Siz Yönetseydiniz Ne Yapardınız

siezma

Banned
Reaction score
0
Sevgili Hackhell kullanıcısı kardeşlerim(arada pkklılar çıkıyo onları es geçiyorum),

Bu yazıyı yazmamdaki amaç şu an bizi yönetenlerin yaptığı şeyleri tamamen yanlış bulmamdan kaynaklanır ki bu konuda sanırım hemfikiriz...

Biz bir bütünüz, her zaman dediğimiz gibi lazı çerkezi türkü ve yediği kaba pislemeyen kürdü ile. Bunu böyle bildik böyle yaşadık. Fakat sizin de bildiğiniz gibi bir ülkenin en önemli hususu EKONOMİ dir.

Ben de bir iktisat mezunu olarak günümüzde cereyan eden hadiseleri düşünüyorum ve yanlışla doğruyu ayırt etmeye çalışıyorum. özelleştirmeler, vergi kanunları, politik kararlar, askeri operasyonlar... bunları en sağlıklı değerlendirebileceğim mevki böyle sağlıklı bir forum ortamıdır.

Sevgili Hackhell kullanıcısı kardeşlerim, forumdaşlarım. Sizden istediğim tek şey bu fikirlerinizi belirli bir ahlak çerçevesinde ve saygı sınırlarını aşmadan, kimseye laf sokmadan, objektif sayılabilecek fikirlerdir. örneğin sömürgecilikten kurtulalım değil bir fikir. Asıl olan bu sömürgecilikten nasıl kurtulacağımızdır, şu an sosyal piyasa ekonomisi geçiş dönemindeyiz yani devletimiz özelleştirmeleri tamamlayarak piyasadan elini ayağını çekmek istemektedir. Bu doğru mu? Rusya birkaç yılda tamamladı ama önemli olan nasıl tamamlamasıdır. En çabuk satmak doğru değildir en doğru şekilde satmak doğrudur ve ben derim ki vatanımızın atardamarları olan tüpraş, demirçelik, tekel, çaykur, ve buna benzer önemli kurumların satışının doğru olmadığıdır.

Konuya katılımın yüksek olmasını umut etmekteyim. Sizin için suya bir taş atıyorum. Bu taş dalgalanarak sonuca ulaşacaktır umarım. Bu taşın yarattığı dalgalar şeklinde sebep-sonuç ilişkisini objektif kararlarla kullanırsanız söyledikleriniz ve fikirleriniz daha rahat anlaşılacaktır.

Herkese fikirleri için teşekkür ediyorum.

SİZ BİRGÜN BAŞBAKAN OLSANIZ NE YAPARDINIZ? NERDEN BAŞLARDINIZ???

büyükanıta kalsa dünkü açıklamalardan sonra k.ıraktan çıkmama taraftarıydı ama o da %47 nin isteğine karşı yapacak bişi bulamadı...mecbur kaldı....yazık!

ya arkadaşlar lütfen yazımı okuyun ona göre cevap verin. Ama siz de haklı olabilirsiniz bu konuda çünkü bize ilkokuldan beri araştırmayı engelleyen eğitim sistemi verdiler. Bizler hep hazırcıydık. Ezberciydik.

Biri demiy chp mhp ii , öbürü demiş k.ıraktan çıkmama taraftarı. Sevgili arkadaşlar konu bu değil ki. bunlar nasıl bir öneri.

ezberleyebilsem üniye girerdim kanka...madem illaha öneri istiyorsun..ben olsam k.ırağı kan gölüne çevirirdim...peşmerge,pkklı falan alayını basradan denize dökerdim...:S:S:S:S

Nasıl ki fikirin daha detaylı olduğunu belirttiysen, yönetimin de asmak - kesmek; bağışlamak - görmezden gelmek yöntemleriyle de yapılamayacağını bilirsin...
Ne babayiğitler geldiler o koltuklara ama suikaste uğrayanlar veya asılmayanlar haricinde, hepsinin ne olduğunu gayet net gördük.
"Sen olsan ne yaparsın" ile çözülse devlet meseleleri, monarşi tüm yönetimlerden üstün olur.
Bütünü oluşturanları en azından ırk olarak belirtmişsin, çok daha fazlası var onlardan biliriz, ama sadece onları saymak değil, bir devleti oluşturan yargı, yasama, yürütme, ekonomi, halk ırk, yol, su... aklımıza ne geliyorsa, o konuda adımlar atmak gerek, herkesin yararına olacak adımlar...
Şu ana kadar saydıklarımdamı herkesin bildiğine eminim ama, öncelikli konu her zaman insandır, temeli madem insan bu devletin, insan ve insanlık adına bir şeyler yapılmalı, kurumlar halktan üstün olmamalı. Protesto, seçme seçilme, hasıladan aynı payı almaya uğraşma... Bunları edinme hakkı için uğraş bile yasaklanmaya çalışılıyorsa, insan ikinci plandadır, lafla peynir gemisini yürütmeye çalışırken, çürütüyoruz demektir.
Onu bunu ayrı tutarak değil, herkese söz hakkı tanıyarak, önyargı ile çare aramaktan vazgeçip, önce kendi çözümünü ezberlemeden, düşünüp sunmalı diğer vatandaşların beğenisine... Şimdiye kadar bulunurdu çaresi, eğer şimdiye kadar denenmişleri denemeyi bırakırsak, o zaman "çare" konusunda en doğru seçime ulaşırdık, şimdilik o seçimi uygulamasak da...
"En ufak demokrasi kırıntısının bulunduğu yerde; zora, baskıya ve silaha dayalı yönetimler çare vermez" der Che...
Tabii bunu sadece Che söyledi diye, katılmayacak milyonlarca kişi var bu ülkede, ama kendi söylediği doğru kalsın diye bu sözün doğruluğunu bilip, bunu uygulamayan insanlar kaygılandırır beni...
"Sen olsan..." sorusuna verileceğim ilk cevap, "Bu ülke zaten birilerinin tekelindeydi, bu soruyu onlara sormak gerek, başa gelen olsam; yalnız olmam, herkesten beklenti ve fikir alarak başa gelir, diyalogla çözmeye bakardım, sorunu düzelt, 'Sen' veya 'Siz' değil, 'Biz' de" derdim.
Her ne yaparsam yapayım, sadece önümdeki raporlara bakarak karar vermezdim.
İnsan, devlet için değil; devlet, insan içindir mantığı için uğraşırdım.

Geri