Sistem toplayacağım (sanırım ?!?!)

derbederin

Altın Üye
Reaction score
0
Aşkına kul oldu isem, sanma aşkı sen yarattın...
arkadaşlar sistem toplama planlarım var belki yarın belki yarından da yakın =D belki de seneye kalır bilmiyorum
donanımdan anlamam beğendiklerimi seçtim gibi oldu ne bilim :p
kasa toplayacağım sadece
monitör klavye mouse zart zurt hariç
anakart+işlemci+ekran kartı+ram alacağım sanırım :saskin

-GIGABYTE GA-EP45-DS3R INTEL P45 Express ICH10R FSB 1600MHz (INTEL 45nm DESTEKLİ) LGA775 ANAKART 243,62 YTL
-INTEL QUAD CORE Q6600 2.4GHz 8MB CACHE 1066MHZ LGA775 İŞLEMCİ 345,26 YTL
-ZOTAC NVIDIA GeFORCE 9800GTX 512MB 256BIT GDDR3 (DirectX 10) PCI-E 2.0 x16 EKRAN KARTI 370,25 YTL
-OCZ PLATINUM 4GB 1066 MHz DDR2 KİT (2x2GB) – OCZ2P10664GK 277,02 YTL
-ZALMAN ZM-600HP 600W POWERSUPPLY 249,89 YTL

yardım edin çok acemiymişim yahu :)

sistem guzel ama ekran kartini ati al derim mesela 4870 gibi mesela yani.

power olarak min 550 watt' lik birseyler al ozc veya high power gibi

birde ankara' dan almamda bir sikinti olmaz dersen suraya bir bak derim, senin fiyatlara nazaran biraz daha uygun gibi

kabaca bukladar yardim yeter simdilik

sistem guzel ama ekran kartini ati al derim mesela 4870 gibi mesela yani.
power olarak min 550 watt' lik birseyler al ozc veya high power gibi

Arkadasa aynen katılıyorumm..550 watt hıgh power al rahat et...

ekran kartın ise 3870 ler suara fiatları düştü 4870 lerde düşüş var gerek yokk çok para verme bunlar da mükkemel kartlar..
Anakartın gıgabyte olsun çamurdann olsun tercihh güzell..1066 ve üzeri mhz destekli olsun yeterli ..diğer konu ise almayı düşündüğün ram leri ben bir yıla yakındır kullanıyorum gercekten verdiğim paray ı fazlası ile hakeden bir ürün dogru tercih..hiç düşünme ..
kafandan gecenler marka olarak güzell sürüm leride fiat ve kafana göre ayarla alacak olan sensin..
ama ben fanla-sesle -ıvır zıvırla ugrasmam dirsan hatta hiç ugrasma güzell bir kasa al hatta onuda gıgabyte al yada thermal neyse ayrıcada 550 ve üstü power al hıgh power uygundur veya ocz hatta zalman power lar bu ara çok uyunlar 180-230 ytl arası işini görecek güzel bi power alırsın ve ısınma -ses-cızırtı -sorunlarla işin olmaz..
ok..

Şunu belirtmem gerek sadece sanırım yakında bu intell farklı bir işlemci çıkarabilir yanii işlemci şekil olarak soket 775 değilde baska bişi onun içinn bende senii fazla ileri düşünerek sistem toplama derimm..
bende quard 9550 düşlüyordum şu an beklemedeyim..tabii benmki bi varsayım fakat hergün yeni işlemci yeni çekirdek çıkıyor.
soket 400 den başlada 900 dü 771 di derken 775 suan revacta ama fazla sürmez diyorum..

4 Gb ocz ram alıyorsun sonrada modası geçmiş bir ekran kartı alıyorsun (zalman fanı falan boş ver sen) ekran kartı tavsiyelerim ; Nvidia 260 yada 280 serilerinden birini yada 9800gtx + ati düşünüyorsan 4870 x2 yada 4850 x2 (piyasaya çıkmakm üzere) hd 4870, hd 4850 bu ekran kartlarından birini kullan derim ben.

Anakarta gelince intel p35 chipsetli bir anakart seçmişsin, Bu da eskidi aslında en az P45 al derim ben (mesela asus p5q olabilir). yada x38, x48 chipsetli bir şey seçmeni tavsiye ederim.

simdi biraz detaya inelim

anakarti degistirmis p45 seriasine gecmissin guzel
islemciye zaten birsey dememistik
ekran karti icin hala ati diyorum baska birsey demiyorum

bu
SAPPHIRE - HD4870
ya da
POWERCOLOR - HD4870
bu olmasi tercihimdir

ram' lara gelince ozc guzel marka ama mushkin tercih edersen heleki ileride overclock gibi birseyler dusunursen
buradan mushkin markasinin guzel bir rem' ini inceleyebilirsin

power icin ise bukadar abartili bir fiyat olmamali diyorum ve OCZ - STEALTHXSTREAM 600 bunu bir incelemeni tavsiye ederim
eger bukadar para verecegim dersen 750 watlik
PC POWER & COOLING - SILENCER 750 QUAD bu markanin power'ini incele derim

fana hic birsey demiyorum

4 Gb ocz ram alıyorsun sonrada modası geçmiş bir ekran kartı alıyorsun (zalman fanı falan boş ver sen) ekran kartı tavsiyelerim ; Nvidia 260 yada 280 serilerinden birini yada 9800gtx + ati düşünüyorsan 4870 x2 yada 4850 x2 (piyasaya çıkmakm üzere) hd 4870, hd 4850 bu ekran kartlarından birini kullan derim ben.

Anakarta gelince intel p35 chipsetli bir anakart seçmişsin, Bu da eskidi aslında en az P45 al derim ben (mesela asus p5q olabilir). yada x38, x48 chipsetli bir şey seçmeni tavsiye ederim.

Ekran kartımı alıyorsun spor ayakkabımı ne modası artı modası gecmiş değil orta sınıf kullanıcıların tam alabileceği bir kartı 3870 ler üstelik tamm da alınılabilecek herkesin rahatca alıp kullanabileceği fiatlara inmiş durumdayken..
Bu özellikler de bu kalitede baska bir kart varmı bu fiatlarda,,öncelikle bir şeyi tavsiye ederken veya eleştiri getiriken Ülke şartlarımızı ekonomik durumlarımızı düşünün...

Her ne kadar bu gün çıkan biir donanımı takip etsek incelesek te acaba kaçımız o gün alabiliyoruzz..alsak ne olcakk daha biz özelliklerini öğrenemedenn yenisi çıkıyor..teknoloji ve donanımın modasını bilmem ama varsa modası takip edecek olan aklını peynir ekmekle yemesi lazım oda zor peynir ekmek fiatlarıda bu ara yüksek..

Ben mesela aldım 3870 ü 1 ay bekledim stoga girisn die lanet olası sanal marketler Türkiyeye girmeden rafa koyyor..

Orada burada comlar ,üçkagıtcılar stokçu firmelerdaithalatcı firmada yokken satıyorlar..
olmayan malın parasını ödeyip 1 ay bekledim ithal edilmesi için...aldım memnunum bana 2 yıl hatta daha uzun yeter ama bakıyorum 4870 lerde güzel 1 gb olmasıda cabası ama elimdeki kartı napabilirim 250 -300 liraya bulundugum çevrede peşin paraya alabilecek kac kişi çıkar ..

Yok ben donanımların modasını takip ederim diorsan hemen bir 2.ci el pc dükkanı acman lazım ..

kardeş bence ekran kartın güzel en azından 256bit var işinmi görürr senin. ama ramlerini oem al degmezz gerek yok

Ekran kartımı alıyorsun spor ayakkabımı ne modası artı modası gecmiş değil orta sınıf kullanıcıların tam alabileceği bir kartı 3870 ler üstelik tamm da alınılabilecek herkesin rahatca alıp kullanabileceği fiatlara inmiş durumdayken..
Bu özellikler de bu kalitede baska bir kart varmı bu fiatlarda,,öncelikle bir şeyi tavsiye ederken veya eleştiri getiriken Ülke şartlarımızı ekonomik durumlarımızı düşünün...

Her ne kadar bu gün çıkan biir donanımı takip etsek incelesek te acaba kaçımız o gün alabiliyoruzz..alsak ne olcakk daha biz özelliklerini öğrenemedenn yenisi çıkıyor..teknoloji ve donanımın modasını bilmem ama varsa modası takip edecek olan aklını peynir ekmekle yemesi lazım oda zor peynir ekmek fiatlarıda bu ara yüksek..

Ben mesela aldım 3870 ü 1 ay bekledim stoga girisn die lanet olası sanal marketler Türkiyeye girmeden rafa koyyor..

Orada burada comlar ,üçkagıtcılar stokçu firmelerdaithalatcı firmada yokken satıyorlar..
olmayan malın parasını ödeyip 1 ay bekledim ithal edilmesi için...aldım memnunum bana 2 yıl hatta daha uzun yeter ama bakıyorum 4870 lerde güzel 1 gb olmasıda cabası ama elimdeki kartı napabilirim 250 -300 liraya bulundugum çevrede peşin paraya alabilecek kac kişi çıkar ..

Yok ben donanımların modasını takip ederim diorsan hemen bir 2.ci el pc dükkanı acman lazım ..

3870 almak daha az vereceğin paranı sokağa atmak gibi bir şey bence onu alasaya kadar git 50 - 60 milyonluk ati 1300 pro al daha iyi ikiside aynı oyunu açar sadece yüksek ayarlada oynayamazsın. Zaten yakında 3800 serisinde de aynı şey olacak. Eğer yeni bir bilgisayar alıyorsan ilk donanımların iyi olacak yoksa bir sene sonra elinde bir hurda kalıyor.

Birde şunu söyleyeyim arkadaşın toplamayı düşündüğü sisteme bir bakarmısın? bu tip bir sistem toplayacak adam neden 4800 serisi almasın :S

kardeş bence ekran kartın güzel en azından 256bit var işinmi görürr senin. ama ramlerini oem al degmezz gerek yok

donanımdan fazla anlamadığın belli :) artık bit olayı falan yalan oldu yani..

ha derbederin bi ara ekle msn i altta var ben sana yardımcı olayım bu arada bayi fiyatlarını da söyleyeyim ki ona göre bişiler yap :)

indexpazar arena datagate var yani sağlam bayiliklerim..
tek sorun bandırmadayım buralarda olsan yardımcı olurdum :)
hele bide nakit alcam dersen ohooo :D

Arkadaşım ben son olarak şunu söyleyeceğim. Nvidia nın 9800 GTX ile ATI nin HD 4850 nin internetten araştır. Bu ekran kartları aşağı yukarı aynı fiyat bakalım senin seçtiğin ekran kartı mı yoksa 4850 mi iyimiş. Ondan sonra kararını ver.
Sana şimdiden hayırlı olsun güle güle kulan bilgisayarını.

mavi biLgisyardan topLanmıs i sistem... fiyat biraz yukarıda... ama bashka bi yerden aLmaya kalksanız fiyatı 100 yada 150 ytL daha asagıya cekebilirsiniz... söLe bi kasa tam bir ew kullanıcısı için yeterLi... hatta fazLa biLe :) bu pc yi rahat 4-5 yıl kullanabilirsiniz... her kafadan bi ses cıkması normaL herkes fikrini söLiecek tabi... ama hemen hemen her donanımı tek tek denedım için tavsiyem budur ;)

hvdw1e.jpg

Geri