SivrisinekLerin İnanıLmaz Kan Emme Taktiği

Rien

Banned
Reaction score
0
Diler bu kızlar susmamı, iyi kötü bi markayım
sivrisinek1.jpg

Sivrisineğin " kan emme" tekniği akıllara durgunluk verecek kadar detaylı yapıların birlikte işlemesiyle oluşan kompleks bir sisteme bağlıdır.
Hedef üzerine konan sivrisinek, hortumundaki dudakçıklar aracılığıyla önce bir nokta seçer. Sivrisineğin bir şırıngaya benzeyen iğnesi özel bir kılıfla korunmuştur. Kan emme işlemi sırasında işte bu kılıf iğneden sıyrılır.
Deri, sanıldığı gibi iğnenin basınçla deriye batırılması yöntemiyle delinmez. Buradaki asıl görev, bıçak keskinliğindeki üst çene ve üzerinde geriye doğru eğimli dişlerin bulunduğu alt çeneye düşmektedir. Alt çene testere gibi ileri-geri hareket eder ve deri üst çenenin yardımıyla adeta kesilir. Açılan yarıktan içeri sokulan iğne kan damarına ulaşınca delme işlemine son verilir. Sivrisinek artık kan emmeye başlayacaktır.
Ancak bilindiği gibi insan vücudu, damarlardaki en ufak bir zedelenme karşısında kanı anında pıhtılaştırarak, o bölgedeki kan akışını durduran bir enzime sahiptir. Aslında bu enzimin sivrisinek için büyük bir problem oluşturması gerekmektedir. Çünkü sineğin açtığı deliğe de vücut anında tepki gösterecek, o noktadaki kan hemen pıhtılaşmaya başlayacak ve yara onarılacaktır. Tabii ki bu da sivrisineğin hiç kan emememesi demektir.
Ama sivrisinek için bu sorun tamamen ortadan kaldırılmıştır. Sivrisinek kan emmeye başlamadan önce, vücudunda salgıladığı özel bir sıvıyı soktuğu canlının damarında açtığı deliğin içine bırakmaktadır. Bu sıvı, kandaki pıhtılaşmayı sağlayan enzimi etkisiz hale getirir. Böylece, pıhtılaşma sorunu olmadan, sivrisinek besinine ulaşabilir. Sivrisineğin soktuğu yerde oluşan kaşıntı ve şişmeye neden olan da işte bu pıhtılaşmayı engelleyici sıvıdır.
Bu, kuşkusuz olağanüstü bir işlemdir ve karşımıza şu soruları çıkarır:
1)Sivrisinek, insan vücudunda bu tür bir pıhtılaştırıcı enzim olduğunu nereden bilmektedir?
2) Bu enzime karşı kendi vücudunda bir salgı geliştirmesi için, enzimin içeriğini (kimyasını) bilmek zorundadır. Bu nasıl olabilir?
3) Böyle bir bilgiye ulaşsa(!) bile, nasıl olup da kendi vücudunda böyle bir salgı üretip, bunu iğnesine aktaracak "teknik donanım"ı oluşturabilir?
Aslında bütün bu soruların cevabı basittir: Sivrisinek bunların hiçbirini başaramaz. Ne bunun için gerekli akla, ne kimya bilgisine, ne de salgıyı üretecek "laboratuvar" donanımına sahiptir. Bahsettiğimiz varlık, bir kaç milimetre büyüklüğünde akılsız ve bilinçsiz bir sinektir, o kadar!...
Onu böyle inanılmaz, olağanüstü ve hayranlık verici bir sisteme sahip kılan ise, insanı da sivrisineği de yaratan, "göklerin, yerin ve her ikisi arasındakilerin Rabbi olan" Allah'tır.

sivrisinek2.jpg

eline saglık cok guzel bir yazı olmus,
bu olayı belki evrimciler dogayla tabiat anayla acıklayabilirler :)

tşkler cok acıklayıcı olmuş herşey ortada

rabbim neler yaratmış emeğine sağlık

Olayı bilim yönüyle incelemek daha iyi olur. Allah yarattı derseniz bu konu kapanır ama bilim derseniz tartışmaya açık olur ; )

Teşekkürler Bilgi İçin..

İlgi cekici ve garip bir olay.Aslında herkesin sıradan bir sinek dediği sivri sinek meyersem ne işler yapıyormuşta biz bilmiyormuşuz :D

bu sinrisinekler her türlü mikrobu taşıyorlar dikkatli olmak lazım :)

hepiniz harun yahya manyağı olmuşsunuz kızma ama o adam sadece senin gibi cahil insanları kandırıyor sivri sineklerin mideleri yoktur. sindirme işi yapmaz çünkü sindirilecek bir şey yoktur ortada. nihayetinde hazırlanmış olan taze kanı emiyorlar ( yada çiçek ve yaprak özlerini yani sadece sıvı vitamin )direk kanlarına karıştırarak besleniyorlar. açlık ve tokluk kavramlarıda yoktur üstelik. sadece emerler ve diğer bir canlıya giderler eğer vucutlarında gereğinden fazla yiyecek var ise bunu direkt olarak dışarı atar ve yemeye devam ederler .zaten ömürleri bir mevsim olduğundan birkaç kez beslendiklerinde aslında ömür boyu yetecek kadar beslenmiş olurlar.doyduğunu yada acıktığını anlayacak basit bir mekanizmaları bile yok üstelik kan pıhtılaşmasını engelleyen bu enzim kan pıhtılaşması için değil sivrisineğin çok ince damarları için fazla kalın yapıda olan kan yada benzeri sıvıları inceltmek için kullandığı bir çeşit tinerdir. ( tıpkı boya inceltici gibi ve bu bütün canlıların yaspısında vardır bu olay. büyük lokmayı ikiye bölerek yemek senin için ne ise sineğinde içeceği sıvıyı bu enzimle inceltmesi odur lokmasını parçalıyor yani dediğim gibi allahı inkar etmiyoruz. hatta varlığını ispat etmeye çalışıyoruz ve onu seviyoruz. ama bazı olayları kendi terazin ile tartmayı öğrenmelisin yoksa başkalarının (harun yahya) terazaleri ile alış veriş yaparsan evdeki hesap çarşıya dünyadakide ahirete uymaz . şimdi ben soruyorum sana neden acaba bu kadar müsrif ve gereksiz sarfeden bir hayvan yaratılmış sence.( allah ı inkar etmiyorum müslüman bir ailenin müslüman evladıyım ama bilim inkar edilemez ki zaten allahın ilk emri oku diye emrolunmuştur.(ikra) ama akademik olmayı tercih etmen gerekir h.y denilen adamın ne diploması var nede okuduğu yada bitirdiği okul diploması. lütfen bilimi hafife almayalım unutmaki okumak oruç. namaz.zekat. kelim-i şahadet.ve hac ibadetinden yıllar önce farz kılınmıştır. aslın da bu konuda bende bir kitap yazmak istiyorum ama benim müridlerim yok param yok yazarlık bilgim yok ve en önemlisi benim yazdıklarımı önyargısız okuyacak insan bulmak zor eminim daha kitabım basılmada beni ateist ilan ederler gene de islamiyete olan merakın takdire şayan okumaktan korkma ve herşeyi kendi terazinle tart çünkü bu dünyadaki herşey ama aklına gelebilecek herşey bir birim ile ölçülür uzunluk ağırlık adet çap vs.vs.vs.vs.vs. kendi terazini bul nasıl doğru tartacağın ise damarlarındaki asil kanda mevcuttur

bu arada sivrisineklerre acaip uyuz oluyorum gerçekten

Son zamanlardakı sıvrı sınekle o kadar akıllı oldular kı anlatamam...

saklandıkları yerler :

banyo (kendı rengı ıle aynı olan noktalar)
en ucra koseler
mutfak dolaplarının ustu
salondakı yemek masası takımının sandalyelerının altı
cıceklerın yaprakları
perdelıkler altı
tv nın arkası

ve daha bır cok yerler :) saka gıbı

Geri