SharpDevelop

sgi

New member
Reaction score
0
SharpDevelop'u kullanan var mı?

Ben bu IDE'yi bayadır kullanıyorum ve herkese tavsiye ederim. Visual Studio'nun neredeyse aynısı (Visual Studio mudur nedir işte Microsoft'un IDE'si :D). (.Net ile) C#, VB vs projeleri geliştirebiliyosunuz ama en çok hoşuma giden olay, Python için çok iyi bir geliştirme ortamı sunması oldu özellikle Windows ortamında.

Program açık kaynak kodlu ve dosya boyutu sadece 18.8 mb. Sadece .Net Framework'ün en son sürümünü kurun (indirme sayfasında zaten hangi sürümün gerekli olduğu yazıyor). Kod analizi için FXCop ve/veya StyleCop'u indirin MS sitesinden. Türkçe desteği var (gerçi pek hoşuma gitmedi İng. daha ii oluyodu).

Bir de, bu IDE'de derleyeceğiniz programlar için lisans kısıtlaması fln yok yani Visual Studio'da program geliştirip sonra projenizi burada açıp derleyebilirsiniz:D.

SharpDevelop anasayfası: SharpDevelop @ic#code
Bu IDE'de yazdığım bir programım: https://sourceforge.net/projects/freepdfsplitter/ (basit bi pdf bölücü örnek olsun, çeşitlilik olsun)

MonoDevelop'la başta beraber olan ama sonrasında ayrılan bu IDE'yi kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum!

Geri