SilinMeYeN BelGe...

junior_l3oss

New member
Reaction score
0
Arkadaslar öncelikle ben belgelerim klosorunun yolunu sağ tıklayarak değştirmiştimm.. sonra format attım bilgisayara ve bunun içindeki bütün veriler silindi ve bu klosor D sürücüsünün içinde ama şu anda silinemiyo... tıklayınca içine dahi girilemiyo....Erişim engellendi... uyarısını veriyo...silmeye kalksam silinemiyo bunu çözmenin ve silmenin bi yolu var mı...?

arkadaşım onun nedeni daha önce kullandığın oturumun şifreli olması ve kullanıcı dosyalarınında şifrelenmiş olması. o belgeyi açman için önceki windowsun olması lazım. ancak o açablir onu. başka çaren yoq. çünkü windowsun güvenliği o. dielimki iki tane oturum var pc de. sen kendi oturumuna şifre koydun.. neden? diğer kullanıcı senin oturumunu açamasın, belgelerine,bilgilerine ulaşamasın die. sen bunun olunu değiştirsen dahi oturum şifrelenmiş olduğu için açılamıyor ve müdahale edilermiyor.sen onu dos ortamından silebilirsin belki... ve dos ortamınada windows açılmadan geçmelisin. yani bi başlangış disketi yada CD si ile.. Belgelini de unut... söylemek istemezdim ama gerçek bu..:(

arkadaşım dosyaya sağ tıklatıp salt okunur olup olmadığına bak kutuyu boş bırak silmeye çalış

guvenlı moda calıstır dosyayı d klasorunden kes masa uzerıne yapıstır sonra bılgısayarı yenıden baslat ve sil

buda olmaz ıse masa uzerıne kopyaladıktan sonra ısmı degıstır sonra yenıden baslatıp sıl ama guvenlı modda yap bunları

ya zaten içindeki belgeler yedeklenmişti dvdlerde saklıodum onlarda sorun yok ama kaldı öyle ona uyus oldumm:):)

bunu silmenni her nerdense dostan mıdır nerdense yöntemini anlatırsanız sevinirimm.

ok sana dos ortamından nasıl sileceğini anlatacam ama d sürücünün dosya sistemi ntfs diil fat yada fat32 olması lazım.. dosya sistemini fat32 olarak varsayalım.

1- Bios ayarlarından first boot device ı CD-ROM yada DİSKET olarak ayarlayacaksın kaydetip çıkacaksın.

2- Windows 98 cd si veya disketi ile bilgisayarı açacaksın.. yada içinde dos olan bi disk ile.

3- konsola düşşünce " deltree d:\belgelerim " yazıosun sonra entera basıon ...

4- silmek istiomusunuz sorusuna " e " tuşuna basarak evet diosun

5- silme işlemi bitince konsola tekrar düşersin sonrada pc ye reset at.

6- takmış olduğun diski çıkar ve windows açılsın..

bu kadar... silme işleminde hatavermemiş iise klasörün silinmiştir.

dosya sistemin NTFS ise ;

1- yine bios ayarlarını cd olarak ayarla.
2- windows xp cdsini tak Önyükleme için bir tuşa basın ddiği zaman tuşa bas
3- sonra windows kurar gibi dosyalar falan kopyalayacak sen bekle.
4- Windows Kur ENTER - Onar R -çık F3 ekranı gelince R ye basarak onarı seç
5- varsayılmayan klavye düzeni soracak bişe yapmadan bekle
6- 1-c:\windows yazısı çıkınca "1" e basıp enterla
7- yönetici parolası isteyecektir. varsa parolanı gir yoksa enterla geç
8- şimdi yine konsoldayız " deltree d:\belgelerim " komutunu yazarsın eminmisiniz onayını verirsin
9- işlem bitince yine konsola düşecektir. " exit " yazıp enterladığında cd yi çıkar windows açılsın...

bu da böyle ... işini görürse ne mutlu... hadi kolay gelsin....

ntfs dosya sistemi benimki ....ve bi de şöyle bi sorun var benim xp laptoplar için otomatik kurulumlu:S ama baska bi cd ile denimm:D bakim olcak mı ...yorumun için saol...

Geri