Shutter Photo Gallery Türkçe Sorunu

vecking

New member
Reaction score
0
slm arkadaşlar. shutter photo gallery isminde güzel bir fotoğraf galerisi scripti var. fakat ne kadar uğraşsam da bir türlü türkçeleştiremedim. admin panelinden yeni albüm oluştururken türkçe kakater sorunu yaşıyorum. mysql latin5, utf_turkish_ci , set names kodlarını defalarca farklı farklı denememe rağmen bir türlü mysql'e türkçe olarak kayıt ekleyemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

script download adresi: https://sourceforge.net/projects/shutter-php/files/shutter/v0.1.4/shutter_0.1.4.zip/download

dostum tablolar "latin_5_turkish_ci" yap.. yine olmuyorsa ilgili dosyayı notepad++ ile aç
dosyanın formatını ANSI yap.. eğer dosya formatı UTF-8 ise bundan da kaynaklanıyor olabilir.

arkadaşım ilgin için teşekkürler yalnız mysql de denemediğim karakter türü kalmadı. üstelik zaten dosya formatı da ansi. sana zahmet bunu türkçeleştirebilirsen ücretsiz bi script için emeğinin karşılığı ne ise özelden görüşür, hallederiz. tonla script var ama ben buna kafayı taktım. 2 haftadır gözüme uyku girmiyor. lütfen yardım et şu arkadaşına. :)

sen türkçe şekilde post gönder siteye, bak bakalım türkçe karakteri doğru şekilde kaydetmiş mi veritabanına.
eğer veritabanında sorun yoksa, sorun sayfa kodlamasından kaynaklanıyordur.
meta kodlarını, charset vs. gözden geçirin

Zaten sorun mysql 'e türkçe kayıt yapamamakta. Mysql deki veriyi manuel türkçe yaptığımda sitede düzgün görünüyor. İş Mysq 'e admin panelden türkçe kayıt ekleyebilme. Yani yine olmadı. :(

Bu hata genelde php dosyası biçimi (UTF-8) ise meydana gelir..
sen şu sayfanı tarayıcıyla aç, CTRL+U ile kaynağa gözat, ilk koddan önce (html tagından önce) değişik bir
karakter var mı ona bak, eğer varsa dosya biçiminden kaynaklanıyordur, gidermek için Notepad++ ile
biçimi ANSI yap.

Geri