Sivil toplum örgütlerinden rektöre kınama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
Sivil toplum örgütlerinden rektöre kınama

hilmioglu.jpg

Malatya'da faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşu ortak bir bildiriyle İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nu kınadı.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılan açıklamayı sivil toplum örgütleri adına Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erkoç yaptı. Erkoç, Malatya sivil inisiyatifi olarak artık İnönü Üniversitesi'nde siyaset istemediklerini kaydetti. Erkoç, Rektör Hilmioğlu'nun 14 Nisan tarihinde Ankara'da yapılacak mitinge öğrenci ve akademik personelini götürmesini doğru bulmadıklarını belirtti. Rektör'ün bu davranışının kurumsal sorumluluğu ile bağdaşmayacağına da işaret eden Erkoç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletidir. Herkesin bireysel ve kurumsal olarak tepkilerini hukuk içerisinde yerine getirmesi bizim de arzumuzdur. Ancak Sayın Rektör'ün bundan önce de olduğu gibi sürekli siyasi irade ile çatıştığı Malatya kamuoyunca bilinmektedir." dedi.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminin gerekçe gösterilerek rektörün yaptığı bu davranışın İnönü Üniversitesi'ne ve Malatya'ya zarar verdiğini ifade eden Erkoç, bu tutumun kişisel olarak Hilmioğlu'na da fayda getirmeyeceğini kaydetti. Rektörün başında bulunduğu kurumun hassasiyeti içerisinde ilim adamı kimliği ile birlik ve beraberlik mesajları vermesi gerektiğini vurgulayan Erkoç, Hilmioğlu'nu hukuk içerisinde kalmaya ve siyasi açıklamalardan kaçınmaya davet etti. Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk'ün herkesin ortak değerleri olduğunun altını çizen Erkoç, şöyle konuştu: "İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu gerilim yaratan açıklamalarla gündeme gelmesi, öğrenci velilerini ve akademik personeli, Malatya'yı tercih etmeleri noktasında endişeye sevk edecektir. Şehrin adının bilim ve eğitimden çok bu tür eylemlerle gündeme gelmesinden rahatsız olduğumuzu beyan ediyoruz. İnönü Üniversitesi öğrencilerinin 'biz miting değil, eğitim istiyoruz' dedikleri gibi biz de aynı istekteyiz. Üniversitemizde sivil toplum örgütleri olarak siyaset değil, eğitim ve teknolojik yenilikler istemekteyiz."

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=523851

sayın Hilmioğlu okudugum okulda yapılan "Türkiye’de Yükseköğretimin 2023 Vizyonu" konferansına katılmıstı
kendisini bizzat dinlemiştim
fikirlerini cok da begenmiştim
ogrenciyi destekleyen tutumu, turkiyedeki egitimin gelecegini objektif sekilde yorumlaması ve anadolu universitelerinin sıkıntılarını cok guzel bir dille dile getirmişti.
konusmasının hiçbir yerinde provakatif veya siyasi soylemleri yoktu
siyaset meraklısı olsaydı, elinde fırsat varken onlarca rektorun ve ogrencinin onunde yapardı..
bana oyle geliyorki sivil toplum orgutlerinin bu yaptıgı tamamen sayın rektoru karalama kampanyası
bilmedigimiz cıkar catısmaları var galiba

Yazdıklarını okuyunca nasıl bir insan olduğunu daha da iyi anladım fakat
sınav ertelemesinin sebebini ne olarak görüyorsun ayrıca 15 sivil kuruluşunun
her birinin rektör le ne gibi bir çıkar çatışması olabilir ki? Ayrıca bir konuşma
ile bir rektörün siyasete yakın olup olmadığını anlamak çok zordur. Belki
hiç de yakın değildir ama emir yüksek yerdendir?

siz nasıl zaman gazetesinin haberine bakarak koyun zihniyetiyle rektor hakkında yorum yapıyosanız bende rektorun yaptıgı konusmaya gore analiz yapıp yorumumu yapıyorum
ayrıca yok sınav ertelemiş yok ogrenciye sunu yapmıs gibi ucuz iddalara da hiç gerek yok
burda kimsenin avukatlıgını yapmıyoruz sadece fikirlerimizi soyluyoruz ama nedense anında fikirler yargılanıyo ilginç...

ishynum846' Alıntı:
Anti-AKP cumhurbaşkanı seçme hakkı mitingi..

cumhuriyetçi, laik , Atatürkçü, sehitlere ve vatandaşına saygılı, ardında yüzlerce soruşturma dosyası olmayan cumhurbaşkanı seçme mitingi

bunlar prof diil organizatör olmalıydı.
baksanıza bu işte onların eline su dökecek yok gibi :)
yazıklar olsun! ellerindeki rantları kaybetme korkusuyla
ülkeyi karıştırmak istiyenlere!..

facetoface' Alıntı:
siz nasıl zaman gazetesinin haberine bakarak koyun zihniyetiyle rektor hakkında yorum yapıyosanız bende rektorun yaptıgı konusmaya gore analiz yapıp yorumumu yapıyorum
ayrıca yok sınav ertelemiş yok ogrenciye sunu yapmıs gibi ucuz iddalara da hiç gerek yok
burda kimsenin avukatlıgını yapmıyoruz sadece fikirlerimizi soyluyoruz ama nedense anında fikirler yargılanıyo ilginç...

Dostum bır kere adabıyla konusmayı ogren. Burada ne koyun zıhnıyetıyle konusuyorsun
ne de sadece zaman gazetesi okuyan birisi ile. Eğer benim hakkımda yeterince bilgiye
sahipsen ona göre konuşmanı yaparsın. Öyle bir yerinden yorumlar
sallama. Kimse burada atıp tutma yorumları yapmıyor.
Gazetenin haberi sivil toplum örgütlerinin kınamasıdır.
Bunun neresinde atıp tutmak var? Sınavların iptal edilmesi bir siyasi
miting için haber yapılıyor bu da mı atıp tutmak oluyor.
Kusura bakma ama beni suçladığın konuda kendin başka
zihniyetlerden uzaklaşmadığını gösteriyorsun. Varsa atıp tutulan
bir haber göster de biz de öğrenelim. Yoksa elinde
bir kanıt, karalama kampanyasıyla karşıma çıkma.
Ben sana düzgün bir soru sordum senden de aynısı beklerdim.
Nasıl bir konuşma ile bir rektörün siyasetten uzak kaldığını
düşünebilrsin ki. Kaldı ki rektörler zaten siyasetle uğraşmamalı,
konuşmalarında da siyasi yorumlar bulundurmamalı.
Senin fikirlerini yargılayan da yok. Ben tartışmayı seviyorum, fikirler
paylaşıp tartışılmadıkça bir toplum nasıl ilerliyebilir?
Koyun zihniyetine sahip birisi tartışmalardan kaçar, ona ne
beslenirse yer yutar susar. Koyun zihniyeti neymiş onu da öğren.
SInavlar iptal edilmiştir. Bu bir iddia değildir. İptal edilmediğini
gösteren bir belgen varsa gel göster biz de öğrenelim.

forumda adabı ogrenecegim son insansın
burada satır satır edebiyat parcalayarak senle tartısmıycam cunku forumdaki uyelerle bir gun adam gibi fikir tartıstıgını gormedim.
elestiriye gelemeyen karsındakinin fikri ters gelince hemen dişlerinizi gosteren ve ustune basarak soyluyorum koyun zihniyetinde insanlarsınız
okuma yok arastırma yok, şu soyle demiş ben onu desteklerim, bu bunu yapmıs vatan sagolsun... uzayıp gider
bu da son msjım seninle oturup pc basında ucuz kavgalar edip canımı sıkmayacam
hadi eyw...

facetoface' Alıntı:
forumda adabı ogrenecegim son insansın
burada satır satır edebiyat parcalayarak senle tartısmıycam cunku forumdaki uyelerle bir gun adam gibi fikir tartıstıgını gormedim.
elestiriye gelemeyen karsındakinin fikri ters gelince hemen dişlerinizi gosteren ve ustune basarak soyluyorum koyun zihniyetinde insanlarsınız
okuma yok arastırma yok, şu soyle demiş ben onu desteklerim, bu bunu yapmıs vatan sagolsun... uzayıp gider
bu da son msjım seninle oturup pc basında ucuz kavgalar edip canımı sıkmayacam
hadi eyw...

Bu yasina kadar adap alamamissan zaten ne benden ne baskasindan
alabilirsin. Adaptan anlayan birisi olsaydin sana iyi niyetle yazdigim birseyi
bu boyuta getirmezdin. Neyse seviyeni belli ettin.

Senin zaten satir satir edebiyat parcalamani beklemem cunku istesen de
yapamiyacagin bir sey. Sorulara bile cevap veremeyip saldirgan uslupunla
olayi ortbas ediyorsun da bunlar ucuz oyunlar, sen git bunlari baskalarina yuttur.
Senin gibiler karsima cikicak ve onlarla adam gibi mi tartiscam. Tartismanin uslupu
vardir ve ilk mesajda sana adam gibi soru sorduk ama aldigimiz cevaptan ne kadar
adapli terbiyeli birisi oldugun ortaya cikti.
Koyun beyni iste, koyun etrafindaki herkesi koyun gorurmus. Ama gudulmeye devam
edilir. Sen zaten bana cevap yazamazsin, git senin cobanin gelsin.

Ben ne disimi gosterdim ne elestiriye gelemedim. mantikli sorular sordum
ama baktin cevap veremiyorsun olayi camur doktun. Ben sana ilk mesajimda
saldiri uslubuyla mi yaklastim :) Neyse gudulenler boyle oluyormus herhalde.

Sen zaten yazsan da yazmasan da cobanin seni ne yone guduyorsa o yonde gidiyorsun.
Hata bende de sana adam gibi bir mesaj yazip adam gibi bir cevap beklemek.
Cevap veremeyince orana burana bulastirip ustun gelme cabalarin cok komik.
:clap :clap

facetoface' Alıntı:
sayın Hilmioğlu okudugum okulda yapılan "Türkiye’de Yükseköğretimin 2023 Vizyonu" konferansına katılmıstı
kendisini bizzat dinlemiştim
fikirlerini cok da begenmiştim
ogrenciyi destekleyen tutumu, turkiyedeki egitimin gelecegini objektif sekilde yorumlaması ve anadolu universitelerinin sıkıntılarını cok guzel bir dille dile getirmişti.
konusmasının hiçbir yerinde provakatif veya siyasi soylemleri yoktu
siyaset meraklısı olsaydı, elinde fırsat varken onlarca rektorun ve ogrencinin onunde yapardı..
bana oyle geliyorki sivil toplum orgutlerinin bu yaptıgı tamamen sayın rektoru karalama kampanyası
bilmedigimiz cıkar catısmaları var galiba

Yukardaki facetoface in konuya attığı ilk mesaj, bu mesajda ne senin adın ne iman geçiyor. Konuya görüşünü yazıp çıkmış.

Ardından senin ona yazdığın mesaj:

ishynum846' Alıntı:
Yazdıklarını okuyunca nasıl bir insan olduğunu daha da iyi anladım fakat
sınav ertelemesinin sebebini ne olarak görüyorsun ayrıca 15 sivil kuruluşunun
her birinin rektör le ne gibi bir çıkar çatışması olabilir ki? Ayrıca bir konuşma
ile bir rektörün siyasete yakın olup olmadığını anlamak çok zordur. Belki
hiç de yakın değildir ama emir yüksek yerdendir?

Bu mesajla birlikte tartışma başlıyor

Konuları inceliyorum senin görüşüne ters olan bi yorum oldu mu hemen cevap veriyorsun, soru sorulmasada.. Ardından gerginlik çıkıyor. Tabi facetoface koyun zihniyetli demiş. orda da o hatalı. Fakat tartışmanın kaynağı çıkış noktası hep aynı.. siyah gibi de bir yüzsüz şak şakcın var. =)

2 mesajdan sonra açılan konuyla alakasız tamamen artık birbirinize yönelmiş mesajlar. Her konuda aynı tutum ve davranışlar.

Tartışmanızı ya seviyeli bi biçimde yapın ya da dilinizi tutun, ikiniz için de geçerli facetoface ve ishynum846

Konu konu olmaktan çıktığı için kapandı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri