Sol'dan CHP'ye uyarı: Halk, sizin gibi düşünmüyor

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
Sol'dan CHP'ye uyarı: Halk, sizin gibi düşünmüyor

sol.jpg

Tarhan Erdem (CHP eski Genel Sekreteri): CHP'nin bildirisinde söylenmesi zor iddialar var. Bu söylem, CHP'nin geleneğine aykırı.
Abdullah Gül'ün seçilmesi durumunda 7 yıl boyunca Köşk'ü boykot edeceklerini açıklayan CHP yönetimine, sosyal demokratlardan eleştiri geldi. CHP eski Genel Sekreteri Tarhan Erdem, CHP'nin ortaya koyduğu kaygıların yersiz olduğunu belirtti.

Erdem, Gül'ün çok başarılı bir devlet adamı olduğunu söyledi. Partinin eski Genel Sekreter Yardımcısı Erol Tuncer, seçim sonuçlarına dikkat çekerek, "Halkın büyük bölümü CHP'nin endişelerine katılmıyor, ben de katılmıyorum." dedi. Eski bakanlardan Fikri Sağlar ise anamuhalefet partisinin 'boşa kürek salladığını' kaydetti.

CHP, cumhurbaşkanı adayı Gül'e randevu vermezken, Gül döneminde ülke rejiminin değişeceği iddiasında bulundu. Önceki gün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında 7 maddelik bir bildiri hazırlayan CHP, cumhurbaşkanı seçimi oylamasına katılmayacağını, Gül'ün seçilmesi durumunda 7 yıl boyunca Köşk'ü boykot edeceğini açıkladı. CHP'nin tavrına ilk tepki, partide önemli görevler üstlenmiş siyaset bilimcilerden geldi. Tarhan Erdem, CHP'nin ortaya koyduğu söylemi 'çok aşırı' bulduğunu belirtirken, "Eğer CHP gerçekten böyle düşünüyorsa, Çankaya Köşkü'nü boykot etmenin yanında Meclis'i de terk etmesi ve halka gitmesi gerekir." dedi. CHP'nin geleceğe ilişkin çok vahim bir tablo çizdiğine dikkat çeken Erdem, bu iddialara inanmadığını vurguladı. Erdem, şöyle devam etti: "CHP'nin bildirisinde olağanüstü ve söylenmesi zor iddialar var. Bu söylem, en başta CHP'nin geleneğine aykırı. Eğer bu söylenenler doğruysa Türkiye'de herkesin harekete geçmesi gerekir. Herhalde kendileri ülkenin bu hale gelmesini istiyor..." Erdem, Gül'ün 5 yıl boyunca çok başarılı bir dışişleri bakanlığı dönemi geçirdiğine dikkat çekti.

CHP'nin eski yöneticilerinden ve Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TESAV) Başkanı Erol Tuncer de CHP'nin endişelerine katılmadığını söyledi. Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı seçildiği 1989 yılında dönemin SHP Genel Sekreteri Deniz Baykal'ın "Özal'ı onursuzca indiririz" dediğini hatırlatan Tuncer, CHP'nin son çıkışını bu tavra benzetti. Tuncer, şunları söyledi: "Son seçimlere göre halkın büyük bir bölümü CHP'nin endişelerine katılmıyor, ben de katılmıyorum. Yüzde 46,6 oy almış bir partinin gösterdiği cumhurbaşkanı adayına serinkanlılıkla yaklaşmak gerekir. Ancak yeni dönemde bazı çevrelerde bulunan bu ve benzer endişelerin giderilmesi gerekir. Bu konuda en büyük görev Abdullah Gül'e düşüyor."

SHP'li eski bakanlardan Fikri Sağlar da, CHP'nin Köşk boykotu kararını uygulayamayacağını söyledi. 1989'da SHP'nin, 1991 yılında ise DYP lideri Süleyman Demirel'in 8. cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik benzer çıkışlarının olduğuna dikkat çeken Sağlar, bu tepkilerin sözde kaldığına dikkat çekti. AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı sürecinde uzlaşmaya gitmeyerek hata yaptığını savunan Sağlar, CHP'nin bu noktadan sonra ortaya koyacağı tavırların 'boşa kürek sallamak' olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Kaynak

ishynum846' Alıntı:
Abdullah Gül'ün seçilmesi durumunda 7 yıl boyunca Köşk'ü boykot edeceklerini açıklayan CHP yönetimine, sosyal demokratlardan eleştiri geldi.

Nasıl bir boykot olacak acaba...Milletin %50 sinin onayını almış bir insanı boykot etmek tam da Deniz BAYKAL tarzı bir muhalefet şekli...

eğer bu tavır ile devam ederse deniz baykal chp'nin tamamıyla yok olmasına sebep olarak tarihe gömecektir..

yaw artık istifa etsin ne yapmaya calisiyor bu adam bu ülkede sol u bitirmeye mi?

Geri