MilliEğiti
New member
- Reaction score
- 0
VAN’daki hain saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı GATA’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehidin 2 yıllık eşi Betül, “Silahını bana verin, mücadele edeyim” diyerek herkesi ağlattı. Törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetledi.
Siirt ve Van’da terörist avı
Güvenlik güçleri, Siirt ve Van’da 4 teröristi gözaltına alırken, Hakkari’de de PKK’ya ait el yapımı 2 mayın düzeneği ele geçirdi.
Hamburg’da PKK’ya protesto
AKP’nin ‘açılım’ı sonrası tırmanan terör olayları Hamburg’da düzenlenen bir gösteride kınandı. Eylemde terör ve işbirlikçileri lanetlendi.
Oğlumun intikamını alın
Çatak’taki mayın patlamasında yaralanan ve kaldırıldığı GATA’da şehit olan uzman çavuş Yusuf Tuna Güzey’in babası Behlül Güzey, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’e, “Oğlumun kanını yerde bırakmayın” dedi.
Van’ın Çatak ilçesinde, araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in cenazesinde gözyaşları sel oldu. Patlamada yaralanmasının ardından tedavi altına alındığı Ankara GATA’da şehit olan Güzey için dün Sabancı Merkez Camii’nde bir tören düzenledi. Törende şehit uzman çavuşun babası Behlül, annesi Sevile ve eşi Betül Güzey ile kardeşleri zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Törene katılan yakınları ve çok sayıda vatandaş, cenazenin cami bahçesine getirilişi sırasında “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları attı.
Ben de mücadele ederim
Şehit uzman çavuşun 2 yıllık eşi Betül Güzey, kendisine baş sağlığı dileyen 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek’e, “Tunamın kanını yerde bırakmayın. Gerekirse ben mücadeleye devam edeyim” dedi. Betül Güzey’i teselli etmeye çalışan Bek, “Sen hiç merak etme, eşin aslanlar gibi mücadele etti. Biz onun kanını hiç bir zaman yerde bırakmayacağız. Ağlamayın demekte zorlanıyorum. Ama, ağlamayın. Onları sevindirmeyin” diye konuştu. Şehit eşi, kocasının askerliği sevdiğini, vatanı için mücadele etmekten hiç çekinmediğini belirterek, “Onuruyla yaşadı, onuruyla öldü. Ben mücadele ederim, ben de dağa çıkarım çarpışırım onlarla. Bu vatanı onlara bırakmayacağız” diye konuştu. Şehidin babası Behlül Güzey de Kergeneral Nejat Bek’ten, oğlunun intikamının alınmasını, kanının yerde kalmamasını istedi.
Vatanı böldürmeyeceğiz
Anne Sevile Güzey ise oğlunu vatan aşkı, sevgisiyle büyüttüğünü belirterek, “Vatanımız sağ olsun. Hiç üzülmeyeceğim, hiç ağlamayacağım. Bu vatan için 6 çocuk yetiştirdim. Biri gitti, 5’i de bu vatana feda olsun. Vatanı böldürmeyeceğiz. Kimsenin gücü yetmez vatanımızı bölmeye. Ben bu ülke için 6 tane aslan yetiştirdim, 6 çapulcu değil. Dağdaki çapulculardan çok daha yürekli, 6 aslan” diye konuştu. Şehit Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey daha sonra merkez ilçe Yüreğir’e bağlı Çelemli Beldesine götürülerek toprağa verildi.
Siirt ve Van’da 4 terörist yakalandı
Siirt’te terör örgütü üyesi bir PKK yakalandı.Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yeralan bilgiye göre, terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 şahıs, Siirt’te güvenlik güçlerince yakalandı ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Bu arada, Hakkâri’nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından araziye gizlenmiş;
2 adet el yapımı mayın, 2 adet el yapımı mayın düzeneği bulundu ve bulunan patlayıcı maddeler yerinde imha edildi. Van’da da terör örgütü üyesi 1’i kadın, 3 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin yaptıkları teknik takip sonucu, Mersin’den bir yolcu otobüsüne binerek Van üzerinden terör örgütü PKK’nın İran’da bulunan kamplarına gitme hazırlığı içeresinde olan P.S, İ.F ve A.K’yi takibe aldı. Yolcu otobüsü ile Van’a giriş yapan zanlılar Otogarda TEM şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan ve mahkemeye sevk edilen zanlılardan İ.F. ve A.K. tutuklandı, P.S isimli kadın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hain saldırılar Hamburg’da da lanetlendi
Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olayları Hamburg’da düzenlenen bir gösteride kınandı. Hamburg’un Gaensemarkt Meydanında toplanan yüzlerce kişinin düzenlediği gösteride, teröre karşı sessiz kalınmaması gerektiği ifade edildi. Gösteriye Hamburg Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Selçuk Han, Hamburg Sivaslılar Derneği Başkanı Ruhi Özer, Hamburg Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz, Avrupa Engelliler Derneği (AVTED) Başkanı Cemil Çelik, Hamburg Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Azer Rövşen ile bazı engelli vatandaşlar katıldı. Dernekler adına konuşma yapan Hamburg Trabzonlular Derneği eski Başkanı Lütfü Güler, PKK terörünün Türkiye’de asker-sivil, kadın, çocuk demeden can almaya devam ettiğini belirterek, “Bu durum, bizleri hem üzmekte hem de tahammül sınırlarımızı zorlamaktadır. Terör hiçbir zaman haklı olmaz ve olmayacaktır. Terörü dolaylı veya dolaysız yollardan destekleyenleri ve terörün işbirlikçilerini de aynı şekilde lanetliyoruz” dedi.
BBP’lilerden festival protestosu
Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Başkanlığı üyesi bir grup, Ankara Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Büyük Ankara Festivalinin iptali istemiyle protesto eylemi düzenledi. Festivalin yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan gruptakiler adına açıklama yapan BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, terör eylemlerinin son günlerde daha da arttığını, her gün şehit haberleri geldiğini ifade etti. Bozok, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı milletimizin en önemli meziyetidir. Komşuda yas varken eğlenmek, değerlerimize aykırıdır” dedi. Festivalin iptal edilmesini isteyen Bozok, “Şehitlerimizin acısı hale taptazedir. Bu acılı günlerde millet olarak birliğimizi göstermek mecburiyetindeyiz. Canlarını feda edenler karşısında sadece eğlencemizden feragat edememeyi erdemli bir hareket olarak görmüyoruz. Festivalin iptal edilmemesini kınıyor, düzenleyenleri protesto ediyoruz” diye konuştu. Açıklamanın ardından gruptakiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine sloganlar attı. Bazı protestocular ise Atatürk Kültür Merkezi önünde asılı, üzerinde festivale davetli sanatçıların fotoğraflarının bulunduğu afişi indirdi.
''Silahını bana verin mücadele edeyim...''-Manşetler-Yeniç¡¿ gazetesi