Sikayet Geri Alma

viper02

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bundan 3 ay kadar önce facebookta birisi benim adıma sahte profil açıp resimlerimi falan kullandı.Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum savcılık gerekli arastırmaları yapıp suçlunun kim olduğunu falan buldu.22 Temmuza mahkeme tarihi belirlendi.Şimdi ben şikayetimi geri almak istiyorum ama ben kıbrıstayım şikayetimi İstanbul Fatih savcılığına yapmıştım ve mahkemede İstanbulda zaten.Ben İstanbula gitmeden bu şikayetimi geri alabilirmiyim.Bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım lütfen.

suç unsuruna bağlı bu durum
şahsi hakaret vs sözkonusu ise alabilmen lazım
ama kamu davası açıldıysa sen davalara gitmezsin dava düşer ama bu da yıllar alır

evet kamu davası açılmış. karsı tarafın sucu sabit zaten. eger ben istanbula gitmezsem dava kendiliğindenmi düşer yani?

evet kamu davası açılmış. karsı tarafın sucu sabit zaten. eger ben istanbula gitmezsem dava kendiliğindenmi düşer yani?

dava düşmez kardeşim
ancak sen davanı takip etmezsen suç sabit görülür kişi yargılanmaya devam eder
o ceza alır yada takipsizlik kararı çıkar
ama bundan önce suçun niteliğine göre eğer senin ifaden de gerekiyorsa
polis marifetiyle de hakim seni istetebilir
Ayrıca tehdit falan mı aldın yada korkuyor musun davanı geri alma
güvenlik sorunu olduğunu en yakın mahkemeye bildir sana koruma da sağlanır

dava düşmez kardeşim
ancak sen davanı takip etmezsen suç sabit görülür kişi yargılanmaya devam eder
o ceza alır yada takipsizlik kararı çıkar
ama bundan önce suçun niteliğine göre eğer senin ifaden de gerekiyorsa
polis marifetiyle de hakim seni istetebilir
Ayrıca tehdit falan mı aldın yada korkuyor musun davanı geri alma
güvenlik sorunu olduğunu en yakın mahkemeye bildir sana koruma da sağlanır

Hayır kardeş tehdit yok ortada tanıdık çıktı diye geri almak zorunda kaldım. Yaptıklarıyla 2 yıla kadar hapis yatabilirmiş. Bunun olmasını istemiyorum artık adamın sicili yanacak. Allah ından bulsun deyip geçmek istiyorum. Dediğine göre istanbula gidmem lazım şikayetimi geri alabilmek için.

ba şimdi öncelikle ortada şikayete bağlı bir suc var şikayeti geri alman sucu düşürür bu bir ikincisi mersine git madem bi günlüğüne mahkeme muhabere kanalınıyla şikayetini geri al en kısa yolun budur

yada ordan bi avukata ( istanbul) vekalet ver geri ceksin başvurunu

metehan yada viper02 :)) benle bı an once lutfen ıletısıme gecermısınız? çok onemlı sorularım war ben ozel msj gondermek ıstedım fakat gonderemedım sıze.luuutttfeeeennn!!

Arkadaşlar bundan 3 ay kadar önce facebookta birisi benim adıma sahte profil açıp resimlerimi falan kullandı.Bende savcılığa suç duyurusunda bulundum savcılık gerekli arastırmaları yapıp suçlunun kim olduğunu falan buldu.22 Temmuza mahkeme tarihi belirlendi.Şimdi ben şikayetimi geri almak istiyorum ama ben kıbrıstayım şikayetimi İstanbul Fatih savcılığına yapmıştım ve mahkemede İstanbulda zaten.Ben İstanbula gitmeden bu şikayetimi geri alabilirmiyim.Bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım lütfen.

benimde başıma böyle bir olay geldi resmimi ve ismimi kullanarak facebook acılmış nasıl bir yol izleyip sonuç aldınız acil cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler

Geri