Siz bunları yapıyormusunuz?

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Altın Üye
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Ben bunları yapıyorum.Eşim ve çocuğum da yapıyor.Peki ya siz?
(Ama samimiyetle)
1-İhtiyacım kadar ampul yakıyorum.
2-Bütün lambalarımı tasarruflu lamba yaptım.
Geceleri stand-by bekleyen cihazlarımı düğmelerinden kapatıyorum.(tv,uydu,pc,monitör)
3-Gece lambası sadece çocuk odasında ve 5 watt olarak kullanılmakta.
4-Akan bütün muslukları tamir ettim.Contaları yeniledim.(Tanesi 10 ykr)
5-Klozetin rezervuar ayarını yarı yarıya düşürdüm.(4 ve 5. maddelerle 1 ayda 7-10 ytl arası getirim oldu.Bu da aile başına 5-8 ton demek.)
6-Bulaşıkları mümkün olduğu kadar (varsa) bulaşık makinasında yıkanıyor.(Daha az su demek)
7-Balkon yıkanacaksa kovalarla değil ucuna sprey su dağıtıcılı hortumla yıkanıyor.
8-Çöpler mümkünse ayıklanıyor.Pvc menşeili çöpler ayrı,geri dönüşümü kolay olanlar ayrı atılıyor.(Gerisi yerel yönetimin sorunu)

Bunlar aklıma gelen ve uygulayabildiklerim.Düşünün bir kere:
Hackhell.com un 271.167 üyesi var.Herkesin sadece su ve elektrik tasarrufunda bulunması hem ülke hemde dünyamız için yaşanacak bir gelecek demek.Hepsini uygulamak şart değil.Lütfen yapabildiklerinizi yapın yeter.

Ben buna benzer bir çok şeyi zaten uyguluyorum. Hem de kendimi bildim bileli. :cool:

vahdetmadencilik1985' Alıntı:
Abiler Valla helal olsun size keşke herkes böu kadar ciddi olarak bu konunun üzerine düşse
(tabi ben de dahilim)

Ciddi olmazsak yarınımız olmayacak.Birbirimizi uyarmazsak geleceğimiz karanlık olacak.
1-Yaptığın tedbirler ekonomi olarak sana dönecek.
2-Gelecek için bir şeyler yapmış olacaksın.Çünki bir gün benim çocuğum karşına çıkıp şunu diyebilir:
BENİM BU GÜNÜM YADA GELECEĞİM İÇİN BİZE NE BIRAKTINIZ?

İnşallah cevabımız bu olmaz:KIYAMET

ogrencılık yasamında ıster ıstemez yapıorsun ;)
mesala hıc lamba takmayıp monıtor ısında odada oturuyorsun :)
bulasık yıkamıyorsun gerekmedıkce

Geri