SGI's Video Converter GUI [Video Converter'ım]

pavlov

New member
Reaction score
0
Merhaba Hackhell kullanıcıları!

Bugüne kadar bu forumda konulardan yararlanan oldum, şimdi biraz paylaşım yapmamın sırası geldi diye düşünüyorum.

Öncelikle, programı ben yazdım. Biliyorum, programda SGI diyor ama benim forumdaki nickim pavlov. Bu durumda şüpheleriniz olabilir ama gerçekten de programı ben yazdım. Zaten Softpedia'dan %100 temiz garantisi almış bir program, herhangi sorun çıkmaz. Ayrıca açık kaynak kodlu olduğu için, vereceğim linklerden kodlarıda indirip kendiniz de derleyebilirsiniz.

Tanıtacağım programım aslında Mencoder ve FFmpeg adlı iki tane başarılı program için arayüz (GUI) niteliği taşıyor. Bu iki program komut satırında çalışan oldukça güçlü yazılımlar. Ama çoğu kullanıcı komut satırı ile uğraşmak istemediği için ya da korktuğu için bu programı kullanamıyorlar. İnternetten onlarca GUI bu programlar için bedava olarak mevcut. Hatta çok ünlü programlar bile bu projelerin kodlarını kullanıyorlar. Mesela Any Video Converter, bu iki programı direk (kod falan değil) kullanıyor.

Özür dilerim ama program İngilizce. Şuanda hayatımın önemli bir kısmı İngilizce üzerine olduğu için (bölümüm İngilizce) ve programımı daha çok kişinin kullanmasını istediğim için İngilizce yazdım.

ÖNEMLİ UYARI! Bu anlatımda kullandığım resimler 0.2.3b sürümüne ait. Şuanki son sürüm ise 0.2.4.1126b. Arada görsel olarak pek fark yok. Sadece bir iki özellik eklendi ve hatalar giderildi.

Bu programla neler yapabilirisiniz?

-Öncelikle bu program beta. Yani daha geliştiriliyor ve siz de buna katkıda bulunabilirsiniz. (Ayrıntı için anlatımın sonuna bakın)
-Aklınıza gelebilecek çoğu video formatıni birbirlerine çevirebilirsiniz.
-Aynı isimli altyazı dosyalaranızı videoya gömebilirsiniz. (Sadece Mencoder ile)
-2 geçiş yaparak daha kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz.
-Presets adı altında geçen profilleri kullanarak ya da yenileri tanımlayarak kullanabilirsiniz.
-Sürükle&bırak desteği var.
-Loglar (kayıtlar) ile oluşabilecek hataları görebilirsiniz.

İndirmek için link: https://sourceforge.net/projects/sgisgui/

Softpedia'da arama yaparak da bulabilirisiniz ama şuanda orada eski sürüm var.

Hadi Softpedi linkini de vereyim : http://www.softpedia.com/get/Multim...er-DIVX-Related/SGI-s-Video-Convert-GUI.shtml

Ana Pencere:

qrjew2.png

Numaralandırılmış bölümler ile ilgili bilgiler:

1 - Bu iki tuş ile dosyalarınızı ekleyebilirsiniz. Dosyalar eklenirken incelenecek ve dosya hakkında bilgiler 3 nolu bölümde gösterilecektir.

2 - Bu menü bölümü çoğu programda olduğu gibi çeşitli özelliklere ulaşabileceğiniz bir bölüm. Bu bölümden ayarlar ve profil düzenleme kısımlarına ulaşabilirsiniz.

3 - Bu tablo eklediğiniz dosyalar hakkında bilgileri gösterir. Burada ÖNEMLİ bir nokta var:
Diyelim bir dosya eklediniz ve bitrate kısmını göstermedi. Bu dosyanın bozuk OLABİLCEĞİNİ gösterir ama bu kesin DEĞİLDİR. Mencoder ve FFmpeg'in gene de bu dosyayı kodlayabilme ihtimali var. Gene bu kısımda, sağ tık ile ulaşabileceğiniz bir menü bulunmakta.

4 - Buradan profil seçebilir ya da gerekli ayarları kendiniz yapabilirsiniz. Ama bu ayarlar kontrol edilmeyecektir. Bu yüzden ayarlar konusunda dikkatli olun ama o korkak da olmayın, herhangi bir hatada 6 no.lu bölüme bakabilirsiniz.

5 - Bu bölüm kodlama işlemi ile ilgili bilgileri gösterir.

6 - Mencoder ve FFmpeg her ne kadar iyi programlar olsalarda benim programım daha yeni ve hataları olabilir. En alttaki log yazan yer benim programımın kayıdı. FFmpeg Log veya Mencoder Log yazan tuşa bastığınızda çıkan pencere ise onların kayıtları. Bu pencere ile olabilecek sorunların nedenini bulabilrisiniz. İnternette yapabileceğiniz kısa bir araştırma ile nedeni bulabilirsiniz. Eğer işin içinden çıkamazsanız bana e-mail de atabilirsiniz ama abartmadan.:D

7 - Bu tuşlar ile kodlama işlemini başlatabilir ya da durdurabilirsiniz.

Diğer birkaç pencere:

FFmpeg kayıdı:
29ofo8z.png

Dosyalar ekleniyor:
5xll6a.png

Dönüştürme işlemi:
2wel3zo.png

Eğer programımı kullanırsanız sevinirim ama eğer hem kullanıp hem de bulduğunuz hataları bana bildirirseniz daha da fazla sevinirim:D

Geliştirmek, katkıda bulunmak ya da neymiş lan bu diyenler için gelsin:

Derlemek için gerekli olan programlar ve eklentiler:
-Delphi 2009
-JVCL 3.37

Programın kullandığı dosyalar:
-Mencode ve Mplayer
-MediInfo.dll
-FFmpeg

Bu program GPL lisansı ile dağıtılmakta ve üzerinde yapacağınız değişiklikler de bu doğrultuda olmalıdır.

Lütfen email adresini kötü amaçlarınıza alet etmeyin.

Bir kaç tane daha programım var onları da ekleyeceğim.

Geri