"Siz bize Türk diyemezsiniz"

OceanGray

>EbruzeN
Reaction score
0
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Emine Ayna, partilerinin ve halkın boykot kararının çok net olduğunu ifade ederek, "Biz niye ölümlerden ölüm beğenelim. Eğer boynumuzda bir ilmek varsa o ilmeği kimin çekeceğine niye karar verelim. Bizim boykot kararımız o ilmeği kesme kararıdır. Celladımızı seçme değil" dedi.

KÜRT HALKI NÜFUS CÜZDANINI İSTİYOR"
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, dün akşam Mardin'in Midyat İlçesi'nde partisinin düzenlediği etkinlikte 500 kişiye konuştu. Ayna, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri kimlik mücadelesi verdiklerini, tanınmak ve bunu resmileştirmek istediklerini belirterek, "Anayasada 'Türkiye'de yaşayan herkes Türk'tür' dediği için karşı çıktık. Dedik hayır biz Kürdüz, ama bu ülkenin vatandaşıyız. Ama bu ülkede bu topraklarda yaşıyoruz. Siz bize Türk diyemezsiniz, Türklüğü dayatamazsınız dedik. Anayasada bu değişmelidir. Tekçilik değişmelidir dedik. Peki Başbakan ne dedi, açılımı tartışırken de, şimdi anayasa paketinin il il dolaşıp propagandasını yaparken de diyor ki, 'tek milletten asla vazgeçmeyiz, tek dilden asla vazgeçmeyiz' diyor" dedi.

Kürt halkını nufüs cüzdanını istediğini iddia eden Ayna şöyle konuştu: "Anayasa nüfus cüzdanıdır bir halkın. Eğer o anayasa da senin ismin varsa hakların vardır. Senin ismin yoksa hakların yoktur. Bu nedenle biz diyoruz ki bu anayasayı tanımıyoruz, biz yokuz içinde. Sandıklar kurulacak ve sandıkların yanında oy pusulaları olacak. Bir tarafında evet yazıyor diğer tarafında hayır. Bize de söylenen gidin ya evetin altına mühür basın ya da hayırın altına mühür basın, başka seçeneğimiz yokmuş gibi. Mahkum değiliz, kötünün iyisi diye bir şey yoktur, kötü kötüdür. Eğer bu anayasa bizi tanımıyorsa, yok sayıyorsa o zaman bizde bu anayasayı tanımayız. Bu nedenle boykot diyoruz, boykot ediyoruz. Biz gidip artık bize 85 yıldır yaptırdıkları gibi kimliksizliğimizin, isimsizliğimizin, tanımsızlığımızın altına mühür basmayacağız. Bizi temsil etmeyen anayasaya biz artık evet demeyeceğiz. 25 maddelik bir değişiklik var, o 25 maddelik değişiklikte AKP iktidar mekanizmalarının tamamını ele geçiriyor. CHP ise kaybediyor. CHP içindir değişiklik, AKP içindir değişiklik, bizim için değil. AKP'de şimdi diyor ki, Ben başbakan ve hükümetsem hakim ve savcıları ben atamalıyım. Bakalım o atarsa ne olur. Bu güne kadar CHP zihniyeti atadı ne oldu."

BOYKOT KARARIMIZ BOYNUMUZDAKİ İLMEĞİ KESME KARARIDIR
BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, partisinin ve halkın boykot kararının çok net olduğunu ifade ederek, "Biz niye ölümlerden ölüm beğenelim. Eğer boynumuzda bir ilmek varsa o ilmeği kimin çekeceğine niye karar verelim. Bizim boykot kararımız o ilmeği kesme kararıdır. Celladımızı seçme değil. Diyorlar ki, biz sizin üzerinizde bir egemenlik kuracağız. CHP'nin mi egemenliğini istersin, AKP'nin mi egemenliğini? Biz sizi inkar edeceğiz. CHP'nin mi inkarını istersin, AKP'nin inkarını mı? Eğer siz bu inkara karşı çıkarsanız, biz size zulmedeceğiz. Biz neden zulümlerden zulüm beğenelim. Biz niye kimin bizi inkar edeceğini seçelim" dedi

KAYNAK​

Türk degilsin sen zaten...niye dayatalım türkiyede yaşıyosan bu ülkeden ekmek yiyosan mecbur türksün...

isTesende Türk oLamazsın Kanı Bozuk AhmakLar

evet siz Türk deil su katılmamış o.ç'sunuz.

sizin sıkıntınız pkk lılarla peki kürtlere neden hakaret ediyorsunuz beyler ayıp.. dünyaya gelirken hangi biriniz dilini seçtide geldi lütfen biraz saygı...

Bunları konuşturanlar utansın diyesim var da "havadan bile nemalananlar" tanımı tam olarak uyuyor kendilerine.
Tek millet, Tek Bayrak demiştik, bu topraklar üzerinde yaşadığınız sürece sizde bunları ama içinizden ama dışınızdan söylemek zorundasınız.
Olmayacak duaya amin demeye devam ettiğiniz sürece, Türkiye'de size karşı oluşan nefret gün geçtikçe artacak,
bunu bilerek hareket ediyorsunuz ya umarım yarın sabaha gözlerinizi açamazsınız.

Türklük de size kalmıştı ya zaten. Bir tarafında "kınçı" taşıyan tipsizler sizi.

türkü kürdü bırak sen insanmısın önce onu konuşalım...

hem TÜRKe hem kürde kurşun sıkan terör nedeniyle güneydoğudaki vatandaşlarımızın zarara uğramasına neden olan bir terör örgütüne destek olan kişi insanmı ki .

sen önce insan ol ondan sonra kürtmü oluyon ne oluyon olursun ama senin kökün kesin ermenidir kürt bile olamazsın sen .cünkü şerefli bir kürt ekmeğini yediği ülkeye ihanet etmez

sizin sıkıntınız pkk lılarla peki kürtlere neden hakaret ediyorsunuz beyler ayıp.. dünyaya gelirken hangi biriniz dilini seçtide geldi lütfen biraz saygı...

Ya arkadaş bırak sende bilerek mi seçtiler muhabbetini... Adam bölecez ülkenizi diyo sen kalkmışın hepsi aynı değil... Ayrıca kürtlere hakaret eden bir yorumda görmedim ben..

ferhat saygıyı hak edene saygımız sonsuz zaten dostum ama nefreti kendileri yarattılar...bunlar böyle istiyosa bizde öyle davranırız sorun degil...tüm kürtler bunlar gibi olmaya bilir ama bu o.çocukları tüm kürt halkı adına konusuyo madem öyle işte böyle demekte bize düşer...

Defol git o zaman Türkiye'de işin ne gerizekalı ahmak topluluğu.

Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Atatürk'ün azınlıklar meselesine
yaklaşımı, bugün de çalışmamız gereken bir ders niteliği taşıyor.. İşte
o yazı...
Başbakan İnönü saat 18.00 sularında Florya
Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:
- Hayırdır İsmet... Habersiz
geldin.
- Paşam, azınlıklar meselesi... Konuyu Meclis'e
getireceğiz... Ne diyorsunuz?
- İsmet bugün geç oldu... Yarın sabah
erkenden gel, konuşalım.
İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri"
toplamış:
- Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri
sökün, atın... Derhal.
İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini"
görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- Ne oldu böyle?
- Gazi Paşa
Hazretleri emrettiler, söktük.
Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı
Atatürk'ün odasına girmiş:
- Paşam, bahçenin durumu nedir?
-
Azınlıkları söküp attım İsmet.
İnönü "anladım" dercesine başını öne
eğmiş:
Atatürk:
- İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene"
sözünü
boş yere söylemedim... Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz
evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın
azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın.
Büyük Atatürk'ün
"verdiği dersi" bugün hâlâ anlayamayanların olması ne kadar
acı.

Geri