Sol'dan AK Parti'ye anayasa desteği

mzahid53

New member
Reaction score
0
Sonunda bir solcu anladı darbe anayasasının ne olduğunu da destek verdi:D...

12 Eylül’e yargı yolunu açan AK Parti’nin Anayasa paketi 82 Anayasası’na ‘hayır’ diyen sosyalist solda ‘ehven-i şer’ bulundu. Çubukçu: Anayasanın neresini değiştirirsen kârdır.
AKP, Anayasa değişiklik paketi için son seçimlerde yüzde birin üstünde oy alan tümpartilerle görüşeceğini açıkladı. Peki partileri yüzde birin altında kalsa bile sivil toplumda çok güçlü olan sosyalist solun kanaat önerleri taslağa ne diyorlar?

12 Eylül Anayasası’na 1982’deki referendumdan berimuhalefet eden solda, AKP’nin Anayasa paketi şimdiden ilginç tartışmalar açmış durumda.

12 Eylül darbecilerine yargı yolunu kapatan geçici 15. maddenin kaldırılmasını da içeren paketle ilgili DSİP üyesi veTaraf yazarı RoniMarguiles “Referanduma ‘Hayır’ diyenler ‘12 Eylül Anayasası olduğu gibi kalsın’ demiş olacaklar” diyor. Evrensel Kültür Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu ise “Bu Anayasa’nın neresini değiştirirsen kârdır” diyenlerden. Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Laçiner’e göre paket tıpkı AKP gibi ehven-i şer. Eski Dev-Genç lideri Ertuğrul Kürkçü ise Anayasa değişikliklerinin paket olarak gelmesini eleştiriyor.

Değişiklikler zararlı mıdır, değil

Aydın Çubukçu: Esas olarak bu Anayasa’nın neresini değiştirirsen kârdır. Ama bu, temel demokratik taleplere cevap verebilecek bir değişiklik de değil tabii. Yıllardır 82 Anayasası’nın kaldırılması için mücadele ettik. Sonuçta burada sadece tozunun alındığı bir durum ortaya çıkıyor. Daha çok şu anda ordu, yargı ve hükümet arasında sürüp giden çatışmada hükümet lehine bazı değişiklikler getiriyor. Bu zararlı mıdır; değildir. Ama çok fazla da bir faydası da yok. Bu tartışmada da CHP ve MHP’nin itirazlarına hiçbir şekilde itibar etmemek lazım. Bizim de bunlarla aynı yerde durmamız söz konusu olamaz. Fakat eksiklikleri de söylemeden olamaz. Taslaktaki temel eksiklerin başında Kürt meselesi geliyor.

Maddeler ayrı ayrı oylanmalı

Ertuğrul Kürkçü: Değişikliklerin, mevcut Anayasaya oranla nispeten genişlemiş demokratik bir alan yaratabileceği ortada. Fakat değiştirilmemiş maddelerle birlikte düşünüldüğünde sonuç olarak değişen bir şey yok. Çünkü Türkiye’deki tek problem yargı ve ordu değil. Yürütmenin çok büyük bir hâkimiyet alanına kavuşmuş olması da var. Cumhurbaşkanı ve Başbakan hâlâ ülkenin en güçlü insanları olarak karşımızda. 12 Eylül’ün sağladığı diktatörsel güçten kimse vazgeçmek istemiyor. Taslağın kimi hükümleri pekâlâ bizim de istediğimiz değişiklikleri içeriyor. Fakat kimi hükümlerinde ise bu yok. Bence AKP yapılmayacak bir iş yaptı. Ya bu maddeler ayrı ayrı oylanmalı, ya da toptan Anayasa değiştirilmeliydi.

Kapı aralandı, o kapıyı açmamız lazım

Roni Margulies: Öneri bence ana hatlarıyla olumlu. Bütün eksikliklerine rağmen sonuçta 12 Eylül Anayasası ilk defa sivil bir girişimle değiştirilmiş olacak çünkü. Ama çok eksiği var. Mesela kamu çalışanlarının grev hakkı yok, Kürt sorununda çok yetersiz değişiklik taslağı. Önümüzdeki haftalarda yoğun bir tartışma yaşanacak. Ve sonuçta referanduma ‘Hayır’ diyenler ‘12 Eylül Anayasası olduğu gibi kalsın’ demiş olacaklar. AKP’nin yaptığı her şeyde olduğu gibi eksik bir adım. Ben bunu doğal karşılıyorum. Çünkü karşımızdaki muhafazakâr bir hükümet. Bir kapıyı aralamışlar. O kapıyı yetersiz bir biçimde araladıkları için bizim, yani sosyalistlerin, demokratların, omuzlayıp kapıyı daha çok açmamız gerek.

Gönlümüzü ferahlatmıyor ama yapılmasından yanayız

Ömer Laçiner: Değişiklik önerisinin bir sürü eksiği var. Tabii iktidarın muhafazakâr-demokrat yapısını göz önünde bulundurursak ancak bu kadarını yapabileceğini de görürüz. Bizim tam anlamıyla onaylayabileceğimiz bir paket değil bu. Ama Anayasayı değiştirme konusunda etkisi olan (CHP ve MHP) güçlere baktığımızda AKP onların yanında daha ehven-i şer gibi duruyor. Tasarı, mevcut durumda birtakım iyileştirmeler sağlamaya çalışıyor, statükoyu değiştirebilecek ve bunu tartışmaya açabilecek bir karakteri var. Fakat herkesin gönlünü ferahlatacak değişiklikler içermiyor. Ama biz bu Anayasa değişikliğinin bu haliyle bile olsa yapılmasını istiyoruz.

KAYNAK

Sol sağ tartışması anlamsız ve güncelliğini yitirdi neredeyse,
hem ne sol ne de sağ Türkiye'de yerli yerinde durmuyor zaten.

Değişiklik girişiminin çeşitli kesimlerce kabul görmesinin ve destek almasının nedeni ise açık;

"Aklın yolu birdir!"

demekki sol dan sola fark var mış....

sol un 12 eylülde dili yanan, işkence gören ,fikir ve teorisi bulunan okuyan kesimi değişikliğe evet ,12 eylül anayasasına hayır derken;

cumhuriyet tarihi boyunca adı sol ama fikri faşizme kayan elitçi devlet hegomanyacısı,otoriter totaliter baskıcı,demokrasiden uzak CHP türü sol ise herzamanki gibi postal anayasasına evet,demokrasiye hayır çizgisinde sabit yerini korumakta inatçı görünüyor.. arada çarşafa dolansa bile millet sol un bu türüne zerre itibar etmiyor etmeyecekte.... durmak yok faşizme kayan solculuğa devam... enternasyoneldende kovsalar siz bizim solumuzsunuz..))

Bu anayasa değişmeli midir diye halka sorsan; en az %95 i evet değişmeli der.

Bu %95 e; ''Peki neden?Mesela hangi maddeleri uygun değil?'' diye sorsan;

%90 ı tek kelime bile edemez, köşeye sıkışır ve;

''Nolcak canım; cunta anayasası'' der ve sıyrılmaya çalışır....çünkü yandaş medya öyle reklam yaptı...

İŞTE PROPAGANDANIN, BEYİN YIKAMANIN GÜCÜ....

''Nolcak canım; cunta anayasası'' der ve sıyrılmaya çalışır....çünkü yandaş medya öyle reklam yaptı...

senin matığınla devam edelim;

peki geri kalan%5 e soralım.. bu anayasa neden de-ğiş-me-me-li? diyerek..

ne diyeceklerdir;?'' biz millet olarak bizim gırtlağımıza çöken, tepemizde bu anaysa ile boza pişirenleri, bu anayasa ile 12 eylülde önce birbirimizi kırdırıp sonra içerde işkence edenleri pek sevdik onun için değiştirtmeyecez , bu 12 eylül mahsülü anayasa milletin hak ve hukukuna, özgürlüklere karşı yapıldığından biz çok beğeniyoruz, millet dediğin göbeğini kaşıyan adama bakmamak lazım, halkın değerleri önemli değil , tepedeki elitçi kesim tuzu kuru kesim rahat etsin bize bakmayın boşverin'' diyen kesimmi kalıyor geride..o yüzde 5 lik kesimde sanırım böyle bağırıyordur.. bağırsın bağırsın , bağırmakla gırtlak aşınmaz.. sahi siz kaç kişiyidiniz diye soracaktım meğer kendi deyiminizle %5 olduğunuzu kabul etmişsiniz.. eyvallah..

Anayasa değişecekse Vatan Hainleri ile değil VATANSEVERLER ile Değişecektir.

Vatanını pazarlamaktan gurur duyan bir zihniyet ile bopun uşaklığını yapmaktan gurur duyan bir zihniyet ile değil Anayasayı değiştirmek Tuvalete dahi gidilmez.

niye korktuğun bişeymi var ?

üslubun cıvımaya başladı ,sana tuvalet davetimi geldi birilerinden.. bu ağız bozukluk birilerini anımsatıyor bana ama yakında çıkartırım kokusunu.. nereye gidersen git ,anayasa değişiklğini sanamı soracaklardı bu üslup ve seviyenle... sen istesende istemesende değiştirecek adamlar.. başka konuda da söyledim , bu değişikliği chp de getirseydi onada teşekkür ederdik.. mhp olsa ona da .. ama forumda elektirk istemiyormuş vah vah geri çekelim diyeceklerini zannetmiyorum.

canlarım benim. solcular değişikiliğe evet diyorlarmış.

tabi diyecekler. çünkü solcular akıllı adamlardır. yılalrdır kendi halkını ezen bir anayasanın değişmesine tabiki evet diyecekler. ama aynı solcualra akp nin paketini gösterin bakalım, kaç tanesi o pakete evet diyecek. solcuların istediği modern, çağdaş, demokratik bir anayasadır. ama akp nin anayasa değişiklik paketi başında sonuna kadar dayatmacı, demokrasiden çok lider sultasına dayanan, benim dediğim olamssa kimsenin dediği olmaz diyen bir pakettir.

şimdi akp yandaşalrı solcualrın değişikliğe evet sözünü duyduklarında mal bulmuş mağribi gibi sevindiler. neden seviniyorsunuz anlamıyorum. solcular bu anayasa hazırlanırken bile karşı çıkmışlardı. şimdi değişmesine neden karşı çıksınlar.

hep diyorum. komiksiniz.

sol dan kasıt senin sevdiğin ve özdeşleştiğin sol olmasa gerek.. binde 1 ile var olan marjinal sol dan bahsediyor yazı.. senin faşizmle özdeşleşmiş elitçi chp nin 80 yıllık darbeseven sol undan bahsedilmiyor.. benmi komiğim yoksa bir öyle bir böyle olan chp solumu? istersen bunuda referanduma sunalım.. sahi sol neden iktidar olamıyor bunu araştırsanıza siz..sizi neden sevmez bu millet.. çok faydalısınızda ondanmı?? çok halkçısınız çok milliyetçisiniz çok devletçisiniz ve herşeyin çoğusunuz 6 oklarınız parti ambleminiz falan dır ama hala bu millet neden sevmez sizi? turşunun suyundanmı perhizin anlamsızlığındanmı?

Altı oku sevmeyen benimsemeyen Millet Değil Ümmettir.

Ümmet ile Milleti birbirine karıştırmamak lazım ikisi çok farklı şeyler....

Altı oku sevmeyen benimsemeyen Millet Değil Ümmettir.

Ümmet ile Milleti birbirine karıştırmamak lazım ikisi çok farklı şeyler....

6 oku iktidar yapmayan millet değilmi?

sana ümmetten bahseden varmı..? hadi ümmet sevmiyor 6 oku onu anladık peki millet ne diye sevmez iktidarda yapmaz.. ha?
sulandırmada üstüne yok. ümmet sıkıntısıda moda oldu yeni üyelerde..millete düşman olanların ümmete düşmanlığı zaten normal anladık ama millette sizi kaale almıyor.. sol diyorsunuz sosyalist enternasyonal sevmez sizi, millet sevmez, köylü sevmez,işçi sevmez,memur hiç sevmez, sahi siz yinede bind e1 ile yüzde 15 arası oyları kimden alıyorsunuz onuda merak ediyorum. buna rağmen her kongrede kendi kendinizi böler ve yersiniz neyi paylaşmazsınız bilmemki.. topu topu %20 yimi?

bak bu da haberi denk gelmiş;))
Halk neden CHP'ye iktidarı vermiyor?AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliği ile ilgili "Kediye ciğer emanet edilmez" diyen CHP'lilere, "O yüzden bu millet yetmiş senedir iktidarı CHP'ye emanet etmiyor ve bir yetmiş sene daha geçse etmeyecek." dedi.

kaynak

insan oğlu çok komiktir %100 içinde %90 ın beyni yıkandığını düşünür ama ona göre 9 kat fazla ihtimal olan kendi beyni yıkanmış olabileceğini hiç aklına getirmez....

6 oku iktidar yapmayan millet değilmi?

sana ümmetten bahseden varmı..? hadi ümmet sevmiyor 6 oku onu anladık peki millet ne diye sevmez iktidarda yapmaz.. ha?

Milletten adına konuştun bende dediğin gibi olmadığının izahını yaptım yani Millet altı oku sever sevmeyenler ümmetçilerdir ve ümmetçiler hiç de az değildir...

sulandırmada üstüne yok. ümmet sıkıntısıda moda oldu yeni üyelerde..millete düşman olanların ümmete düşmanlığı zaten normal anladık ama millette sizi kaale almıyor..

Millete Düşman Olanlar : Türk Milleti demekten utanan Ne Mutlu Türküm bile demekten aciz olan soysuzlardır...

sol diyorsunuz sosyalist enternasyonal sevmez sizi, millet sevmez, köylü sevmez,işçi sevmez,memur hiç sevmez, sahi siz yinede bind e1 ile yüzde 15 arası oyları kimden alıyorsunuz onuda merak ediyorum.

Bu laflar bana hitap etmiyor, bu lafları solculara anlat cevabını vereceklerdir.

buna rağmen her kongrede kendi kendinizi böler ve yersiniz neyi paylaşmazsınız bilmemki.. topu topu %20 yimi?

Muhtemelen chp yi kastediyorsunuz , size katılıyorum chp liler koyun gibi güdülmeyi sevmez kula kul olmayı sevmez her bireyin kendine has düşünceleri çözümleri vardır bu nedenle biri çarşafı icat eder bir diğeri çarşafa tecavüz eder sürekli çatışma olur.

sol dan kasıt senin sevdiğin ve özdeşleştiğin sol olmasa gerek.. binde 1 ile var olan marjinal sol dan bahsediyor yazı.. senin faşizmle özdeşleşmiş elitçi chp nin 80 yıllık darbeseven sol undan bahsedilmiyor.. benmi komiğim yoksa bir öyle bir böyle olan chp solumu? istersen bunuda referanduma sunalım.. sahi sol neden iktidar olamıyor bunu araştırsanıza siz..sizi neden sevmez bu millet.. çok faydalısınızda ondanmı?? çok halkçısınız çok milliyetçisiniz çok devletçisiniz ve herşeyin çoğusunuz 6 oklarınız parti ambleminiz falan dır ama hala bu millet neden sevmez sizi? turşunun suyundanmı perhizin anlamsızlığındanmı?

valla onu chp lilere soracaksın. ben chp nin sol olmadığını defalarca yazdım. chp, dsp, türksolu gibi kendin sol zannedenlerin aslında sol olmadıkalrını defalarca yazdım. hayatımın büyük bir bölümü chp saflarında geçti ama onlardan ayrılalı, sevda ve hedef birlikteliği yapmayalı uzun zaman oldu. chp saflarındayken de eleştirdim, muhalefet ettim. onun içindir ki önümde kolayca çıkılmayı bekleyen basamaklardan çıkmak, koltuk sahibi olmak yerine olmam gerektiği yere döndüm.

gelelim gerçek sola. bu halk solu sevmeseydi 80 öncesin öğrenci hareketleriyle başlayan ve nerdeyse devrimle noktalanacak süreç yaşanmazdı.

milliyetçi değilim ve millyetçilerle işim olmaz. y6aşasın halkların akrdeşliği sloganını yaşam felsefesi haline getirmiş bir hümanistim.

herşeyin çoğu olmak belki herşeyin "daniskası" olmaktan yeğdir.

Anayasa değişecekse Vatan Hainleri ile değil VATANSEVERLER ile Değişecektir.

Vatanını pazarlamaktan gurur duyan bir zihniyet ile bopun uşaklığını yapmaktan gurur duyan bir zihniyet ile değil Anayasayı değiştirmek Tuvalete dahi gidilmez.

sen hiç merak etme o vatan sevenler iş başında zaten, anayasayı da değiştiririz, ordumuzu da cuntacılardan, darbecilerden temizleriz, yargıyıda yeniden yapılandırırız.. bu ülke artık birilerinin çiftliği değil, bu ülke artık gerçek sahiplerinin halıkının eline geçiyor yavaş yavaş...

milletten adına konuştun bende dediğin gibi olmadığının izahını yaptım yani millet altı oku sever sevmeyenler ümmetçilerdir ve ümmetçiler hiç de az değildir...

Millete düşman olanlar : Türk milleti demekten utanan ne mutlu türküm bile demekten aciz olan soysuzlardır...

Bu laflar bana hitap etmiyor, bu lafları solculara anlat cevabını vereceklerdir.

Muhtemelen chp yi kastediyorsunuz , size katılıyorum chp liler koyun gibi güdülmeyi sevmez kula kul olmayı sevmez her bireyin kendine has düşünceleri çözümleri vardır bu nedenle biri çarşafı icat eder bir diğeri çarşafa tecavüz eder sürekli çatışma olur.

çoban hiç değişmedikten sonra güdülen hep koyun olur ....

valla onu chp lilere soracaksın. ben chp nin sol olmadığını defalarca yazdım. chp, dsp, türksolu gibi kendin sol zannedenlerin aslında sol olmadıkalrını defalarca yazdım. hayatımın büyük bir bölümü chp saflarında geçti ama onlardan ayrılalı, sevda ve hedef birlikteliği yapmayalı uzun zaman oldu. chp saflarındayken de eleştirdim, muhalefet ettim. onun içindir ki önümde kolayca çıkılmayı bekleyen basamaklardan çıkmak, koltuk sahibi olmak yerine olmam gerektiği yere döndüm.

gelelim gerçek sola. bu halk solu sevmeseydi 80 öncesin öğrenci hareketleriyle başlayan ve nerdeyse devrimle noktalanacak süreç yaşanmazdı.

milliyetçi değilim ve millyetçilerle işim olmaz. y6aşasın halkların akrdeşliği sloganını yaşam felsefesi haline getirmiş bir hümanistim.

herşeyin çoğu olmak belki herşeyin "daniskası" olmaktan yeğdir.

Devrim bir iki mahalleden ileri gitmedi ama... bu halk öyle yaşamak istese bütün anadolu bir günde devrimi yapardı

Halkımız genel anlamada muhafazakardır gelenekçidir gençlik heyecanlarını totale vurmamak lazım üniversiteyi bitirenlerin %85 i yolunu yoldasışını terkedip sıcacık paraların peşine düşüyor... :durdurun eşitlik öldükten sonra gelecek onada siz inanmıyorsunuz...
en ideal sistem sosyal inançlara saygılı sistemdir sağı solu olmaz bkz: isveç,norveç

Devrim bir iki mahalleden ileri gitmedi ama... bu halk öyle yaşamak istese bütün anadolu bir günde devrimi yapardı

Halkımız genel anlamada muhafazakardır gelenekçidir gençlik heyecanlarını totale vurmamak lazım üniversiteyi bitirenlerin %85 i yolunu yoldasışını terkedip sıcacık paraların peşine düşüyor... :durdurun eşitlik öldükten sonra gelecek onada siz inanmıyorsunuz...
en ideal sistem sosyal inançlara saygılı sistemdir sağı solu olmaz bkz: isveç,norveç

bir iki mahalleden ileri gidemedi diyorsan sen devrim tarihini biraz eksik biliyorsun demek istiyorum. istersen biraz daha araştır.

sosyal inanç diye bir tabiri ilk defa senden duyuyorum, siyasal inançlar ya da dnisel inançları duydum ama sosyal inanç ilk defa senden duyuyorum.

ama bahsettiğin şey insanların inançlarına saygı duymaksa, evet en ideal sistem "kendinden olmayanı en az kendinden olan kadar koruyan sistemdir".

bunun adı da zaten demokrasidir. ama şu anda türkiyede bunun tam tersi yaşanmaktadır.

başbakan akp genel merkezinin balkonunda yanında abdullah gül ve eşleri varken yaptığı konuşmadakilerin tam tersini uygulamakta. o zamn demedimi "bize oy vermeyenlerinde partisi olacağız" diye.

hani, nerde?

o laflar beylik laflar olarak kaldı.

yanlış yapıyorsunuz diyenlere kabadayı lafları gibi laflar kullanan kişiler değil kendinden olmayanların, kendine az yakın duranların bile hakkını bile koruyamaz.

bir iki mahalleden ileri gidemedi diyorsan sen devrim tarihini biraz eksik biliyorsun demek istiyorum. istersen biraz daha araştır.

sosyal inanç diye bir tabiri ilk defa senden duyuyorum, siyasal inançlar ya da dnisel inançları duydum ama sosyal inanç ilk defa senden duyuyorum.

ama bahsettiğin şey insanların inançlarına saygı duymaksa, evet en ideal sistem "kendinden olmayanı en az kendinden olan kadar koruyan sistemdir".

bunun adı da zaten demokrasidir. ama şu anda türkiyede bunun tam tersi yaşanmaktadır.

başbakan akp genel merkezinin balkonunda yanında abdullah gül ve eşleri varken yaptığı konuşmadakilerin tam tersini uygulamakta. o zamn demedimi "bize oy vermeyenlerinde partisi olacağız" diye.

hani, nerde?

o laflar beylik laflar olarak kaldı.

yanlış yapıyorsunuz diyenlere kabadayı lafları gibi laflar kullanan kişiler değil kendinden olmayanların, kendine az yakın duranların bile hakkını bile koruyamaz.

lafıma takılma hata yaparsın bazısına vigül koymadan analattamıyorsun derdini

sosyal ............................................................ , ............................................................ inançlara saygılı

virgülle beraber birazda boşluk koydum gene karıştırıp saldırma diye

kendinden olmayanla kendine muhalefet düşman olan arasında fark var Erdoğan düşündüğünü söyleyen söylediğine inanan asla ve asla pişkin pişkin sırıtıp rol yapmayan harekeleriyle lider ve iyi hatip

numara çekip usülüne göre jargon uyduran rol yapan siyasetçiden çok inandığını direk söyleyen çekinmeyen kaba saba biri bence daha iyidir belkide?

bugün gene açtım haberi almanyada türk okulları açmak istemeyen merkel için dobra dobra fırçasını atıyordu bunu merkel duymuyomu duyuyo... lafını esirgemiyor Bizde alman okulları var size gelkince neden ayrımcılık yapıyorsunuz diyebiliyor bu üslup senin sevidğin yılışık yavşak kibar siyasetçi üslubundan kat ve kat daha iyidir

kıssasa kıssas reste rest çekmek laf yutmaktan iyidir... bunada şükür.. daha iyiside çıkarsa başımızın üstüne ...

lafıma takılma hata yaparsın bazısına vigül koymadan analattamıyorsun derdini

sosyal ............................................................ , ............................................................ inançlara saygılı

virgülle beraber birazda boşluk koydum gene karıştırıp saldırma diye

kendinden olmayanla kendine muhalefet düşman olan arasında fark var Erdoğan düşündüğünü söyleyen söylediğine inanan asla ve asla pişkin pişkin sırıtıp rol yapmayan harekeleriyle lider ve iyi hatip

numara çekip usülüne göre jargon uyduran rol yapan siyasetçiden çok inandığını direk söyleyen çekinmeyen kaba saba biri bence daha iyidir belkide?

bugün gene açtım haberi almanyada türk okulları açmak istemeyen merkel için dobra dobra fırçasını atıyordu bunu merkel duymuyomu duyuyo... lafını esirgemiyor Bizde alman okulları var size gelkince neden ayrımcılık yapıyorsunuz diyebiliyor bu üslup senin sevidğin yılışık yavşak kibar siyasetçi üslubundan kat ve kat daha iyidir

kıssasa kıssas reste rest çekmek laf yutmaktan iyidir... bunada şükür.. daha iyiside çıkarsa başımızın üstüne ...

laflara takılmıyorum. sadece daha önce duymadım dedim. ve ne anladığımla ilgili gerekli açıklamayı yaptım. ve saldırmak olarak algılamanı üzülerek karşıladım. çünkü saldırmak gibi bir amacım olsaydı öyle cevap yazmazdım. önce önyargılarımızdan kurtulmamız gerek. seninle olaylar aynı yönden bakmıyorum diye sana saldırmam gerekmiyor.

siyaset kurumu her türlü karakteri kadıran bir kurum değildir. heryerde kabadayılanan bir karakteri kaldırmaz. çünkü siyaset incelik gerektirir.

merkel duymuyor mu falan diyor ya, aslında şöyle sorsa daha iyi olur "merkel takmıyor mu bizi"?

merkeli beğenmeyen siyasetçimiz önce kendisine bakmalı. bu merkel iyi bir siyasetçi anlamına getirmeyin.

erdoğan bir ab toplantısında gözünüz kör mü demişti. siyasette ve diplomaside böyle bir üslup yok. bu devam ettiği sürece kaybeden türkiye olacak.

siyaset ve diplomasi öyle kurumlar ki karşındakine öyle bir laf söyleyeceksin ki aslında ana avrat küfrettiğin halde adam iltifat ettiğini zannedecek.

ve alman liselerine gelince. bizim ülkemizde azınlık okulları yoktur. tevhid-i tedrisat kanunuyla azınlık okulları kapanmıştır. türkiyenin almanyada açmak istediği okullarla burdaki alman okulları birbirinden farklı kurumlar.

Geri