Sigara yasağı deliniyor

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
02112009132729.jpg

Beyoğlu'nda bar ve meyhaneler cezayı göze alarak sigaraya izin veriyor....

19 Temmuz 2009 tarihinde başlayan sigara yasağı, İstanbul'da bar ve meyhanelerde delindi. Beyoğlu'nda özellikle üst katlardaki bar ve restoranlarda sigara içilmeye başlandı. Kolluk kuvvetlerinin denetim yapmaması nedeniyle sigara içilmesine izin veren mekân sahipleri, "Yakalansak da cezayı ödemeyi göze alıyoruz. İşlerimiz yarı yarıya düştü" dediler. Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEY-DER) Başkanı Tahir Berrakkarasu ise "İlk günler göstermelik baskınlar yapıldı ama şu an denetim yok. Şu an mekânların yüzde 20'si içeride sigara içilmesine göz yumuyor. Önümüzdeki günlerde rüşvet mekanizmasının dönmeye başlamasından korkuyoruz" dedi.

Berrakkarasu, yasağın Avrupa ülkelerinde uygulandığı biçimiyle, mekân sahibinin inisiyatifine bırakılması gerektiğini söyledi. Berrakkarasu, sigara yasağının yasal olarak başladığı 19 Temmuz tarihinden bu yana kapı önü ve bahçesi olmayan mekânlarda yüzde 75 oranında iş düşüşü yaşandığını, aynı mekânların yüzde 50 oranınd...

Devami...

Yasağı Kim Takıyor ki Sanki

Örn. Ben :)

Sigara yasağı cogu esnafa ve turizme vurulan büyük bir darbedir..

bu yasak zaten başlı başına saçmalık bırakın kim içerse içsin içmeyenin hakkı varda içenin yokmu...........

Evet Bizi çeken çeker çekemeyen çeker gider :durdurun

bırkan barları mahalle kahveleri bile kışın iş yapabilmek için yasağı delicek

(zaten yasaklar niçin var; delinmek için):sigara:

sigara yasağının amacı içmeyenlein zarar görmesini engellemek ama birahanelere gelenler zaten içki içierek kendilerine yeterince zarar veriolar böyle giderse bu yasak çok delinir.....

bizim burda oldugu gibi :D

Çek Ciğerlerin Bayram etsin :)

Ya yasağı takan yokki hiç fark yok bence

Geri