Sevim Kılıçdaroğlu:'Sol taş çatlasa yüzde 35 oy alır!'

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aktivist

Banned
Reaction score
0
'Sol taş çatlasa yüzde 35 oy alır!'

Kılıçdaroğlu’nun eşi Sevim Hanım'ın Türk solu ve CHP üzerine tespitleri çok konuşulacak. ...

Siyasetle aranız nasıl?

Kemal’in siyasete atılmasını pek istemedim. Ama bugünlere geldik işte. Siyaset çok zor iş. Bunu CHP’de yapmak daha da zor. Gerçek dostlarınız kim asla bilemiyorsunuz. Dışarıdaki muhalefetin bir o kadarıyla içeride karşılaştık. Taşlar henüz oturmuş değil. Değişim kolay olmuyor, ama şart. Mühim olan Kemal’in değil CHP’nin başarılı olması. Liderle bitmiyor işler. Çalışmak, tutarlı olmak, inanmak ve haklı olmak lazım. Yoksa halk size inanmaz.

DOĞRU ADAYLAR BELİRLEMEK GEREK’

CHP’nin seçimlerdeki performansı sizce nasıldı? Kemal başa geçeli daha bir yıl olmuştu. Toparlamak kolay değil. Her kafadan bir ses çıkıyor. Oysa net olmak, söylediklerinin arkasında durmak, insan hakları ve demokrasi odaklı olmak gerek. Herkes yüzde 30 bekliyordu en az. Niye olmadı? Öyle oturduğun yerde oy gelmez. Doğu’yu, Anadolu’yu gezmek, tanımak gerekiyor. Ve doğru adaylar belirlemek. BDP’nin kadın milletvekillerine bakıyorum. Canavar gibiler. Neyi savunduklarını çok iyi biliyorlar. Gerçi Kemal elinden geleni yaptı. Çok çalıştı. Ama şu da bir gerçek: Türkiye’de sağ muhafazakâr-milliyetçi damar her zaman hâkim oldu. Sol taş çatlasa yüzde 35’ten fazla oy alamaz.

'Sol taş çatlasa yüzde 35 oy alır!'

Kemalciğime kendi karısı bile inanmıyor ki bu millet neden inanıpta oy versin

Amerikanın güdümünden kurtulamamış kaç tane ülke gösterebilirsin görüşü sol olarak nitelendirilen bir parti ve hükümetin hak ettiği değeri bulduğunu. Gelişimini tamamlayamamış kişilere emekten, hürriyetten, millet olmaktan, üretimden söz etsen ne yazar. Akıl yerine kaderi tercih eden bir Türkiyede tabiki CHP hükümet olacak değilya. İşbirlikçi, satılmış, hayasız bir parti veya insanlar varken. Yine polemik.

Amerikanın güdümünden kurtulamamış kaç tane ülke gösterebilirsin görüşü sol olarak nitelendirilen bir parti ve hükümetin hak ettiği değeri bulduğunu. Gelişimini tamamlayamamış kişilere emekten, hürriyetten, millet olmaktan, üretimden söz etsen ne yazar. Akıl yerine kaderi tercih eden bir Türkiyede tabiki CHP hükümet olacak değilya. İşbirlikçi, satılmış, hayasız bir parti veya insanlar varken. Yine polemik.

Süleymancığım başlamışsın yine kocaman kocaman laflar etmeye.Seni kaç defa uyardım bu tip beylik laflar edeceğine işin gerçeğini anlamaya çaılş. Gel ben sana şimdi solun neden iktidar olamadığını yakın tarihten örneklerle anlatayım.

Senin yaşın daha büyük iyi hatırlarsın 1989 yılında belediye seçimleri yapıldı ve bu seçimlerde Türkiyedeki Belediye başkanlıklarının önemli bir kısmını ozaman SHP kazandı. Başta İstanbul Ankara İzmir Adana Gaziantep gibi büyük şehirlerin yanında Anadolu da bugün AKP nin kaleleri olarak bilinen şehirler bile buna Kayseri de dahil SHP nin eline geçti. Kısaca bu millet yerel yönetimlerde SHP yi yani solu iktidar yaptı. Fakat SHP bu şansı iyi kullanmak yerine belediyeleri resmen arpalığa çevirdi. Her belediyeden yolsuzluk fışkırıyor du adeta. İSKİ ler ASKİler ortalığa saçılmıştı.Hizmet desen o zaten hiç yoktu. Dünya şehri istanbul da sular akmıyordu ve sokaklarda nerdeyse çöp dağları oluşmuştu.Koskoca şehirler kokudan geçilmiyordu.bu durum sadece türkiye değil dünyada bile alay konusu olmuştu.Belediyelerde tam bir rezalet yaşanıyordu.

Beş yıl sonra 1994 te yapılan belediye seçimlerin de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere önemli belediyeleri kaybetti. Anadoludan ise resmen silindi.kısaca bu millet 89 da yerel yönetimlerde iktidar yaptığı SHP ye resmen tekmeyi bastı.

SHP bu belediyelerin önemli bir kısmını Refah partisine kaptırdı.Çünkü 89 da Refah partisi Konyada seçimi kazanmış ve beş yılda büyük hizmetler yapmıştı. Herkes konyada yapılan hizmetleri konuşuyordu.Bu yüzden SHP ye tekmeyi basan halk hizmet için Refah partisini seçti. Ogünden buzamana belediyeler Refah paetisi ve ondan kopan AKP lin eline geçti. sadece istanbul ve Ankarada 4 dönem üst üste seçim kazandı bu çizgideki partiler.

Belediyelerdeki hizmetler sayesinde iktidarı da bırakmıyolar haliyle.

Bu millet her partiye gerekli şansı vermiştir. Ama şansı kullanıp hizmet etmek yerine belediyeyi soymaktan başka iş yapmayanlara neden oy versin ki. Eğzer SHP ozaman ki şansını kullanıp hizmet etseydi belkide bugün iktidarda o olacaktı.

Bu sebeple bizi neden seçmiyor diye millete hakaret edeceğinize önce kendi halinize dönüp bi bakın

bende diyorum niye bütün komşularımız bize düşman niye yabancılar bizi yönetiyor hiç bir şeyi üretemiyoruz bütün kaynaklarımız başkalarının elinde neden beyin göçü var yurt dışına herşey tarihte gizliymiş vay anasını...

yalnız birşey keşfetti türkler onu iyi biliyorum dünyanın da takdiriyle birlikte;

Ölümsüzlük 10 Kasım 1938'de saat 09:05'de bir Türk tarafından bulunmuştur.

Sevgili deLishmen, konular hakkındaki değerlendirme ve öngörülerin yetersiz. Yukarıda değindiğin yolsuzluk ve hizmet götürmemek ve buna benzer diğer konular eğer bir düşüncenin iktidara getirilmemesi için yeterli olsaydı şu anda çok daha fazlasını gerçekleştiren mevcut yapı kesinlikte ortaya çıkamaz ve hatta yönetimde olmazdı. Gelişmiş toplumlarda tek bir neden bir iktidarın görevine devam etmesini engellemez. Yani Bütünü görüp iyi değerlendirme yapabilen bilinçli kişilerden oluşan toplumlarda aksayan yönler veya yanlışlar düzeltilir. Eğer araban varsa lastik patladı diye arabayı çöpe atmazsın öyle değil mi? Siyaset teknik bir konudur. Toplumu ilgilendiren konular hakkında çoğu zaman iyi bir değerlendirme yapılamaz çünkü toplumda kararların alınmasını etkileyecek çok faktör vardır. Bilinçsiz toplumlarda bu faktörlerin sayısı fazladır ve alınan kararları durmadan değiştirir. Yani develerin çok olduğu yerde deveye diken, ........ olur. Bilinçli, eğitimli, kararlı toplumlarda iyi yetişmiş kişiler bilimle, teknolojiyle, icatla, keşifle uğraşır. Verimli ve hayata bir şeyler katan kişi olur. Tersi bir tabloda birisi zırvalar bundan rahatsız olan kişilerde ona cevap verme, açıklama yapma gafletinde bulunur. Polemik olur, polen olur, word olur. Böylece devam eder gider. Yolsuzluk, adam kayırma, milleti aptal yerine koyma ve daha aşağılık hareketler şu anki yönetimde olmasa değerlendirmen gerçekçi ve doğru olurdu. Fakat dediğin gibi bilgiçlik taslamaya gerek yok. Hayat, haklının değil de güçlünün kazandığı bir alan ise çok konuşmaya da gerek yok. Benim için önemli olan güçlü olman değil doğru şeyler yapmandır. Vatanını, milletini, bayrağını, tarihini sevmeyen insanlar benim için yamuk insanlardır. Böyle insanlar Allahıda doğru sevemez, dinide doğru temsil edemez.

Verilen kaynaktan yazının tamamını okudum ve hackhellin cımbızlı yaratıkların hışmına, gazabına, önyargısına uğradığını gördüm. Konuları ele alma, gündeme getirme şekli ve kalitesi insanlara fayda amacı gütmediği sürece yani akıl ve izandan uzak durduğu sürece açtığınız konuların sadece başlığını okuyacağım. Ve Allaha sürekli dua edeceğim, Allahım merhamet diye, vicdan diye, akıl diye. Pek umudum yok fakat İnşaallah işe yarar. Bir yerde okumuştum, internette yorum yapan bir okuyucunun sözleriydi. İşgale uğrayan zavallı Iraklı müslümanlar, amerikalı Hıristiyanların eziyetinden her gece Allaha dua ederek kurtulmuş. Sahi, Irak kurtuldu değil mi? Demokrasi geldi, özgür oldular değil mi?

Kaynak haberin sadece "işine gelen" kısmını paylaşmak ne demek? Üstelik birde kaynağı kendin eklemişsin konunun altına... Sonra burada tek taraflı bakmak ve bazılarını sindirmekle suçluyorsunuz bölüm yöneticilerini. Bu bilinçli manipülasyon hareketin nedeniyle 3 gun mesaj engellisin.

Ayrıca bu hareket birisinin şahsına hakaret etmekten veya forum geneline saydırmaktan daha tehlikelidir, lütfen tekrarı olmasın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri