Sivok: ''Takımı Yıldızlar Oluşturmaz''

admiral

New member
Reaction score
0

2012-2013 sezonu hazırlıklarını Avusturya'nın Seefeld bölgesinde gerçekleştiren Beşiktaş'ta, dün akşam saatlerinde kampa katılan ve bugün takımla ilk antrenmanına çıkan Tomas Sivok, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Beşiktaş'ın konakladığı Falkensteiner Otelde gerçekleşen basın toplantısında Sivok ilk olarak Beşiktaş ile mukavele yenilemesinde yaşanan süreci özetledi.

"7-8 ay süren uzun bir süreçten sora imza attım. İnişleri çıkışları olan bir süreç yaşadım. Avrupa Şampiyonası devam ederken ve hatta bittiğinde Beşiktaş ile ilişkimin sona erdiğini düşünüyordum. Beşiktaş benim ikinci evim. Burada kendimi iyi hissediyorum. Ailem de burada çok mutlu. Son 4 yıldır Beşiktaş'ta güzel bir önem geçirdi. Yönetim kurulumuzun ve takımın zor bir süreçten geçtiğini biliyorum. Maddi olarak bazı sıkıntılarımız var. Ben elimden geleni yapmaya hazırım."

"EGEMEN'İN TAKIMDAN AYRILIŞINI CİDDİ BİR KAYIP OLDUĞUNU KABUL ETMEK LAZIM"

Sivok, geçen sezon birçok maçta yan yana oynadığı Egemen'in takımdan ayrılmasını ise şöyle değerlendirdi.

"Egemen'in takımdan ayrılışını ciddi bir kayıp olduğunu kabul etmek lazım. Kendisi çok kaliteli bir futbolcu. Türkiye Ligi'nin en iyi stoperlerinden biri. Ancak kadromuzda da iyi savunma oyuncuları var. İbrahim Toraman, Ersan, Atınç, Berat, Sezer gibi geniş bir stoper kadromuz var. Ben 4 yıl önce Beşiktaş'a ilk transfer olduğum dönemde yine Avusturya'da yaptığım basın toplantısında da söylemiştim. Savunmayı sadece savunma oyuncuları yapmaz. Tüm takım olarak savunma yaparsınız. Takım olarak savunma ve takım olarak hücum yapmayı başarırsak başarılı olacağımıza inanıyorum."

"TAKIMI OLUŞTURAN YILDIZLAR DEĞİL, OYUNCULARDIR"

Çek futbolcu geçen sezon yaşanan başarısızlığını şu sözlerle açıkladı.

"Takımı oluşturan yıldızlar değil, oyunculardır. Tabi ki her zaman kaliteli oyunculara ihtiyaç duyabilirsiniz... Beşiktaş'a ilk transfer olduğum sezon kadroda çok yıldız futbolcu olmamasına rağmen takım olabildiğimiz için ve gollere beraber sevindiğimiz için iki kupa kazandık. Geçen sene kadromuzda yıldız oyuncular olmasına rağmen takım oyununu oynayamadık. Başarısızlığın en büyük sebebi bu oldu. Bu sezon belki yıldız oyuncular kadromuzdaki olmayacak ancak takım olmayı başarırsak başarılı oluruz."

"30'LU YAŞLARIMIN SONUNA KADAR FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUM"

Sivok Beşiktaş ile imzaladığı 3 yıllık mukavelenin ardından da futbola devam edeceğini belirtti.

"Kariyerimi 3 yıl sonra noktalamak istemiyorum. Hedefim 30'lu yaşlarımın sonuna kadar futbol oynamak. .Beşiktaş isterse 3 yıl sonra yeniden sözleşme imzalayabilirim."

Tecrübeli oyuncu takımdaki bazı oyuncuları ücretlerinde indirime gidilmesinin istenmesi konusunda yorum yapmazken,"Bu sorunun cevabını ben veremem. Teknik heyetimiz ve yönetim kurulumuz bu konu ile ilgileniyor" dedi.

"SAMET AYBABA'NIN VE TEKNİK EKİBİNİ TAŞIDIĞI RUHU BİZE DE AŞILAYACAKLARINA İNANIYORUM"

Sivok son olarak teknik direktör Samet Aybaba hakkında şunları söyledi.

"Kendisinin Beşiktaş'ta uzun yıllar oynadığını ve kaptanlık yaptığını biliyorum. Ancak takıma daha yeni takıldım. Henüz kendisi ile çok fazla konuşamadık. Teknik ekibindeki yardımcıları da geçmişte Beşiktaş forması giyen önemli isimler. Ben Samet Aybaba'nın ve teknik ekibini taşıdığı ruhu bize de aşılayacaklarına inanıyorum."​

Geri