin 5 kupası varken Fb'nin 4..

Ama bu araştırmayı yapan basın kuruLuşu (sizin açınızdan) iyimser yakLaşmış ve Fb en başarıLı demiş,G.SarayLı arkadaşımız BLue da bunu sizin böLümünüze açmış hiçbir art-niyet taşımadan.. Biz de taşımıyorz zaten tebrik ettik,kötü birşey söyLemedik veya itiraz etmedik çünkü sayısaL veriye yorum yapıLmaz.. :goz:

Bende art niyet aramıyorum varda demedim zaten.

Tebrik edenede sonsuz teşekkürler.

Sadece ne zaman buraya bi konu açılsa takımın başarısıyla ilgili hemen Türkiye kupası ve Avrupa muhabbetine giriyo millet o tuhafıma gidiyo.

eğer aLay varsa artniyet varsa zaten mesaj siLinir üye cezaLandırıLır duruma göre ama bu konuda önceLik fb'nin başarısı ama ardından diğer takımLarın da başarısı söz konusu onLar hakkında da yorum yapıLabiLir yani..

bu veriLerLe yorum yaptığım için ve eLdeki veriLer içinde son 10 sene baz aLındığı için aLıntı yapmış oLduğun mesajı yazdım..İstatistikLe iLgiLi yorum yaparken buna dikkat et derim zira eğer istatistikLe iLgiLi ders aLıyorsan bu yorumdan doLayı not aLamazsın o cevaba :) ben de aynı şeyi söyLüyorum..kıstas oLarak neyi aLdığına göre değişir bu istatistikLeri yorumLamak..aynı istatistikLerLe tr kupasında başka takımı başarıLı göstermek de doğu karadenizin en başarıLı takımını iLan etmek de mümkün..benim için başarı kıstası avrupa da başarıdır ve FenerbahçeLi oLmama rağmen bu araştırma hiçbir şey anLam ifade etmemektedir.ayrıca benim bLue konusuyLa iLgiLi art niyet taşıdığım yok..sadece veriLerLe başka bir sonuca da uLaşabiLeceği anLamını beLirtmek istedim ama senin benim yazdığımdan art niyet çıkartman çok enteresan :)

bu veriLerLe yorum yaptığım için ve eLdeki veriLer içinde son 10 sene baz aLındığı için aLıntı yapmış oLduğun mesajı yazdım..İstatistikLe iLgiLi yorum yaparken buna dikkat et derim zira eğer istatistikLe iLgiLi ders aLıyorsan bu yorumdan doLayı not aLamazsın o cevaba :) ben de aynı şeyi söyLüyorum..kıstas oLarak neyi aLdığına göre değişir bu istatistikLeri yorumLamak..aynı istatistikLerLe tr kupasında başka takımı başarıLı göstermek de doğu karadenizin en başarıLı takımını iLan etmek de mümkün..benim için başarı kıstası avrupa da başarıdır ve FenerbahçeLi oLmama rağmen bu araştırma hiçbir şey anLam ifade etmemektedir.ayrıca benim bLue konusuyLa iLgiLi art niyet taşıdığım yok..sadece veriLerLe başka bir sonuca da uLaşabiLeceği anLamını beLirtmek istedim ama senin benim yazdığımdan art niyet çıkartman çok enteresan :)

estağfuruLLah fyonb senin yazından bi artniyet çıkarmadım,ayrıca istatistik başa beLa bi ders evet ama orda demek istediğim eğer fb 2 puan öndeyse öndedir yani ben burda Gs Fb'den Ligde de başarıLıdr demedim diyemem de ;) bu açıdan sayısaL değeri kafamıza göre değiştiremeyiz ama farkLı kıstasLarLa farkLı yorumLar yapabiLiriz aynı kuLvar üzerinden değiL..

estağfuruLLah fyonb senin yazından bi artniyet çıkarmadım,ayrıca istatistik başa beLa bi ders evet ama orda demek istediğim eğer fb 2 puan öndeyse öndedir yani ben burda Gs Fb'den Ligde de başarıLıdr demedim diyemem de ;) bu açıdan sayısaL değeri kafamıza göre değiştiremeyiz ama farkLı kıstasLarLa farkLı yorumLar yapabiLiriz aynı kuLvar üzerinden değiL..

söyLedikLerinin aLtına imzamı atarım aynen LaZiSH..benim anLatmak istediğim de aynen buydu..Bu araştırmayı yapan her kimse içLerinde yer aLan bir takımı -ki burda Fenerbahçe- "başarıLı göstermek" adına yorumLamış..Aynen başka bir arkadaş bu yorumLar sonucunda başka başka takımLarı bahsi geçen süre içerisindeki en başarıLı takım iLan edebiLir..şahsım adına bu konuda yer aLan değerLendirme hiçbir anLam ifade etmiyor..Fenerbahçe,GaLatasaray,Beşiktaş gibi takımLarın rakipLeri avrupa devi takımLar oLmaLıdır ve ben takımımın bunLar karşısında aLdığı zaferLEr sonucunda kendisini başarıLı sayması düşüncesini taşıyanLardanım..

konu içerisinde şahsım adına yaratıLan kirLiLik için başta konu sahibi oLmak üzere tüm konu ziyaretçiLerinden kusura bakmamaLarını rica ederim

Başarının ispatı ne ? Porto gibi milyon euroluk futbolcular yetiştirip satmadınız , 4 kupa kazanıp 40 kupa parasını kezman guiza gibi ölü transferlere yatırdınız avrupada 1 kere çeyrek final basarınız oldu baska birsey yok biraz takımınızı sorgulamayı ve FB nin basarısızlığını basarı gibi göstermeye calısıp FB adını kullananları gün yüzüne çıkarınız başarı mı diyorsunuz başarı 2 senedir sivasındı şimdi ise kayseri ve bursanın ...
Basarı avrupada kupa kaldırabilmek , bunu objektif bakıs acımla söylüyorum GS li değilim ...

Geri