'Sezer ve Gül arasında fark yok' dedi, Cumhuriyet gazetesi karıştı

VolkaN

Altın Üye
Reaction score
0
Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takıl
'Sezer ve Gül arasında fark yok' dedi, Cumhuriyet gazetesi karıştı

Darbe yanlısı açıklamaları ile tanınan Prof. Celal Şengör'ün, Cumhuriyet gazetesinin Bilim Teknoloji ekindeki köşesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında nitelik açısından bir fark olmadığını yazması kıyamet kopardı. Hürriyet gazetesinin haberine göre derginin Yayın Yönetmeni Orhan Bursalı, aynı sayıda Prof. Celal Şengör'ü Cumhuriyet okurlarına şikayet ederek, "Bu ayıptır! Yazarımızı bu ifadesinden dolayı kınıyorum!" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rektör atamaları ile eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in rektör atamaları arasında nitelik açısından hiçbir fark olmadığını yazan Şengör, Sezer'in solcuları Gül'ün ise sağcıları tercih ettiğini dile getirdi.

Prof. Şengör, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ben daha önce de Ahmet Necdet Sezer'in YÖK'e yaptığı atamaları eleştirdim ve hiçbir bilimsel kıstasa dayanmadığını söyledim. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in YÖK'e başkan olarak atadığı Prof. Erdoğan Teziç ile mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkan olarak atadığı Prof. Yusuf Ziya Özcan arasında bilimsel yeterlilik açısından ne fark var? Uluslararası standartlarda kaç makale yazmışlar ve bu makaleler kaç atıf almış? Teziç öyleydi de yine Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan Prof. Burhan Şenatalar, Prof. Aysel Çelikel veya Prof. Alparslan Işıklı farklı mıydı? Bilimsel kıstas değil de politik kıstas temel alınınca, Sezer'in yaptığı ile Abdullah Gül'ün yaptığı atamalar arasında hiçbir fark yok. Ben bir bilim adamı sıfatıyla bunu söyleyince bana kızıyorlar."

Kaynak

Yahu ne yaptın sen Celal

Şimdi bu ergenekoncu medya senin de AKP karşıtı olduğunu unutup Sırf Sezeri eleştirdiğin için Fethullahcı ilan edecek seni.

Hatta bu forumda ki bazı süper zekalılar ,A.N.Sezer i, affettiği terörsitler yüzünden eleştirmeyi bile Atatürk e sövmekle eşdeğer olduğunu zırvalamıştı.

Bu mantığa göre bu zihniyet seni birde Atatürk e sövmekle suçlayacak

Sen ne yaptın Celal :)

Sen en iyisi kendini intihar et :)

Yahu ne yaptın sen Celal

Şimdi bu ergenekoncu medya senin de AKP karşıtı olduğunu unutup Sırf Sezeri eleştirdiğin için Fethullahcı ilan edecek seni.

Hatta bu forumda ki bazı süper zekalılar ,A.N.Sezer i, affettiği terörsitler yüzünden eleştirmeyi bile Atatürk e sövmekle eşdeğer olduğunu zırvalamıştı.

Bu mantığa göre bu zihniyet seni birde Atatürk e sövmekle suçlayacak

Sen ne yaptın Celal :)

Sen en iyisi kendini intihar et :)

:clap:clap

Sen bittin celal cım

seni tarih affeder ma ergenekocular asla affetmez

şimdi sezer kaç tane rektörü atadı gül kaç tane atadı diye bir tartışma çıkmazsa iyidir. :D:D

yanlış küçükte olsa büyükte, yanlıştır

sezer'e kızıyorum çünkü o yanlışları yaparak,şimdikilerinde yanlış yapmasına zemin hazırlamıştır.

biliyorsunuz imam ederse cemaat yapar :D:D

çok güzel bir yazı olmuş bence olayın gerçekte ne olduğunu anlatmış

eğitim kurumların bilimin olması gereken yerleri siyasetle yönlendirmeye çalışıyoruz orda bilim teknoloji üreteceklerine hergün yeni bir konu ile gündeme geliyorlar umarım yakın zamanda düzelir asıl amacına ulaşır

adam doğru söylemiş. bilimsel kıstası kimsenin salladığı yok politik kıstasa göre hareket etmişler.sadece üniv.de yokki bu düzen bütün kamu kurumlarında var.

zaten bu çifte standart, adam kayırma tutumumuz yüzünden adam olamadık ya...

Nasıl fark yok ya.

Sezer 100 lerce pKK lıyı dışarı salan birisi
nasıl fark olmaz

Geri