Siz Ne Yapardınız

Hediyeyi Kabul Edermiydiniz?

• Evet, Kabul Ederim !

Kullanılan: 15 71.4%
  • Hayır, Kabul Etmem !

Kullanılan: 6 28.6%

• Kullanılan toplam oy
    21

MüHeNDiS

MüHeNDiS
Reaction score
0
Arkadaşlar mühendislik etiği diye bi ders var ve bunun için bi konu verildi bana sizden istediğim anketi cevaplamanız ve nedenini belirtmeniz.

konuda güzel zaten herkesin farklı düşünceleri vardır sanırım

şimdiden teşekkür ederim

Soru Şu

Bir Kamu kuruluşunda Memur olarak çalışıyorsunuz. Altınızda çalışan taşeronlardan (aracı şirket) size yılbaşında hediye vermek istiyor siz bunu kabul edermiydiniz yoksa red mi ederdiniz? Neden?
cevaplarınızı bekliyorum.

veriLen hediyenin aLdığın maaştan fazLa oLmaması gerekLidir
yoksa rüşvete girer

üsttekiler alttan alırsa (hediye)sistem bozulmuş demektir.....Sadece üst astına hediye verebilmeli......

ayrıca 657:
Madde 10 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/3 md.)
Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.
Hediye alma, menfaat sağlama yasağı:

Madde 29 – Devlet memurlarının doğrudan doğruya veya aracı eliyle hediye istemeleri ve görevleri sırasında olmasa dahi menfaat sağlama amacı ile hediye kabul etmeleri veya iş sahiplerinden borç para istemeleri ve almaları yasaktır.

(Ek fıkra: 25/5/2004-5176/9 md.) Kamu Görevlileri Etik Kurulu, hediye alma yasağının kapsamını belirlemeye ve en az genel müdür veya eşiti seviyedeki üst düzey kamu görevlilerince alınan hediyelerin listesini gerektiğinde her takvim yılı sonunda bu görevlilerden istemeye yetkilidir.

sonuç:kanunen zaten yasak. etik olarak da ben almam.(sanırım)

kimse tanımadığı bir adama hediye vermezzzz

peygamberimiz zamanında zekatların toplandığı yerde görevli bir adam bir hediye almış. Peygamberimiz uygun bulmayınca adam Bu benim şahsıma hediye edildi. demiş.
çok sinirlenen peygamberimiz. giderken yanındakilere
Babasının evinde otururkende o hediyeyi ona getirirlermiydi demiş.

Artık karar sizin

PRotype' Alıntı:
Duruma göre değişir, küçük bir hediye ise kabul ederdim ama büyük birşey ise büyük ihtimal ile reddederdim..

aynen bende :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

eDeRim WaLLa...:D:D:)

neye karsilik ,nasil bir hediye olduguna bagli.ama ben kisisel olarak hediyeyi alirdim eger arkasinda art bir niyet beklentisi yoksa.

Sayemde para kazanıyor nasılolsa, ben kabul ederdim.
Hem hediyenin büyüğü küçüğü mü olurmuş :)

ben kabul ederim cunku hediye dir sonucta ama hediye bi araba olursa tabiki olmaz

Firmadan bi defter gelmiş yada bi tavla takımı cok bişemi yani bence naziklik edilip alınmalı
ama bu hediye olayı iş hayatına dokulmemeli anlatabiliyorum değilmmi

zaman ve mekanlar olayları değiştirebilir.

Geri