Sizce hangi bölüm okumalıyım ?

bahadır_88

New member
Reaction score
0
s.a arkadaşlar ben 23 yaşındayım bu sene açık mesleki lisesii bitirdim elektrik -elektronik bölmünü. hatta okadar yeniki diplomamı bile henüz almadım. Çevremde herkes üniverste okumama konusunda baskı yapıyor. ben şu an buna tam olarak hazır değilim ama yinede bir genel bilgi almak istiyorum sizce hangi bölüm okumalıyım ? mekatronik bölmü biraz ilgimi çekiyorum ama içeriği nedir pek bilgim yok veya açıköğretim mi okusam ? açıköğretim fak. hangi blümler var acaba ???

geçen ay aynı soruyu genç bir arkadaş bana sormuştu da :)

cevabım:

enerji mühendisliği olmuştu..

okumayın.cemaate yakın olun.biat edin.kurtarın olm hayatınızı...satılmış bi hayat ne kadar kurtarılmış sayılırsa o kadar işte...

okumayın.cemaate yakın olun.biat edin.kurtarın olm hayatınızı...satılmış bi hayat ne kadar kurtarılmış sayılırsa o kadar işte...

okumayıpta çöpçü mü olacan ? benim öyle hacıyla hocayla cematele işim olmaz hiç haz etmem o tip şeylerden .....

s.a arkadaşlar ben 23 yaşındayım bu sene açık mesleki lisesii bitirdim elektrik -elektronik bölmünü. hatta okadar yeniki diplomamı bile henüz almadım. Çevremde herkes üniverste okumama konusunda baskı yapıyor. ben şu an buna tam olarak hazır değilim ama yinede bir genel bilgi almak istiyorum sizce hangi bölüm okumalıyım ? mekatronik bölmü biraz ilgimi çekiyorum ama içeriği nedir pek bilgim yok veya açıköğretim mi okusam ? açıköğretim fak. hangi blümler var acaba ???

kardes sana tavsiyem kesinlikle oku hedefini onune koy meslegin cok guzel kendini gelistir bu konuda

mekatronik yeni bir alan bana sorarsan elektrik -elektronik bölmüne devam et veya birini sec ilerde umarim universiteye girdiginde mekatronik seni fazla zorlamaz cunku bu bolumun temeli elektroniktir yazilimdir demek istegim eger ki sen kendi alaninda cok iyi olursan bu bolumde de is bulabilirsin

ben elektrik elektronik mezunuyum sadece okul bitirmek diploma almak yetmiyor kendini gelistir alaninda

durumun varsa dersaneye git veya iki yil oku gecis yap bilmiyorum suanda sistem degistimi

ama tavsiyem devam

By_S€KOPY;1970083343' Alıntı:
kardes sana tavsiyem kesinlikle oku hedefini onune koy meslegin cok guzel kendini gelistir bu konuda

mekatronik yeni bir alan bana sorarsan elektrik -elektronik bölmüne devam et veya birini sec ilerde umarim universiteye girdiginde mekatronik seni fazla zorlamaz cunku bu bolumun temeli elektroniktir yazilimdir demek istegim eger ki sen kendi alaninda cok iyi olursan bu bolumde de is bulabilirsin

ben elektrik elektronik mezunuyum sadece okul bitirmek diploma almak yetmiyor kendini gelistir alaninda

durumun varsa dersaneye git veya iki yil oku gecis yap bilmiyorum suanda sistem degistimi

ama tavsiyem devam

ilgin için tşk ederim ....
ben zaten uzun süredir elektronikle uğraşıyorum .. Untitled Page
web sayfam ziyaret et evet okumayı bende istiyorum ama acaba bu sene gidebilirmiyim nasıl kayıt yaptıracam bilemiyorum birde bu sene benim bir memurluk olayım var onu takip ediyorum bilmiyorum nasıl olacak ????

elektronik yanında makine müh alanını da geniş ölçüde ihtiva eder. Dinamik, mukavemet, makine elemanları, sistem dinamiği, kontrol sistemleri, makine dinamiği, makine imalat ve teknik resmi tarzı güzide dersleri barındırırken, elektronik alanında da işin elektronik ve yazılım kısımları halledilir. Birde biyomekatronik konusu var ki geniş ölçüde biyoloji ve malzeme bilgisi alanında bilgiye de ihtiyaç duyurur. Bu bölümü illaki düşünüyorsan elektronik üzerine okuyup uzmanlaşmak istiyorsan mekatroniğe geçebilirsin. Sadece mekatronik önermem. Ayrıca bunun türkiyede pek piyasası varmı bilmiyorum. Araştırmak gerek. Amerika gibi ülkelerde bu bölümlere büyük yatırımlar yapılıyor devlet tarafından. Enerji müh dünyada gelişiyor. Isıtma sogutma havalandırma gibi konular çok gelişen bölümler. Teknik eleman ihtiyacı var. Ayrıca akademik uzmanlaşmaya da müsait alanlardır...

ben diyorum ki ustalık belgesi alayım ilerde beşki işe yarar...

elinden ne geliyorsa yap oku .. bunu şimdi değil ileride daha çok anlarsın .. ustalık belgesi de al güvenlik sertifikasıda bilgisayar sertifikasıda .. nerde ne varsa al elin de bulunsun .. lazım olacaktır .. ileride ..

dostum bir üniveriste bitirde hangi bölümü okursan oku hiç pişman olmassın, ama okumassan çok pişman olursun ve unutma kaderini kendin belirlersin hayat çok acımasız ... eminim ki okulu bitirirsen pişman olmassın ama okumassan o pişmanlık seni her saniye yer bitirir... okumak çok güzeldir... bence sadece kendin için oku...

Önce kendin için oku, okuduğunun kendine faydası olcak şekilde okuyasınkiiii okuduklarının milletede faydası olsun. Neye ilgi duyuyor neyi seviyorsan o bölümü oku, çünkü insanlar sevmediği yada ilgi duymadığı hiç bir şeyde başarılı olamaz, ömrü çürür gider bir baltaya sap olamaz ...

aynen arkadaşlar çok haklısınız sizlere katılıyorum. üniverste okumak şart en azından 2 yıllık bir okul bitirmek farz en basitindne ilerde evlenecek olsan oğlunuz ne mezunu diyecekler .. ???

Geri