Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sistemim hakkında yardım.. var mı bilgisine güvenen?
merhaba arkadaşlar.. yine sorun yine ben :thumbup1:
sistemimi aşağıda cpu-z programı ile gösterdim..
şuan windows 7 kullanmaktayım fakat takdir edersinizki 2 gb ram ile nereye kadar?
başka sorunlarım var bilgisayarım yavaş olmasada verim alamıyorum oyunlar vs bir kaç program açtığımda ram direk 1gb oluyo ve bir program daha açıyım yavaşlamaya başlıyo.. her neyse soruma gelince ram alıcam yada bu sisteme ne önerirseniz almayı deniycem biraz verim istiyorum pc den.. hız vs.
şuan cpu-z de ramim 2gb ddr 333 mhz görüyo normali 667mhz bilirsinizki yarısını gösteriyo bu tür programlar.. 2 gb ram alsam üzerine sizce nasıl olur ve bu sisteme göre bi ram önerirmisiniz?
işlemcim sağlam bence değiştir demeyin param yok o kadar :thumbdown:
bu sistem için önerebileceğiniz ne varsa açığım şuan..
cevap atcak herkese şimdiden teşekkürler.. :thumbup:
şunuda söyleyim ben bu sistem ile gta4, crysis2 gibi oyunları rahat oyanayabildim.. gta4 ün grafiğini düşürerek oynadım ama olsun sonuçta bu sistem ile oyunu bitirdim rahat bir şekilde..
istediğim birazdaha performance
sistemde 2+2 gb ram olması rahatlatırmı sistemimi?
şunuda söyleyim ben bu sistem ile gta4, crysis2 gibi oyunları rahat oyanayabildim.. gta4 ün grafiğini düşürerek oynadım ama olsun sonuçta bu sistem ile oyunu bitirdim rahat bir şekilde..
istediğim birazdaha performance
sistemde 2+2 gb ram olması rahatlatırmı sistemimi?
sistem asla 32 bit ise 4g olarak gorse bile 4 gb yı kullanamıyor sistem boşta iken 1.05gb rem kulanıyor benım işlemci pentıum d 3.00 oda sistem boşta iken yuzde 10 civarında bazen ineternet exlorer kulandığımda yuzde yuz oluyor işlemci
gidip 80 90 lira verme reme ilk once arkdaşlarından birinden al bir dene veya alacağın bilgisayarcıda bir dene oyle al neden denemen gerekiyor onu söyliyeyeım sonra yav sistem rahatlar dediler ama rahatlamadı olmasın ben vista ultımate yi 1,5 gb rem ile kulanıyordum sorunsuz calısıyordu win 7 de çok sorun yaşadım
yani diyosunki 32 bit sistem kullanıyosan 3gb kullancaksın 1 gb boşa gitcek.. oda sisteminde ne değişikliklere yol açar hızında bir artış olurmu dene diyosun.
benim işlemcim 64bit destekliyor..
windows 64bit kursam nasıl olur?
bu arada nasıl sorunlar yaşadın? şuan nasıl kullanıyosun?
yani diyosunki 32 bit sistem kullanıyosan 3gb kullancaksın 1 gb boşa gitcek.. oda sisteminde ne değişikliklere yol açar hızında bir artış olurmu dene diyosun.
benim işlemcim 64bit destekliyor..
windows 64bit kursam nasıl olur?
bu arada nasıl sorunlar yaşadın? şuan nasıl kullanıyosun?
aynen öyle diyorum sonuçta sistemı kasacaksın kı remin nasıl performansı etkilediğini gözlmeliyecen
32 bitte 4 gb rem olurda tamamını sistem kulanamıyor o yuzden fuzuli oluyor ama ben 64 bit kulanırım dersen işlemci desteğide varsa olur neden olmasın hata sistem 32 bit yerine 64 bitte calısacak ve daha hızlı olacak peki madem sistem daha hızlı calısıyorda neden kulanılmıyor dersen çunku butun yazılımlar 32 bit destekli genelde çizim yapanlar 64 bit kulanıyor
ama bana göre bir iki yıl içinde zaten herkes ister istmez 64 bite gececek çunku artık butun pcler 4 ve 8 gb olrak üretiliyor çunku oyunlarda artık 4 gb sınırına dayandı
ben 1,5 gb ile windows 7 pc her acıldıgında işlem yapmak için 5 10 dakika beklemek zorunda kalıyordum sonra baktım olacak gibi değil 512 yi pc yı ilk aldıgımda üzerinde olan remi çıkardım yerine 2 gb yı taktım sorunsuz kulanıyorum ve benım ekran kartım ati x1300/x1550 diye geciyor yanı oldukca eski ve yavaş bir kart ona ragmen bugune kadar oynayamadıgım tek oyun nfs sıhıft
ben sahsen aldıgım remi de sartlı aldım istediğim gibi olursa satın alacam dedim tabi bilgisayarcı tanıdık oldugu için sorun çıkmadı
@SEYDİALİ kardeşim
valla verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..
komşumdada ddr2 li pc var sanırım onunki 1 gb dı ilk önce 32bitte onu bi denerim kullanırım baktım oluyo gibi bi başka arkadaştanda 2gb bulurum aklıma bi arkadaşım geldi alırım ondan bide 64bitte denerim.. zaten kafama yatarsa ki ikisinden biri yatar sonrada ram almaya giderim tkrar teşeükkr ederim kardeşim çok saol ...