sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı

fcn

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben pc me yeni hardisk ve ram taktım şu anda pc min içersinde 2 tane 256 mb lık ram oldu ama bunları taktıktan sonra garip bir şey olmaya başladı olay şöyle gerçekleşiyor.önce ekran kapkaranlık oluyor ama pc arka planda çalışıyor ne bilim müzik çalıyorsa çalmaya devam ediyor.fakat klavye bile takılıyor bunada örnek vermek gerekirse num lock açıksa kapanmıyor gibi.res atıyorum pc ye pc açılıyor açılır açılmaz sistem ciddi bir hatandan kurtarildi yazıyor sizce sorun nedir ram veya hardiskten olabilirmi.

şimdiden teşekkürler

acill bilen yokmu bunu

arkadaşım
1. bilgisayar kendisi kapanıyorsa öncelikle fanını kontrol et
2. bazı değişik markalı ramler pcde entegrasyon sonrunu çıkarabilir markaları değişikse ram in birini çıkar öle kullanmayı dene hata gidebilir
3. hard disk bağlantılarını kontrol et iki hard disk kullanıyosan ondan da sorun çıkabilir. eğer düzelmezse format at sata olarak biçimlerndir harddiskini.
4. yukardakilerin hiç biri çözüm oluşturmuyosa umarım fişini almışsındır fişinle harddiskini alıp aldığın yere git :) (bu şık yapman gereken son şey)

1- fan da problem olmadığına yüzde yüz eminim
2-ram normalde çalışıyor diğer pc m den çıkarttım öbür pc de sorun olmuyodu fakat dediğin gibi entegrasyon sorunu olabilir
3-hard diskide diğer pc m den çıkarttım ondada sorun yok bağlantılarda tmm.
4-bi rami çıkartmayı denicem tek ramle olacakmı acaba

sorun ramler arasındaki uyumsuzlk çok yüksek olasılık.

bak arkadaş kesinlikle beni dinle bende de aynı sorun vardı pc yi açarken sistem ciddi bi hatadan kurtarıldı diyodu sonra biraz zaman geçti internere girince pc kendi kendini yeniden başlatıyodu internetin fişini çekiyoduk en sonunda teknik servisi aradık onlar geldiler (format bile atılmıyodu pc ye) harddiski değiştiler bence sorun harddisktedir..

kardeş sana bi kaç yol söyleyeceğim.
1- ram in birini sabit olarak bi yere tak. diğeri için 3 boş yer kalacak. sırayla hepsini dene.
2- Aynı şekilde hard diski dene.
3- ram lerde mhz diye bi ölçü vardır. ikisininde mhz si aynı olmazsa sorun çıkar. senin ramlerinin mhzsini öğren. örneğin benim 512 vardı 400mhz idi. yeni bir 512 daha aldım onu da 400 mhz aldım hiçbir sorun yok.

biosdan ram ayarlarına falan bi baksana bide fatih tekin arkadaşın dediği gibi mhz uyumsuzluğu olabilir büyük ihtimalle ram den

Geri