Sizce, Üniversitelerimizin En Önemli Problemi Nedir ?

Sizce, Üniversitelerimizin En Önemli Problemi Nedir ?

• Kullanılan toplam oy
    67
mesajımı kim sildi ne amaçla sildi bilmiorum ama benim mesajımı neden sildiini çok merak ettim uyarı amacıyla anket açılmamış dedim bi bakıorum anket eklenmiş ama mesajım yok!!!!

YÖK sorunu kalkmalı !!!!!!!

Anket Açmayı Unutmuştum Konuyu Sildirdim.O Arada Senin Mesajında Silinmiş.Sonra Konuyu Sıfırdan Açtım

kontenjan darlığı falan değil, zaten öğretim kadrosuna bakarsanız gereğinden fazla bile kontenjan açılıyo. herkesin üniversiteye gitmesi gerekmiyo. çünkü gidenlerin çoğunun da boşta olduğunu biliyoruz. arz-talep hesabı yapılıp gençler yeteneklerine göre teknik liselere, meslek liselerine ve üniversitelere yönlendirilmeli bence. ayrıca şunu da söyliyim: bi teknik lisede mesela elektrik okuyan biri mühendislik okuyan birinden daha çok meslek dersi ve pratiği alıyor, yani üniversitede alınan mesleki uzmanlık dersleri bence yetersiz.
şunu da söyliyim çoğu kişi üniversiteye ortam yapmak etiket almak için gidiyor, oysa ünivler araştırma yapmak isteyenlerin gideceği yer olmalı...

ya sorunun kontejyanla ilgili kısmında bi sorun var çünkü bu kontejyan ve griş mevzusu üniversite deil öğrenci sorunu... o şık olmasaydı daha sağlıklı bir oylama yapılabilirdi e şimdi öss sınavına girecek arkadaşlar doal olarak ya sınav çok zor mantığıyla onu seçecekler ama tekrar ediorum bu bir üniversite sorunu deildir bence

Yök ve özgürlük sorunu
Bence bu yök denen kımıl zararlısı kurum bir an evvel kaldırılmalı yada en azından yetkilerinin bir kısmı elinden alınmalı en kötü ihtimalle

Geri