Seyfi Oktay telefona takıldı

emekcii

New member
Reaction score
0
Yüksek yargıyı ve HSYK'ya kendi adamlarını yerleştirmekle suçlanan Seyfi Oktay teknik takibe takıldı.

Yargıtay'da boşalan 33 üyelik için yapılan 18 Ocak 2010 tarihli seçimler öncesi Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ve bazı avukatların HSYK'yı etkilemeye yönelik girişimlerde bulunduğu ihbarı üzerine Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, soruşturma başlattı.

TEKNİK TAKİP 1 YIL SÜRDÜ

Zekeriya Öz'ün talimatı üzerine başta Seyfi Oktay olmak üzere, tutuklanan avukatlar Mehmet Cengiz, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Kudbettin Kaya'nın telefonları dinlemeye alındı. Teknik takip yaklaşık bir yıl sürdü. Tüm deliller toplandığında, Savcı Zekeriya Öz, operasyon için talimat verdi. Yapılan operasyonda aralarında Seyfi Oktay'ın da bulunduğu sekiz kişi gözaltına alındı. Zanlılardan dördü tutuklanarak cezaevine kondu.

"İNŞALLAH SAYENİZDE"

Mahkeme kararıyla yapılan teknik takipte Seyfi Oktay'ın istediği kişilerin Yargıtay üyesi seçilebilmesi için yaptığı görüşmeler, kayıtlara yansıdı. 18 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren atamada 33 kişilik listede yer alan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı iken daha sonra Yargıtay üyesi olan M. Ş.G. ile Seyfi Oktay arasında 27 Mayıs 2009 tarihli telefon görüşmesinde şu konuşmalar geçiyor:

Seyfi Oktay: Bu seçimler ne zaman?
MŞG: Sayın bakanım ben de o konuda rahatsız edecektim sizi.
Seyfi Oktay: Estağfurullah, ne rahatsızlığı, bu işin bitmesi lazım yani.
MŞG: Sağolun inşallah sayenizde olacak. Sayın bakanım herhalde temmuz başı gibi bitirecekler. Yani işte Kadir Bey'in tabi bizim için...
Seyfi Oktay: Kadir Bey'in, Kadir beyin kaçış tarafı yok artık.
MŞG: Sağolun sayın bakanım.
Seyfi Oktay: Kaçacak bir tarafı yok artık daha... Yok artık. Yani olmaz böyle şey yani. Ve bir ara görüştüğümüzde de zaten artık bu sefer olur dedi falan.
MŞG: İnşallah efendim tabi efendim o sizi söylemişse tabi. Seyfi Oktay ile operasyonda tutuklanan Ali Hadi Emre arasındaki telefon görüşmelerinde Oktay'ın bazı hakim ve savcılar için "Benim ekipten" ifadesini kullanıyor. Oktay'ın Ali Hadi Emre'ye telefonda "Şimdi şeyler belli oldu Yargıtay üyeleri... Üzerine durduğum üç dört kişi vardı, onlar şey oldu, nedir, seçildiler...
Bir kere şeyin Metin'in hanımı var..
Metin Şentürk var ya... O benim ekiptendir... Şebnem var şeyde... Yine benim kadrodan... Muğla var, Mustafa İsmet Yörük var... Muğla başkanıdır... Bizim Ankara Başsavcımız var... Bunlar benim için çok güzel" dediği tespit edildi. 18 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete'de Yargıtay üyeliğine atanan isimler arasında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa İsmet Yörük de bulunuyor. Seyfi Oktay, Hüseyin Doğan isimli bir kişi ile 14 Ekim 2009'da 16.06'da yaptığı görüşmede, Yörük için HSYK Başkan vekili Özbek'le görüşeceğini söylüyor:
Hüseyin Doğan: İsmet Yörük... Muğla ağır ceza reisi komisyon başkanı. Var mı telefonu falan var sizde. Seyfi Oktay: Lazım olursa senden alırım... Ben bu gün şeyle birlikte olacağım da. Şeyden hakimler savcılar yüksek kurulundan başkan vekiliyle
Hüseyin Doğan: Ha Kadir beyle
Seyfi Oktay: Ona... Evet ona konuşacağım da onu şey yapıyorum...

"GÖZLERİ GÜLDÜ"

Seyfi Oktay, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa İsmet Yörük'le görüşürken, Kadir Özbek ziyaretinin ayrıntılarını şöyle anlatıyor:

Seyfi Oktay: Akşam ben şeyle başkan vekilimizle beraberdim. Sizin konuyu açtım ben ve önceden yazdığım bi not vardı onu kendine verdim ve onu görünce diyebilirim ki gözleri güldü, çok olumlu bakıyorlar. Ben gereken her şeyi tekrar söyledim. Ve benim konuşmamadan da çok şey yaptı mutlu oldu tabi Kadir bey... Yine son seçimde Yargıtay üyesi olan İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanı Ayşe Şentürk'ün eşi Metin Şentürk ile Seyfi Oktay arasında 12 Aralık 2009 günü şu konuşmalar geçiyor:
MŞ: Vallahi başkanımız iyi efendim. Şimdi bu salı günü muhtemelen bir seçim var. Bizim hanımda aday. 3 kişi 3 kişi çok ciddi bir şekilde destekliyor gündeme getirmişler 3 kişi okey vermiş özellikle Danıştaycılar tamam mı...
Seyfi Oktay: Bir Kadir Bey'e, Musa Bey'e bir alo derseniz iyi olabilir...
MŞ: Olur tabi.
Seyfi Oktay: Yani büyük bir ihtimalle olacak ama yani... En başta köstek olmazsalar yani söz verdiler ama gene de siz biliyorsunuz orası biraz politik.
MŞ: Ee ben yarın inşallah ulaşırım ben hiç merak etmeyin...

Seyfi Oktay telefona takıldı

merak ediyorum bu telefon dinlemelerini yapanlar sadece recep beyi ve bülent arınç ı, dinlese ne olurdu acaba?o zaman millet görürdü sütten çıkmış akp kaşığını..

Seyfi dede ve ekibi işbaşında!

Seyfi dede ve ekibi işbaşında!

ETÖ'nün yargıya müdahalesi bir kez daha belgelendi. SHP'li Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ile HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in ilişkileri teknik takibe takıldı.

Adalet Bakanlığı yaptığı dönem üzerinden 15 yıldan fazla süre geçen Oktay'ın halen yargıda sözü dinlenen bir kişi olduğu ve HSYK ve özellikle HSYK Başkanvekili Kadir Özbek üzerinde oldukça etkili olduğu telefon görüşmelerinden anlaşılıyor. Telefon görüşmelerinde HSYK'nın uzun süre gerçekleştiremediği ve krize dönen Yargıtay üyeliği seçimleri öncesi Yargıtay üyeliğine seçilmek isteyen yargı mensubu hakim ve savcılar HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'le yakınlığını bildikleri Seyfi Oktay'dan kendileri lehine çalışmalarını rica ediyorlar. Seyfi Oktay'ın da HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile görüşerek bu kişiler lehine çalışmalar yaptığı konuşmalara yansıyor.

LİYAKAT YERİNE MEZHEPSEL VE HEMŞEHRİCİLİK ÖNE ÇIKTI

Yerel mahkemelerden verilen dosyaların temyizen inceleme makamı olan Yargıtay dairelerinde çalışmak üzere HSYK tarafından hakim ve savcılar arasından seçilecek olan Yargıtay üyelerinin liyakat sistemine göre seçilmesi gerekirken, yargıda etkin bazı grupların çalışmaları sonucu mezhepsel bazı ayrıcalıklar ve hemşehriciliğin ön plana çıktığı yargı kulislerinde uzun süredir konuşulan bir konuydu. Seyfi Oktay'ın telefon konuşmaları bu iddiaları doğrulayacak mahiyette bilgileri içeriyor. Hakim kararıyla dinlenen telefon görüşmelerinde HSYK'nın 18 ocak 2010 tarihinde gerçekleştirdiği 33 kişilik son yargıtay üyeliği seçimine ilişkin olarak yapılan ibretlik telefon görüşmeleri bulunuyor.

1- HSYK tarafından son seçimde Yargıtay üyeliğine seçilen ve halen yargıtay 5. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapan M.Ş.G ile Seyfi Oktay arasındaki 5 Mayıs 2009 tarihli telefon görüşmesinde şu konuşmalar geçiyor:
M. Seyfi Oktay:…Bu seçimler ne zaman
M.Ş.G..: Sayın bakanım ben de o konuda rahatsız edecektim sizi.
M. Seyfi Oktay: Estağfurullah ne rahatsızlığı artık bu işin bitmesi lazım yani.
M.Ş.G: Sağolun inşallah sayenizde olacak. sayın bakanım herhalde temmuz başı gibi bitirecekler. yani işte kadir beyin tabi bizim için...önemi.
M. Seyfi Oktay: Kadir beyin, Kadir beyin kaçış tarafı yok artık
M.Ş.G: sağolun sayın bakanım.
M. Seyfi Oktay: Kaçacak bir tarafı yok artık daha ...yok artık. yani olmaz böyle şey yani. ve bir ara görüştüğümüzde de zaten artık bu sefer olur dedi falan
M.Ş.G: İnşallah efendim tabi efendim o sizi söylemişse tabi.
m.seyfi oktay : onu tekrar görüşeceğiz.
19.01.2010 günü saat:09.56'da Ali Hadi Emre ile Mehmet Seyfi Oktay arasındaki görüşme
M. Seyfi Oktay: Şimdi şeyler belli oldu, Yargıtay üyeleri. üzerine durduğum üç dört kişi vardı onlar şey oldu, nedir seçildiler… bi kere şeyin Metin'in hanımı var Metin ş. var ya. o benim ekiptendir. Ayşe hanım onun şeyi Şebnem hanım var şey de yine benim kadrodan şeyde e bakanlıkta idi şeye geçti ondan sonra Muğla var İsmet y. var Muğla başkanıdır ordalar bizim Ankara başsavcımız var…yani bu şartlarda iyi yani sabahleyin şeyle görüştük 4 kişilerini aldık onun onların çizgisinde 4 kişi ... getirtirebildik…Kadir bey hepsini söyledi ama ben şey yapamadım demek aklımda değil şey alırım ben ...

ANKARA VE İSTANBUL ES GEÇİLDİ, MUĞLA'DAN ATANDI

2-HSYK tarafından son seçimde Yargıtay üyeliğine seçilen ve halen Yargıtay 10. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapan M.İ.Y ile ilgili Seyfi Oktay'ın yaptığı görüşmelerde, M.İ.Y'nin seçilebilmek için Hüseyin Doğan isimli kişi aracılığıyla Seyfi Oktay'a ulaştı. Yargıtay üyeliğine seçilmeden önce Muğla ağır ceza mahkemesi başkanı olarak görev yapmakta olan M.İ.Y. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerde ağır ceza mahkemesi başkanı olarak görev yapan hakimleri sollayarak Yargıtay üyeliğine seçilmesi de Seyfi Oktay'ın etkisiyle olduğu belirtiliyor. 14 Ekim 2009 günü saat:16.06'da Mehmet Seyfi Oktay ile Hüseyin Doğan arasındaki görüşmede de M.İ.Y.'nin durumu görüşülüyor.

Hüseyin Doğan: Muğla ağır ceza reisi komisyon başkanı. var mı telefonu falan var sizde her hal
M. Seyfi Oktay: Lazım olursa ben senden alırım…şey yapmasın ben bu gün şeyle birlikte olacağım da. şeyden hakimler savcılar yüksek kurulundan başkan vekiliyle
Hüseyin Doğan: ha Kadir beyle
M. Seyfi Oktay: Ona ona evet ona konuşacağımda onu şey yapıyorum

15 Ekim 2009 günü Seyfi Oktay ile M.İ.Y arasındaki görüşme

M. Seyfi Oktay: Akşam ben şeyle başkan vekilimizle beraberdim. sizin konuyu açtım ben ve önceden yazdığım bi not vardı onu kendine verdim ve onu görünce diyebilirim ki gözleri güldü, çok olumlu bakıyorlar. Ben gereken her şeyi tekrar söyledim. Çünkü artık mahalli mahkemeleri yavaş yavaş şey yapıyorlar nedir yeni atananlar oraya intikal ettiriyorlar. yargıyı o açıdan zaten bölüşüyorlar falan. Hiç olmazsa yargıtay ve danıştay bi süzgeç görevini yaptığına göre hiç olmazsa oraları sağlıklı tutma imkanı olursa. Hiç olmazsa belli bir süre cumhuriyetimizi hukuk devletimizi biraz daha koruyup kollama imkanı olur diye...ettim falan. Çok olumlu görüyorum. ve benim konuşmamadan da çok şey yaptı mutlu oldu tabi Kadir bey…

'SEYFİ BAKANIM' HER DERDE DEVA OLMUŞ

3-HSYK tarafından son seçimde yargıtay üyeliğine seçilen A.Ş ile ilgili Seyfi Oktay'ın yaptığı görüşmelerde yargının nasıl bir kadrolaşma içerisinde olduğunu gösteriyor. İstanbul 2. Ticaret Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmakta iken Yargıtay üyesi olarak seçilen A.Ş, İstanbul hakimi olarak görev yapmakta iken HSYK tarafından Ekim 2006 tarihinde istanbul 2. Ticaret Mahkemesi başkanlığına atanmıştı. A.Ş'nin eşi olan ve halen İstanbul Başsavcıvekili olan M.Ş. Seyfi Oktay ile bu konuda görüşme yaptı. 12 Aralık 2009 günü Seyfi Oktay ile A.Ş'nin İstanbul Başsavcıvekili olan eşi M.Ş. arasında geçen görüşmedede şu konuşmalar yapıldı.

KADİR BEYE BİR ALO DERSENİZ İYİ OLABİLİR

M.Ş: Vallahi başkanımız (A.Ş) iyi efendim. şimdi bu salı günü muhtemelen bir seçim var. bizim hanım da aday. 3 kişi 3 kişi çok ciddi bir şekilde destekliyor, gündeme getirmişler 3 kişi okey vermiş özellikle Danıştaycılar tamam mı
M. Seyfi Oktay: Bir Kadir beye, Musa beye bir alo derseniz iyi olabilir
M.Ş: Olur tabi
M. Seyfi Oktay: Yani büyük bir ihtimalle olacak ama yani..en başta köstek olmazsalar yani söz verdiler ama gene de siz biliyorsunuz orası biraz politik
M.Ş: ee ben yarın inşallah ulaşırım ben hiç merak etmeyin

14 Mayıs 2010 günü saat:19.59'da Seyfi Oktay ile A.Ş'nin eşi M.Ş arasında yapılan görüşme
M.Ş: İstanbul a gelmiyor musunuz
M. Seyfi Oktay: Vallahi belki önümüzdeki günlerde bir ihtimal var
M.Ş: Nasıl ... politika işleri nasıl
M. Seyfi Oktay: Karma karışık…hayırlısı olsun inşallah elim mahkum ama bakalım nasıl olacak evet
4-31 Ağustos 2009 tarihinde Hüseyin Yıldırım ve ahmet isimli şahsın telefon görüşmelerinde Yargıtay'la ilgili şu ifadeler kullanılıyor.
Ahmet: Yargıtay'daki bizim bu adamın adı neydi la.
H. Yıldırım: Sami Ö. Yargıtay'da dokuzuncuda. iyi ama o da işte orda kardaş dokuz da ya dokuza üye o, onu çağıracan hemi
Ahmet: ya işte çağıracam biraz çağıracam
H. Yıldırım: Kadir de geliyor herhalde
Ahmet: Kadiri de çağırıyorum ama bulamadım daha yüz elli kişi var abi ne yapim çağıracam da ne gelir bilemem. oraya yakacak benzini düşünür mü yargıtay üyesi
21 Ocak 2010 günü Hüseyin Yıldırım ile Sami Ö. (Yargıtay 9. hukuk dairesi üyesi) arasındaki görüşmede ise şu ifadeler yer alıyor:
S.Ö: Alo hüseyin abi iyi akşamlar. ben başkana söyledim, başkan size bildirir cep telefonu ile
H. Yıldırım: Şimdi yazmamış oraya da biliyormusun şeyini…tamam canını yerim…
S.Ö: Üye seçimleri oldu biliyorsun… bir tanesi bizim Mehmet Çamur. hani getireceğim diyordum ya çalışıyordum ya Bakırköy 3... bizim daireye aldırttım, her şeyi söyledim bizim daireye aldırttım
H. Yıldırım:İyi aferin
S.Ö: Ondan sonra bir Sarıyer hakimi geldi mehmet.
H. Yıldırım: Mehmet bey soyadı e.. iyi iyi o kaça geldi
S.Ö: O da 20.hukuk dairesi, orman dairesine.

MERAK ETME YERİME BİRİNİ GETİRDİM

19.05.2010 günü Hüseyin Yıldırım ile S.Ö (Yargıtay 9. hukuk dairesi üyesi) arasındaki görüşmede şu konuşmalar geçiyor.
H.Yıldırım: Ne zaman emekli oluyorsun daha çok değil mi?
S.Ö: Onüç ayım kaldı abi. ama boşver yerime birisini getirdim ya
H. Yıldırım: Ha iyi yerine birini getir bari
S.Ö: Geldi geldi sana dedim ya şeydeki hani söylüyordum ya Bakırköy'deki hakim M.Ç.
H.Yıldırım: ha başladı değil mi ç.' lardan ha, o şey vardı ibrahim çamur falan vardı
S.Ö: Ha onların sülalesinden
H. Yıldırım: İyi ankara ya geldiğinde beni bir tanıştır bari.

ONLAR GÖRÜŞSÜN BEN HALLEDERİM

5- Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi Bşkanı İ.Y'nin HSYK tarafından yargıtay üyesi seçtirilmesi ile ilgili Seyfi Oktay'ın 8 Haziran 2009'da Ali Hadi Emre ile yaptığı görüşmede şu konuşmalar geçiyor.
Ali Hadi: O bizim başkanlar beni aradılar da, onlar kurula gitmiş kadir beyle görüşmek için herhalde kaçırmışlar galiba toplantıya girmiş. bizim hani bu bir başsavcı vardı ya, sana Kudbettin'le gelmişlerdi. Bir o Ayhan bey birde İ. bey bizim Bakırköy 5. ağır cezanın başkanı şimdi, O İ.. bey burada uzun süre DGM başkanlığı yaptı eski ... hakimidir siz biz beraber bir ara Polat otelde oturup yemek yedik, siz belki unutmuşsunuzdur herhalde bu bazı kendi çalışmaları da var yani bu yargıtay üyeliği için uğraşıyor galiba çok temiz iyi bir insan yani her bakımdan bu işe uygun bir insan bazıları ile görüşmeleri olmuş herhalde birde işte başkanla görüşmek istiyor..
M. Seyfi Oktay: Şimdi onlar görüşsünler, bana sonra notlarını versinler, ben onunla ilgili özel görüşeyim artık şey olarak falan yani çünkü parça parça her taraftan geliyor biliyormusun” ediği,
Ali Hadi: Doğru da şimdi şöyle bir şey bunlar toplantıya girmiş ya başkan diyorlar ki öğleden sonrası için yani şimdi değil çıkanca bize bir randevu alabilir mi acaba görüşelim diye kendisi ile.
M. Seyfi Oktay:: E toplantıdaymış nasıl alayım randevuyu.. bak ben bir şey söylüyeyim, onlar görüşmelerini falan yapsınlar, sen bu adamların hepsini not edersin, bende ederim şöyle üç mü var beş mi var yedi mi var on mu var.. bir gün çağırırım başkanı, derim ki bunlar bizim notlarımız şunların üzerinde durmanı istiyorum deriz şey olur
Ali Hadi: Abi o tamam da şimdi bugün bunlar kalkıp ta Ankara'ya kadar gelmişler şimdi eğer bir görüşme sorunu çıkarsa mecburen bir randevu alacaksın artık.

NEYDİ OĞLANIN İSMİ, HA KADİR ÖZBEK

6- Ankara Tüketici Mahkemesi hakimi T.G'nin HSYK tarafından Yargıtay üyesi seçtirilmesi için
9 Haziran 2009'da Hüseyin Yıldırım ile T.G arasındaki görüşmeler şöyle:
H. Yıldırım: İşimiz düştüğü zaman arıyoruz seni yoksa aramıyoruz. İnşallah yargıtay üyesi oldun ha..olacan inşallah Yargıtay üyesi he mi
T.G: He inşallah abi sayenizde
H. Yıldırım: Ne zaman geliyorsun inşallah İstanbul'a
T.G: Abi belirli bir şey yok…hem bir hatırını sorayım dedim hem de bir şey var mı abi bir görüşme mörüşme
H. Yıldırım: Valla geçen gün görüştüm buraya İstanbul'a geldi biliyor musun biraz daha bekle dedi bana…27'sinde Ankara'ya geleceğim seninle konuşalım. Ondan sonra Yargıtay başkanı neydi oğlanın ismi bizim Kadir Özbek'e, Kadir Özbek'le bir görüşeyim tamam mı
T.G: Geç kalıyoruz abi
H. Yıldırım: Ben açayım bir konuşayım ondan sonra tekrar seninle arayım tamam mı
T.G: Gerekirse gelsin filan bir görüşelim gibilerinden olursa. ondan sonra ben gideyim şey yapayım çünkü yoğun ondan sonra şimdi bende sevmem gidip eyvallah etmeyi eğilmeyi bilmem ne yapmayı falan filan. ondan sonra yani bir randevu gidersek senin sizin aracılığınızla abi
H. Yıldırım: Ben randevuyu ben alayım seni öyle göndereyim.

SEYFİ BEY DE BURADA ONUN DA SELAMI VAR

25 Haziran 2009 günü saat:15.33'te Hüseyin Yıldırım ile Kadir Özbek arasındaki görüşme
H.Yıldırım: Canım ben Hüseyin Yıldırım. Hürmet ediyorum nasılsın herhalde toplantıdasın
K. Özbek: Evet evet hüseyin bey
H. Yıldırım: Peki...artık başka zaman seni arayım hadi burada Seyfi bey burada onunda selamı var. ankaraya geliyorum dedi, hadi ben başka zaman bir istirhamım olacak senden
K. Özbek: lütfen lütfen

GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM

25 Haziran 2009 günü hüseyin yıldırım ile t.g. arasındaki görüşme
H. Yıldırım: Kardeş gözlerinden öpüyorum bak…üç dakika olmadı konuşalı tekrar açtı. şimdi dedi ki bana isimleri falan aldı ondan sonra yazdı ben daha evvel sen tetkik hakimliği yaptın değil mi … şimdi dedim ankara da şey nedir o… tüketici mi ticaret mi dedim o da şey yaptı yazdı ondan sonra seni bana söyleyecek çağırttıracak tamam mı ben söyleyeceğim sana git diyeceğim. şimdi hatta şey de buradaydı bizim Seyfi Oktay da yanımdaydı o da şey yaptı birbirilerine selam verdiler. o onun da yakınıymış tamam mı

ZAMAN GEÇİYOR ACELE ETMELİYİZ

29 Ağustos 2009 günü Hüseyin Yıldırım ile T.G arasındaki görüşme
H. Yıldırım: Tahirciğim ya sana karşı öyle bir mahcubuz ki bunlar yerine getirmediler bana söz verdi yapacağım bir boşluk ta diye de onun için ya…sana bin defa sözüm var merak etme halledeceğim yani tamam mı
T.G: Şimdi zaman yaklaşıyor biliyor musun
H. Yıldırım: Ttamam öyleyse peki o bana dedi ki bu abi şu ..lik bir geçsin başım üstüne dedi de onun biliyor musun…
T.G: Hüseyin abi basından çıkan olayda şey diyorsunuz bu kararname takip ediyorsunuz muhakkak. kararname çok şey yaptı onları yordu. şimdi tabi adli tatil girdi arkasından ondan sonra da 40 a yakın bir üye seçilecek
H.Yıldırım: Tamam ben şimdi ona açıp söyleyeceğim seni yanına göndereceğim tamam mı
T.G: Yoksa geç kalırız abi eğer üzerinde dursan yeminim ki olur abi

HÜSEYİN ABİ BAYAĞI BİR ÜYE SEÇİLECEK

2 Eylül 2009 günü Hüseyin Yıldırım ile T.G arasındaki görüşme
H. Yıldırım: Hemen sana bir randevü alacağım gelmiş mi haberin var mı
T.G: Abi Ankara dışındayım ben. Cuma günü döneceğim. Hüseyin abi muhakkak üzerinde duracaksın artık. bayağıda bir şey var abi e bayağıda bir üye seçilecek
H. Yıldırım: ya geldiğinde onun oraya bir döndüğünü haber ver tamam mı
T.G: Pazartesi günü herkes başlayacak abi

KADİR ÖZBEK: MERHABA HÜSEYİN BEY DİNLİYORUM

14 Ekim 2009 günü Hüseyin Yıldırım ile Kadir Özbek arasındaki görüşme
K. Özbek: Merhaba Hüseyin bey toplantıdayım dinliyorum
H. Yıldırım: Ben şey ya bir istirhamım olacak bir hemen şey yapayım da söyleyim bir T.G diye bir hakim çocuk var sana bi uğrayacak ona bi bak mümkün yardım etmek mümkünse ona bi yardımcı ol da
K. Özbek: Cuma günü cuma günü
H. Yıldırım: Peki inşaallah ayın 24'ünde de geleceğim seni bi ararım.

TAHİRCİM KADİR BEYLE KONUŞTUM

14 Ekim 2009 günü saat:11.54 sıralarında Hüseyin Yıldırım ile T.G arasındaki görüşme:
H. Yıldırım: Tahirciğim ben şimdi şeyle konuştum kardeş kadir beyle cuma günü bana bir gelsin dedi şimdi bugün toplantıdaymış. git hüseyin abinin selamı var de, ben zaten konuştum yardımcı olacak sana

CANINI YERİM SENİN

22 Ekim 2009 günü Hüseyin yıldırım ile T.G arasındaki görüşme
H. Yıldırım: Canım merhaba gözünü yerim ne yaptın o günü bugün yarın onunla biz beraber olacaz yani onun itmeli belli olmaz yani de onun için
T.G: Abi daha görüşemedim. yetkiler var, yetkiler var ondan sonra yetkiler nedeni de hakim evinde toplantı halindeler devamlı
H. Yıldırım: Peki canını yerim ben yarın ankara ya gelecem de yarın değil ... cumartesi günü bir düğüne gelirim
T.G: Hüseyin abi eğer görüşeceksen geleceksen abi sen istesen bu iş olur zaten
H. Yıldırım: Yani Yargıtay'a mı al yani ne diyeyim buna ya ne diyeyim ben buna yani seni nereye alsın
T.G: Üyelik abi Yargıtay üyeliği. o olmazsa şey abi iyi bir yere şey yapsınlar görev versinler. ben bir eski benim bir eski kurul üyesinin davalarını filan reddettim abi eski kurul üyesinin yedek üyesinin. bizi İstanbul yerine Diyarbakır'a sürdüler. Üzerimize bir nokta koydular yani, anlatabiliyormuyum bir kırmız nokta koydular bunu, tabi başkan vekili bilmiyor ondan sonra yani bunları bir çıtlat yani. Bi de şu var Hüseyin abi yani bizim Sivaslılar birbirini tutmuyor abi Karadenizli doldurdular Ankara'yı doldurdular Ege'yi doldurdular abi o zaman Sivaslı var başımızda yani o zaman...birbirimize sahib çıkalım
H. Yıldırım: Anladım anladım canım üyelik yoksa çok iyi bir yere diyecem

SEYFİ BAKANIM YİNE DEVREDE

7- HSYK tarafından Yargıtay üyesi seçtirilmesi ile ilgili yapılan ancak seçilemeyen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı S.K için yapılan görüşmelerde de Seyfi Oktay devreye giriyor.
13 Ekim 2009 tarihinde Seyfi Oktay ile S. K arasında şu konuşmalar geçiyor.
yargıtay üyeliğine seçilememişti.
M. Seyfi Oktay: Yarın akşam başkanla birlikte olacağım
S.K: Çok sağolun sağolun sayın bakanım Mehmet beye (Yargıtay 1. ceza dairesi başkanı Mehmet Yalçın- Seyfi Oktay'ın köylüsü- Malatya Hekimhan Ballıkaya köyünden) de bir şey söyleme şeyi olabilir mi yararı olabilir mi, yararı olacağın düşünüyorum da mümkün olabilir mi
M. Seyfi Oktay: Tabi tabi o daha kolay olur o olur hay hay
S.K Çünkü onların geçen görüştüğümüzde oda sıcak bakıyor, 2 değil 3 kişiye ihtiyacımız var diyor dolayısıyla ihtiyacını talep ederse daha şey olur bende onun dairesindeyim çok daha yararlı olur diye düşünüyorum
M. Seyfi Oktay: Tamam ben söylerim konuşurum hiç birşey olmaz tamam o sorun değil o

AKŞAM BAŞKANLA BİRLİKTEYDİM

15 Ekim 2009 günü Seyfi Oktay ile S.K arasındaki görüşme
M. Seyfi Oktay: Akşam başkanla birlikteydik gerekli görüşmeyi yaptık onlar da çok baya çok iyi bakıyorlar. öyle bir zemin gördüm ve gerektiği şekilde de kendi lisanım çerçevesinde sizinle ilgili görüşlerimi bilgilerimi aktardım. epeyce bir konuştuk, çok olumlu bakıyorlar inşallah bir şey sakat durum olmaz şey yapar da
S.K: İnşaallah sayın bakanım, ben çalışmalarımı götürüp arz ediyorum kendilerine bilgi de arz ediyorum. kadir bey de başkan bey de sağolsun kendi de ifade etti, çalışmalarınızdan istifade ettim dedi yararlandım, ben de her ne vakit emrederlerse görüşlerimi aktarabileceğimi ve rapor halinde verebileceğimi de söyledim yani onu takip ettiklerini biliyorum
M. Seyfi Oktay: Özellikle size verdiğim sözü şey yapmak için dün çok da çalışıyorlarmış zor şey yani böyle yoğunlarmış
S.K: Çok sağolun sayın bakanım. ben müsait bir zamanınızda sizi ziyaret etmek isterim.

İMKANLARI KULLANMAK LAZIM

2 Kasım 2009 günü Seyfi Oktay ile ile S.K arasındaki görüşme
S.K: sağolun sizlerde ilgilenmişsiniz ben gittim görüştüm. söylediler
M. Seyfi Oktay: Başkan oldu inşallah
S.K: Evet evet bende işte yargıtay da tanıdığım bir abiler bir yer söyle..
M. Seyfi Oktay: Tabi tabi imkanları hepsini kullanmak lazım
S.K: Uğraşıyoruz ... bizde uğraşıyoruz.

KENDİ ARALARINDA İSİM BELİRLEME ŞEYİNE GİRMİŞLER

17 Kasım 2009 günü Seyfi Oktay ile S.K. arasındaki görüşme
S.K: Sayın bakanım kendi aralarında bende uğraşıyorum elimden geldiğince çaba gösteriyorum kendi aralarında isim belirleme şeyine artık girmişler
M. Seyfi Oktay: hı hı ordan bi haber sızıyor mu
S.K: Yani benimle ilgili bi haber bana sızmadı … yani üzerinde tartışılan isimler oluyor ve yargıtay üyeleriyle bazen dairelerle şey yapıyorlar. işte yargıtay üyeleriyle konuşuyorlar yani şunu nasıl bilirsiniz, nasıl birisidir şeklinde dolayısıyla bu tür isimler telaffuz ediliyor.
M. Seyfi Oktay: Anladım. ben denk getirmeye çalışayım da bi daha söyleyeyim hatırlatayım evet
S.K: Nasıl uygun görürseniz sayın bakanım yani..şimdi bu ara ismimiz gündeme gelirse en azından orda…

ULAŞIRIM ULAŞIRIM MUTLAKA ULAŞIRIM
8 Aralık 2009 günü Seyfi Oktay ile S.K arasındaki görüşme
S.K: Şimdi efendim bugün Danıştay'a şey seçildi üyeler seçildi. aldığım bir duyuma göre de perşembe günü Yargıtay seçimi yapılacak yani bi aksilik çıkmazsa. sayın başkan değilde diğer Yargıtay'dan giden iki üyeyle bazı abilerimiz görüşmüş benim için sicili iyi, çalışmaları da biliyoruz ancak Yargıtay da çok yaşlı ondan büyük kıdemli adaylar var şeklinde bi itiraz gelmiş sayın başkanla da görüşme imkanı ben bulamadım işin aslı…sayın başkana telefonla ulaşma imkanınız olursa sevinirim yani
M. Seyfi Oktay: Ulaşırım ulaşırım ben ulaşırım mutlaka ulaşırım
22 Mayıs 2010 günü saat:14.27'de Seyfi Oktay ile S.K arasındaki görüşme
S.K: Yerinizde misiniz müsait misiniz efendim bi programınız bi şeyiniz var mı efendim bi kısa ziyaret etmek istemiştim
M. Seyfi Oktay: Yok yok hayır hayır, çok mutlu olurum, şöyle bi yarım saat sonra ordayız yani hani …oldu beklerim sağolun öpüyorum yanaklarından sağol…

MAHKEME BAŞKANININ SEÇİLMESİNE YÖNELİK ENGELLEMELER

Fevzi (Şingar) isimli Ankara 5.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın Yargıtay üyeliğine seçilmesinin engellenmesine yönelik faaliyetler
28 Eylül 2009 günü Seyfi Oktay ile Yaşar Topçu arasındaki görüşmede Ankara 5.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fevzi Şingar'ın Yargıtay üyeliğine seçilmesinin engellenmesi için şu ifadeler kullunalıyor.
Yaşar Topçu: Benim bir bilgiye ihtiyacım var,
M. Seyfi Oktay: Buyursunlar efendim
Yaşar Topçu: Bu Fevzi var 5 in reisi. 5 ağır cezanın reisi fevzi. Tanıyormusun bunu?
M. Seyfi Oktay: Yok tanımıyorum
Yaşar Topçu: Yani bununla bunun üyeliğiyle ilgili bir girişimin oldu mu?
M. Seyfi Oktay: Birisi söylemişti galiba
Yaşar Topçu: Pek ilgilenme
M. Seyfi Oktay: Öyle mi?
Yaşar Topçu: Sen beni dinle
M. Seyfi Oktay: Peki peki
Yaşar Topçu: Tamam mı konuşuruz sonra
M. Seyfi Oktay: Başım üzerine başım üzerine...

kaynak

Adamların ekip çalışmasına hayranım yaa.... Canını yerim senin ,gözünü öperim canımcım falan diye diye hal -hatırla işleri pişiriyorlar helal olsun.

Ama gel gör ki yinede ellerine dillerine bellerine sahip çıkamıyor larki tellere kullaklara kayıtlara takılıp kalıyor bu olan bitenler..

E ozaman da noluyorr? içerden çıkacağını ümid edenlere hayal kıırklığı oluyor.. yazık değilmi be.. az dilinizi tutsanızda şu katakulli işleri ele yüze bulaştırmadan yapsanızya abiler... bak elim yoruldu onca yazıyı buraya uyarlamak için.. yazık yazık..

eminim aynı sistem şu an tersinden şıkır şıkır işliyordur. kimbilir yıllar sonra bugünleride sorgulayan dinleyen birileri çıkar.

eee statükonun son samurayları

işbaşında

Neler oluyor ülkede ya inanılmaz. Telefon dinlemelerine karşı çıkıyorum ama telefonlar dinlenmemiş olsa bunlar nasıl açığa çıkacaktı.

(Dipnot: Tabii takdir Türk Yargısı'nındır yargılanıp henüz hüküm giymemiş birine-birilerine suçlu diyemeyiz).

bence herkes dinlenmeli , eşini aldatandan tut da vatanı satana kadar kim bulunursa da rezil edilmeli , Allah devletimi milletimi korusun ...

Geri