Sevgililer Günü'nün "Kırmızı" Menüsü

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Katılım
23 May 2010
Mesajlar
10,583
Reaction score
0
Puanları
0
Sevgililer Günü'nün "Kırmızı" Menüsü

47384735ob2.jpg


• Evde baş başa bir Sevgililer Günü yemeği gibisi yoktur! Dışarılarda hem siz hem de cebiniz harap olacak.

• İlki etli menü. Aşkın rengi kırmızı olduğundan biz de kırmızıdan gidelim dedik! Bu menü de ağırlıklı olarak kırmızı olacak. Ama siz, kendi aşkınızın başka bir renk olduğunu düşünüyorsanız, o renk ağırlıklı menüler de yapabilirsiniz.

Aşka giden yol mideden geçermiş

• Bol Kaşarlı Domates Çorbası
• Zeytinyağlı Taze Fasülye
• Peynirli Volavon
• Avcı Soslu Bonfile
• Şehriyeli Pilav veya Elma Dilimli Patates
• Çikolatalı Sufle

• Çeşit fazla diyorsanız da azaltılabilir. Volavon olduktan sonra patates fazla gerekmiyor aslında. Patates de klasik ve yağlı patates kızartmasına alternatif, fırında patates kızartması da denebilir.






domatesme2.jpg


Domates çorbası


Malzemeler:

3 büyük domatesin rendesi
2 çorba kaşığı domates püresi
6 bardak su veya etsuyu
3 çorba kaşığı un
2 kaşık tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılış:

1. Tereyağını eritin, içine domates püresi ve domates rendesini ekleyin, birlikte birkaç dakika pişirin.
2. Üzerine beş bardak su ekleyin, kaynayana kadar bekleyin.
3. Suyun kalan bir bardağına unu koyarak içinde topak kalmayacak şekilde çırpın.
4. Sürekli karıştırarak tencerede kaynayan çorbaya bu unlu karışımı katın.
5. Birlikte 10 dakika kadar kaynatın.
6. Servis yaparken kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber ekleyin.




biftekkm9.jpg


Avcı soslu biftek


Malzemeler:

4 Parça Dana Bonfile (Kalınlığı 2 parmak olsun kesinlikle dövdürmeyin)
50 gr mantar
1 kuru soğan (veya 5 adet arpacık soğan)
100 gr kabukları soyulmuş doğranmış domates
125 ml (1/2 su bardağı) elma sirkesi
350 ml (1,5 su bardağı) su veya etsuyu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Ayçiçek yağı

Yapılış:

1. Sos için; öncelikle, bir miktar sıvı yağı tavada kızdırın. Yıkayıp dörde böldüğünüz mantarları birkaç dakika sote edin.
2. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 2-3 dakika kadar daha birlikte pişirin.
3. Domatesi ekleyin ve saldığı suyu çekene kadar pişirin.
4. Sirkenin yarısını, suyu ve kekiği ekleyin, yarı yarıya çekene kadar pişirin.
5. Tuz ve baharatlarını ekleyin.
6. Et için; 2 kaşık sıvı yağı kızdırın, tuzlayıp
biberlediğiniz bonfileleri tavaya alın ve her iki yüzü de renk alana kadar birkaç dakika pişirin.
7. Temiz bir tencereye bonfileleri alın, kalan sirkeyi ekleyin, suyunu yarıya kadar çektirin.
8. Sosu da ekleyip bir taşım pişirin.
9. Maydanozları ince kıyarak servis yaparken üzerine serpiştirin.




pilavlk0.jpg


Şehriyeli pilav


Malzemeler:

3 kaşık arpa veya tel şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:

1. Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri sıcak suya koyun ve 1/2 saat bekletin.
2. Yağı kızdırın, şehriyeleri içine atıp renkleri kahverengileşene kadar kavurun.
3. Pirinçleri süzerek ekleyin ve birlikte birkaç dakika kavurun.
4. Suyu koyun ve en kısık ateşte pirinçler suyu çekip diş diş olana kadar pişirin.
5. Ateşi söndürdükten sonra ağzına bir kağıt havlu koyup 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.




ptavacn3.jpg


Elma dilimli patates


Malzemeler:

6 adet küçük patates
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla birlikte, bir fırçayla sürterek iyice yıkayın.
2. Fırın kabına, elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri dizin. Üzerlerine sıvı yağı gezdirin, tuz serpin.
3. Fırında yüksek ısıda pişirin.




suflees5.jpg


Çikolatalı sufle


Malzemeler:

125 gr bitter çikolata
125 ml süt kreması
3 yumurta
1/2 paket vanilya
2 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı tozşeker

Yapılış:

1. Krema ve doğranmış çikolatayı bir kaba alın ve çok kısık ateşte çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Çikolata-krema karışımına sarıları teker teker ve iyice çırparak ekleyin. Vanilyayı da koyun.
3. Bu karışımı da kısık ateşte 4 dakika pişirin.
4. 5 yumurtanın akını tozşekerle birlikte, iyice sertleşip üzeri parlayana kadar çırpın.
5. Çikolatalı karışımla akları birbirine, çırpmadan, yavaşça karıştırın.
6. Sufle kabına bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.




pastatb3.jpg


Sevgililer Günü Pastası


Bu güzel akşam yemeğinin ve tatlının ardından gece yarısı kesilmek üzere bir de Sevgililer Günü pastası hazırladık. Sevginiz ölümsüz olsun!

1 adet sade hazır kek,
1 paket pasta kreması,
Çilek

Pasta kremasını kutunun üzerindeki tarfine göre hazırlayın. Yağlı kağıda dilediğiniz büyüklükte bir kalp şekli çizin. Kalp kalıbını kekin üzerine koyun. Keskin ve büyük bir bıçak yardımıyla, kalıba uygun olarak kesin. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına sürün. Arasına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini de kremayla sıvayın. Çilekle süsleyip servis yapın.


Afiyet Şeker Olsun
 
Geri
Üst