Sigaranın icadı

undead5858

New member
Reaction score
0
Sigara,ilk bulunduğu yıllarda pipo ile içilen, savaş sırasında pipo bulamayan bir fransız askerinin kağıda sararak içmeyi keşvedmesiyle, günümüzde yaygın olarak kağıda sarılarak kullanılan tütün içeren ve genellikle 85-100 mm uzunluk ve 4-8 mm genişliklerinde üretilen keyif verici madde. Öfori etkisi için içilen sigara bir süre sonra fiziksel bağımlılık ortaya çıkarır.

Sigara içindeki nikotin'in bağlandığı doğuştan vücutta olan nikotinik reseptörler sigara içildikçe artar ve zamanla bunları rahatlatmak için içilen miktarda artmaya başlar. Sigara bırakılınca bu reseptörler rahatsız olur ve bir süre yoksunluk sendromu belirtileri görülür. Ancak zaman ile bu reseptörlerin sayısı azalmaya başlar ve yoksunluk sendromu belirtileri azalır.

Sigara dumanı ağız yoluyla akciğere çekilirken nikotin az da olsa ağızdan ve dilden kana karışmaya başlar. Büyük bir kısmı akcigerde bronşlardan ve broncuklardan kana karışır. Aksondan aksona elektirik yoluyla geçen uyartı, aksondan dentrite kimyasal paketcikler yoluyla geçer. Beyne kadar gelen nikotin bu geçişte bir kimyasal paket olarak geçer ve dentritte uyartıya sebep olur. Bu uyartı sayesinde beyin keyif verici hormonlar üretme emrini verir. Bu sayede sigara keyif vermeye başlar. Aynı keyfi bir daha tatmak isteyen beyin "sigara iç" emrini verir. İnsan emri her yerine getirişinde bağımlılık artar. Artık bir tiryaki olmuşsunuzdur.

Sigara'nın kullanan kişiye ve çevresine verdiği zarar bir çok kanıtla sabittir. Ancak fiziksel bağımlılık bırakmayı zorlaştırır. Yardımcı yöntemler olsa da en etkili bırakma yöntemi kişinin birden bire iradesi ile sigarayı terk etmesidir.

Sigaranın içerisindeki zehirli maddeler [değiştir]
Sigara, ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadırBunlar kanserojen maddelerdir ve en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluen, amonyak ve propilen glikoldur. Örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir. Genel olarak bilinen maddelerden birkaçı;

Radon (radyosyon),
Metanol (füzeyakıtı),
Toluen (tiner),
Kadmiyum (akü metali),
Bütan (tüpgaz),
DDT (böcek öldürücü),
Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri),
Aseton (oje sökücü),
Naftalin (güve kovucu),
Arsenik (fare zehiri),
Amonyak (tuvalet temizleyicisi) ,
Karbonmonoksit (egzoz gazı),
Nikotin
dibenzakridin (zehir)

ben cok denedım bırakmayı o benı bırakmadı :D herkez bırakırsa belkı bırakırıs :D

vurdum cigaralık ölüyorum ALLAHIM

CASH FLOW-HAYATA KÜSTÜM

Ya geçin abi sigarayı en güzeli nargile vuracaksın nargilenin közüne ohh mis gibi :D

Lisedeki aerodinamik hocamın dediği gibi " bir yerlere gelesin philip morris"

ne ben ne ailem ne de sülalem bu zehire bulaşmadık Allaha şükür

hay ben o fransız askerin..."hemen yanlıs anlamayın":)(savasta sigaramı içilir lem bak senın yuzunden herkes tutkunu oldu bu pis dumanın):)

Geri