Skandalın adını Taraf koydu: GandiGate

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Skandalın adını Taraf koydu: GandiGate
photo_10032011121006_3992_large.jpg

Türkiye'nin konuştuğu taciz skandalında bugün kim ne dedi?

CHP’yi karıştıran taciz skandalı giderek büyüyor ve Taraf gazetesi bu süreçte yaşananları manşetine “GANDİGATE” şeklinde taşıyarak A.B.D’de “Watergate” adıyla bilinen ve Başkan Nixon’u koltuğundan eden süreçe benzetti.

Taciz skandalında gün geçtikçe yeni söylemler ve iddialar medyada yer almaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İlkim Bayraktar’ın AKP’li yöneticinin ismini açıklanmasını dile getirmesinin hemen ardından AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ; “CHP içinde dönen oyunlara bizim aklımız pek ermiyor işin doğrusu. Dönen dolaplara baktığınız zaman insanın, 'Bizans oyunları bile az kalır' diyesi geliyor. O nedenle partinin içine dönük bir değerlendirme yapmak istemem” diyerek partiler arası atışmaya döndürdü süreci.

Bu süreçte ise medyada taciz skandalı olarak bilinen ve Taraf Gazetesinin Gandigate diyerek isimlendirdiği İlkim Bayraktar’ın iddiaları hakkında açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Deniz Baykal

Oda TV yazarı İlkim Bayraktar’ın taciz iddiasıyla ilgili Haber Türk’te yaptığı açıklamalara Deniz Baykal’dan çok sert yanıt geldi.

İddiaların merkezinde yer alan Deniz Baykal şu açıklamayı yaptı; “Avukatım son hazırlıklarını yapıyor, Birkaç gün içinde suç duyurusunda bulunacak.Televizyonda anlattıklarının gerçeklerle ilgisi yok, yalan yanlış birçok şey anlattı. Birçok soru yanıtsız kaldı... Soruların bazılarına yanıt vermedi, bazılarını da geçiştirdi.Mesela beni evimden defalarca aradı mı aramadı mı? Evine davet etti mi? Meclisteki ilk ve tek görüşme, özel kalem müdirem ve korumam üzerinden oldu, onlar şahit. Ve o görüşmede bana önce bazı gazetecilerle ilgili öyle şeyler anlattı ki, inanılır gibi değildi. Sonra da açıkça benimle beraber olmak istediğini söyledi.

Diyor ki bana “Kafan iyi mi” demiş... Böyle birşey olabilir mi? Kıyameti kopartırım, kavga ederim ne hakla böyle bir şey söyleyebilir? Ayrıca madem ben onu taciz etmişim madem cazibesine kapılmışım, o zaman neden defalarca davetlerini reddettim? Gece gündüz defalarca arıyor. Hatta bir gece telefon açıp bana gel konuşalım dedi. Eşinin evde olmadığını söyleyerek evine çağırıyor. Telefonla aramasının sebebi ne? Kameraya kasete almak için çırpındı. Komplo peşinde koştuğu açık. Buna hiç tereddüdüm yok. Üstelik sadece benimle ilgili de değil... Kemal Kılıçdaroğlu’na da bir komplo peşinde... Bunun arkasında kimler var bilmiyorum... Tabii bir de büyük balık meselesi ne, onun açıklığa kavuşması lazım...”

Kemal Kılıçdaroğlu

Deniz Baykal’ın;“Kemal Bey taciz iddiasını duyduğu an görüşmeyi hemen kesip beni aramalıydı” söylemi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu; Ciddiye almadım o yüzden aramadım' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İlkim Bayraktar’in iddialarına; O gazeteci bayan benimle yaptığı konuşmayı banda aldığını söylüyor. O zaman o açıklasın. Savcılık bu banda da el koymuştur. Savcılık da o ismi biliyor. O halde savcılık açıklasın. Bazı bilgilerin hükümeti destekleyen medyaya servis edildiğini biliyoruz. Savcılık o zaman bu bilgiyi de servis etsin de öğrenelim. Bu ismi açıklamak bana düşmez” dedi ve Baykal’ın; Bu komplonun kendisinide içerisinde alcağını söylemesi üzerine; “CHP’ye karşı yapılan komplo girişimidir. Bu komplo girişimi boşa çıkmıştır. Gözden kaçırılan, basının da üstünde durmadığı önemli bir nokta var: Bütün bu anlatımlar o bayan gazetecinin bir başkasıyla yaptığı telefon görüşmesinin dinlenmesinden yansıtılıyor. Bu yasadışı bir iştir. Ama hiç bir savcı işin bu yönüyle ilgilenmedi. Adalet Bakanı da ilgilenmedi, İçişleri Bakanı da ilgilenmedi. Demek ki hükümet CHP’nin yıpratılması için bu yasadışı işlerden medet umuyor. Ancak bu komplo boşa çıkmıştır” şeklinde cevap verdi.

Gürsel Tekin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Oda TV muhabiri Ayfer İklim Bayraktar’ın iddiaları “seçimler öncesinde partilerine karşı girişilen kirli tezgâhın parçası” olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu tür girişimlerin artarak sürmesinden endişe ettiklerini söyledi. Bayraktar’ı daha öncesinden tanıdığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde aracı olduğu iddialarını reddeden Tekin, Bayraktar’ın, Soner Yalçın ile bu konuda bir telefon görüşmesi yaptığı iddiasının da doğru olmadığını söyledi. Tekin, savcıları, Kılıçdaroğlu’nun Bayraktar’ın şantaj yapmak üzere bir başkasıyla ilişkisini tespit etmek için yardım istediği kişinin Deniz Baykal değil, üst düzey bir AK Parti yöneticisi olduğu sözleri üzerinde de durması ve bunu da soruşturması gerektiğini aktardı.

Muharrem İnce

Oda tv muhabiri İklim Bayraktar'ın bir TV programında yaptığı açıklamaları 'paronayakça' olarak niteleyen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce o geceyi anlattı.

İnce; “O akşam, 22.30 civarında evde oturuyorum. Eşim de var. Masada rakı duruyor. İki duble içtim. Sarhoş değildim. Bir tanıdığımdan telefon geldi. Önemli bir haber. Onu (İ. Bayraktar) aradım. Arabası olmadığını söyleyince evinden aldım. Öyle televizyonda söylediği gibi yanında eşi falan yok. Arabaya aldım. Yarım saat oturmuşuz, o da yalan. Hemen başka yere gittik, bir mekana. Yüz metre kala durdum. Arabadan indirdim. Ve 'Git AKP'li o önemli kişi ne yapıyor gözlerinle gör' dedim. Gitti , gördü ama haberi yapamadı” diyerek İklim Bayrakatar’ın iddialarının paranoyakça olduğunu dile getirdi.

Skandalın adını Taraf koydu: GandiGate - Dipnot.Tv

amerikan özentisi=)Watergate

Geri