Sigaralı yaşamda son gün

derbederin

Altın Üye
Reaction score
0
Aşkına kul oldu isem, sanma aşkı sen yarattın...
Önümüzdeki 4 yıllık süreçte, Türkiye'de sigara içme oranının yüzde 35'den yüzde 20'ye düşürülmesi öngörülüyor. Sigara yasağının uygulanabilmesi için belirlenen alanlar, ''kapalı alan'' özelliği taşıyacak. Bunun için de kapalı alanın öncelikle tavanı veya çatısı olması gerekecek. Bu yer, bir bina, hatta çadır da olabilecek. Söz konusu alanların kapısı, pencereleri ve giriş yolları dışındaki bütün yan yüzeyleri tamamen kapatılmışsa burası yine kapalı alan sayılacak. Tavanı, çatısı olup, yan yüzeylerinin toplam alanının yarısından daha azı açık bulunan yerler de, kapalı alan şeklinde değerlendirilecek.

Yan yüzeylerinin yarısından daha fazla kısmı açık alanlar ise üstü kapalı da olsa açık alan kabul edilecek ve buralarda sigara içme yasağı uygulanmayacak.

Buna göre, sigara içme yasağı bulunan kapalı mekanların balkonları ve yangın merdivenleri, üstü kapalı olsalar da açık alan sayılacak ve tiryakiler buralarda sigara içebilecek.19 Mayıs Pazartesi itibariyle yasak kapsamındaki bütün birimlerde, bina girişlerine, asansör giriş ve çıkışlarına, merdiven boşluklarına, ''Sigara İçilmez'' şeklinde uyarı levhaları asılacak. Uyarı yazısı, en az 50 x 70 santimetre boyutunda, dikdörtgen şeklinde ve beyaz zeminli kağıt ya da buna uygun bir materyal üzerinde olacak. Baskı yapılan materyalin beyaz zemini, köşeleri oval kırmızı renkli ince çerçeve ile çerçevelenecek. Ucu sağ tarafa bakan ve yanmakta olan tek bir sigaranın, ortasından soldan sağa doğru çapraz şekilde kırmızı bir çubuk geçen kırmızı renkli daire içinde ''sigara içilmez'' yazısına yer verilecek.

Bu arada, tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlara da sağlık uyarıları asılacak. Bu uyarılar da şu şekilde belirlendi:

''Sigara içenler genç yaşta ölür. Sigara içmek damarları tıkar. Kalp krizine ve felçlere neden olur. Sigara içmek ölümcül akciğer kanserine neden olur. Hamile iken sigara içmek bebeğe zarar verir, çocukları koruyun, dumanınızı onlara solutmayın. Sağlık kuruluşları, sigarayı bırakmada size yardımcı olabilir. Sigara içmek yüksek derecede
bağımlılık yapar. Başlamayın, sigarayı bırakmak ölümcül kalp ve akciğer hastalıkları riskini azaltır. Sigara içmek ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olabilir. Sigara içmek kan akışını yavaşlatır ve cinsel iktidarsızlığa neden olur. Sigara içmek spermlere zarar vererek doğurganlığı azaltır.''

Sigara içme yasağı getirilen yerlerde, üst düzey yöneticiler, yasakların uygulanması konusunda bir yetkili görevlendirecek.''Sigara İçilmez'' levhalarının altındaki ''Şikayet İçin'' bölümüne bu kişinin ad ve soyadı ile telefon numaraları da yazılacak. Aynı şekilde taksiler dahil, toplu taşım araçlarına da, taşıtın büyüklüğüne göre, tüm yolcuların görebileceği ve okuyabileceği şekilde, ''Sigara İçilmez'' yazıları asılacak. Sigara yasağına aykırı hareket edenler için de, yazılardaki şikayet merciine başvurulacak.

KAYNAK

cezasıda taksici için cok fazla bea...

süper olacak işallah sigarasız toplum

eheeeeehnnnde

18 Mayıs 2008 saat 22:00 itibarı ile

sigarayı bıraktım

inşallah içmem
ve irademe sahip çıkarım

not:
bir süre serbest kürsüye uğramayacağım:durdurun:durdurun:durdurun

eheeeeehnnnde

18 Mayıs 2008 saat 22:00 itibarı ile

sigarayı bıraktım

inşallah içmem
ve irademe sahip çıkarım

not:
bir süre serbest kürsüye uğramayacağım:durdurun:durdurun:durdurun

sen onu bıraksan o senı bırakmaz dostum ıns. bırakırsında kurtulursun senın gıbı bende ıstıorumda cevremden benı bırakamıo sıgara :D

walla kimse kendini kandırmasın ben 12 yıl içtim bu zıkkımı 12 yaşından 24 yaşına kadar şimdide bırakalı 3 yıl oluyor ne büyük bir salakmışım da diyorum sigara içmişim 12 sene en büyük salaklık üstüne para verip mal gibi kendimi zehirlemişim biri deseki al lan şu fare zehirinden iç bi yudum içmezsin ama sigara ya keyif veriyor vücudu hafiften uyuşturuyor güya sentetik bir haz veriyor ondan para verip ayda en az 300 lira elin tütüncüsüne her yaktığın sigarada 0,24 ykr kazandırıyorduk şimdi aklımız başımıza geldide bu kumpasa bir dur dedik zaten şu kampanya çıkmasa hani daha millet bilinçlenmese bundan 10-15 sene sonra başlayacak astım bronşit kanser vs gibi hastalıklar yani tüm dünya kırılcak bu meret yüzünden... Delikanlıysanız daha için aamaan nasılsa öylede gebercez böylede bali zevk ala ala gebeririz gibi kandırmaca laflarla avutmayın kendinizi nerden dönersen o kadar kardır.. Bu meret zararlı mı kardeşim zararlı peki buna verdiğin para nereye gidiyor kardeşim amerikanın veya ingilterenin ekonomisini yükseltiyor daha ne sana ne oluyor ülke sağlığı ve psikolojisi bağımlı hale geliyor peki ne yapmak lazım buna bir dur demek lazım birey olarak herkes dur derse herkes tepki verirse verdiğin 0,24 ykr senin ülkende kalır ve senin gibi 1000,000 kişi buna bir dur derse 240.000 ytl ülkene kalır bunuda 20 ile çarparsan günde 4.800,000 ytl senin ülke ekonomine kalır bu parayla bir günde 50 tane okul yada tam teşekküllü 2 tane hastane yaptırırsın yani biraz sentetik bir haz alıcan diye bu kadar parayı yakıyorsun kardeşim benim.... Saygılar Sevgiler....

bırak Dai böle Şeymi Olur Resmi Yerler tamamda Adam evinde Tüttüremicekmi Sigaral ıadamların Üstüne Gelmeyin Saten hayat bize kaymıs bide onlar Kayıyo bu nasıl yav

yarınki haberlerin başlıkları.....

sonuçları çok merak ediyorum...
yarınki haberlerin başlıkları..... :p
evinin tuvaletinde sigara içen adam suç üstü yakalandı...
sigara tiryakisi adam içecek yer bulamayınca kendini asdı...
düğünde sigara içen damat gerdeğe giremeden hapise girdi... v.b...

olamaz demeyin bekleyip görücez.... :hhmanD
canım TÜRKİYEM .... :hhsigara

süper yasa :goz:

Bence geri adım atarlar, çünkü çok saçma birşey bu. Sigara içenlerin seçimine saygısızlık bence.

24 saati geçti ve hala içmedim
bir ara bayağı bir araştırdım ama yenecem sigara seni dedim

yemin ederim nefes alırken köpek gibi hırlayan ben
24 saatte ne ses geliyor ciğerlerden,nede nefes darlığı

inşallah hevesim kırılmaz

:vur:vur:vur:vur

sinirleniyorum bunları okudukça sizene kardeşim içerim içmem başkasınıu rahatsız etmediğim sürece her yerde içerim açık kapalı farketmez..En çok neye sinir oluyorum biliyomusunuz sigara odalarının kapatılmasına

Demokrasinin olmadığının en önemli göstergesi olan bir yasa bu.
Sigara tiriyakilerinden bu yasaya uymak istemeyenlerin oylarını toplasanız anayasayı değiştirip savaş ilanına bile yetki alırsınız.
Burda demokrasi açısından sizce bir saçmalık yok mu?

Devlet,vatandaştan ''sizi düşünüyoruz'' diyerek verdiği 3 kuruş parayı geri alma peşinde..Bu sigara içenlerin refahını üst seviyelerde tutun ki sigara içmesinler,kanser olmasınlar!

sigarasız bir evde büyüdüm.
içmeye özenmedim değil. ama kaç tane içsemde
aksine bende bir tiksinti meydana getirdi.

ülke ekonomisine çok büyük zararları var.
hastaneleri ziyaret etmek çok önemli sigara ve içkinin verdiği zararları anlamak için

yeni yıkanmış saçlara ve elbiselerime sinen sigara dumanından nefret ediyorum.
içilmesin isterim. ama illaki ben içerim diyorsa benim yanımda beni de zehirlemesin.
yasak çıkmaya çıkıyor ama uygulamaya agırlık verilmeli.
bazısı yasağı sallamadığı gibi rahatsız oluyorum dediğinde daha da üste cıkıyor.
inşallah birşeyler değişmeye başlar

vatana millete hayırlı uğurlu olsun

poff ne gereksiz bişe, sigarasız olur mu hiç :sigara:

Geri