- Katılım
- 23 May 2010
- Mesajlar
- 10,583
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Sevgililer Günü'nün "Kırmızı" Menüsü
• Evde baş başa bir Sevgililer Günü yemeği gibisi yoktur! Dışarılarda hem siz hem de cebiniz harap olacak.
• İlki etli menü. Aşkın rengi kırmızı olduğundan biz de kırmızıdan gidelim dedik! Bu menü de ağırlıklı olarak kırmızı olacak. Ama siz, kendi aşkınızın başka bir renk olduğunu düşünüyorsanız, o renk ağırlıklı menüler de yapabilirsiniz.
Aşka giden yol mideden geçermiş
• Bol Kaşarlı Domates Çorbası
• Zeytinyağlı Taze Fasülye
• Peynirli Volavon
• Avcı Soslu Bonfile
• Şehriyeli Pilav veya Elma Dilimli Patates
• Çikolatalı Sufle
• Çeşit fazla diyorsanız da azaltılabilir. Volavon olduktan sonra patates fazla gerekmiyor aslında. Patates de klasik ve yağlı patates kızartmasına alternatif, fırında patates kızartması da denebilir.
Domates çorbası
Malzemeler:
3 büyük domatesin rendesi
2 çorba kaşığı domates püresi
6 bardak su veya etsuyu
3 çorba kaşığı un
2 kaşık tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılış:
1. Tereyağını eritin, içine domates püresi ve domates rendesini ekleyin, birlikte birkaç dakika pişirin.
2. Üzerine beş bardak su ekleyin, kaynayana kadar bekleyin.
3. Suyun kalan bir bardağına unu koyarak içinde topak kalmayacak şekilde çırpın.
4. Sürekli karıştırarak tencerede kaynayan çorbaya bu unlu karışımı katın.
5. Birlikte 10 dakika kadar kaynatın.
6. Servis yaparken kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber ekleyin.
Avcı soslu biftek
Malzemeler:
4 Parça Dana Bonfile (Kalınlığı 2 parmak olsun kesinlikle dövdürmeyin)
50 gr mantar
1 kuru soğan (veya 5 adet arpacık soğan)
100 gr kabukları soyulmuş doğranmış domates
125 ml (1/2 su bardağı) elma sirkesi
350 ml (1,5 su bardağı) su veya etsuyu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Ayçiçek yağı
Yapılış:
1. Sos için; öncelikle, bir miktar sıvı yağı tavada kızdırın. Yıkayıp dörde böldüğünüz mantarları birkaç dakika sote edin.
2. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 2-3 dakika kadar daha birlikte pişirin.
3. Domatesi ekleyin ve saldığı suyu çekene kadar pişirin.
4. Sirkenin yarısını, suyu ve kekiği ekleyin, yarı yarıya çekene kadar pişirin.
5. Tuz ve baharatlarını ekleyin.
6. Et için; 2 kaşık sıvı yağı kızdırın, tuzlayıp
biberlediğiniz bonfileleri tavaya alın ve her iki yüzü de renk alana kadar birkaç dakika pişirin.
7. Temiz bir tencereye bonfileleri alın, kalan sirkeyi ekleyin, suyunu yarıya kadar çektirin.
8. Sosu da ekleyip bir taşım pişirin.
9. Maydanozları ince kıyarak servis yaparken üzerine serpiştirin.
Şehriyeli pilav
Malzemeler:
3 kaşık arpa veya tel şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri sıcak suya koyun ve 1/2 saat bekletin.
2. Yağı kızdırın, şehriyeleri içine atıp renkleri kahverengileşene kadar kavurun.
3. Pirinçleri süzerek ekleyin ve birlikte birkaç dakika kavurun.
4. Suyu koyun ve en kısık ateşte pirinçler suyu çekip diş diş olana kadar pişirin.
5. Ateşi söndürdükten sonra ağzına bir kağıt havlu koyup 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.
Elma dilimli patates
Malzemeler:
6 adet küçük patates
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla birlikte, bir fırçayla sürterek iyice yıkayın.
2. Fırın kabına, elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri dizin. Üzerlerine sıvı yağı gezdirin, tuz serpin.
3. Fırında yüksek ısıda pişirin.
Çikolatalı sufle
Malzemeler:
125 gr bitter çikolata
125 ml süt kreması
3 yumurta
1/2 paket vanilya
2 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı tozşeker
Yapılış:
1. Krema ve doğranmış çikolatayı bir kaba alın ve çok kısık ateşte çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Çikolata-krema karışımına sarıları teker teker ve iyice çırparak ekleyin. Vanilyayı da koyun.
3. Bu karışımı da kısık ateşte 4 dakika pişirin.
4. 5 yumurtanın akını tozşekerle birlikte, iyice sertleşip üzeri parlayana kadar çırpın.
5. Çikolatalı karışımla akları birbirine, çırpmadan, yavaşça karıştırın.
6. Sufle kabına bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Sevgililer Günü Pastası
• Bu güzel akşam yemeğinin ve tatlının ardından gece yarısı kesilmek üzere bir de Sevgililer Günü pastası hazırladık. Sevginiz ölümsüz olsun!
1 adet sade hazır kek,
1 paket pasta kreması,
Çilek
• Pasta kremasını kutunun üzerindeki tarfine göre hazırlayın. Yağlı kağıda dilediğiniz büyüklükte bir kalp şekli çizin. Kalp kalıbını kekin üzerine koyun. Keskin ve büyük bir bıçak yardımıyla, kalıba uygun olarak kesin. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına sürün. Arasına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini de kremayla sıvayın. Çilekle süsleyip servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun
• Evde baş başa bir Sevgililer Günü yemeği gibisi yoktur! Dışarılarda hem siz hem de cebiniz harap olacak.
• İlki etli menü. Aşkın rengi kırmızı olduğundan biz de kırmızıdan gidelim dedik! Bu menü de ağırlıklı olarak kırmızı olacak. Ama siz, kendi aşkınızın başka bir renk olduğunu düşünüyorsanız, o renk ağırlıklı menüler de yapabilirsiniz.
Aşka giden yol mideden geçermiş
• Bol Kaşarlı Domates Çorbası
• Zeytinyağlı Taze Fasülye
• Peynirli Volavon
• Avcı Soslu Bonfile
• Şehriyeli Pilav veya Elma Dilimli Patates
• Çikolatalı Sufle
• Çeşit fazla diyorsanız da azaltılabilir. Volavon olduktan sonra patates fazla gerekmiyor aslında. Patates de klasik ve yağlı patates kızartmasına alternatif, fırında patates kızartması da denebilir.
Domates çorbası
Malzemeler:
3 büyük domatesin rendesi
2 çorba kaşığı domates püresi
6 bardak su veya etsuyu
3 çorba kaşığı un
2 kaşık tereyağı
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılış:
1. Tereyağını eritin, içine domates püresi ve domates rendesini ekleyin, birlikte birkaç dakika pişirin.
2. Üzerine beş bardak su ekleyin, kaynayana kadar bekleyin.
3. Suyun kalan bir bardağına unu koyarak içinde topak kalmayacak şekilde çırpın.
4. Sürekli karıştırarak tencerede kaynayan çorbaya bu unlu karışımı katın.
5. Birlikte 10 dakika kadar kaynatın.
6. Servis yaparken kaşar peyniri rendesi ve kırmızı pul biber ekleyin.
Avcı soslu biftek
Malzemeler:
4 Parça Dana Bonfile (Kalınlığı 2 parmak olsun kesinlikle dövdürmeyin)
50 gr mantar
1 kuru soğan (veya 5 adet arpacık soğan)
100 gr kabukları soyulmuş doğranmış domates
125 ml (1/2 su bardağı) elma sirkesi
350 ml (1,5 su bardağı) su veya etsuyu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Ayçiçek yağı
Yapılış:
1. Sos için; öncelikle, bir miktar sıvı yağı tavada kızdırın. Yıkayıp dörde böldüğünüz mantarları birkaç dakika sote edin.
2. İnce kıyılmış soğanı ilave edip 2-3 dakika kadar daha birlikte pişirin.
3. Domatesi ekleyin ve saldığı suyu çekene kadar pişirin.
4. Sirkenin yarısını, suyu ve kekiği ekleyin, yarı yarıya çekene kadar pişirin.
5. Tuz ve baharatlarını ekleyin.
6. Et için; 2 kaşık sıvı yağı kızdırın, tuzlayıp
biberlediğiniz bonfileleri tavaya alın ve her iki yüzü de renk alana kadar birkaç dakika pişirin.
7. Temiz bir tencereye bonfileleri alın, kalan sirkeyi ekleyin, suyunu yarıya kadar çektirin.
8. Sosu da ekleyip bir taşım pişirin.
9. Maydanozları ince kıyarak servis yaparken üzerine serpiştirin.
Şehriyeli pilav
Malzemeler:
3 kaşık arpa veya tel şehriye
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri sıcak suya koyun ve 1/2 saat bekletin.
2. Yağı kızdırın, şehriyeleri içine atıp renkleri kahverengileşene kadar kavurun.
3. Pirinçleri süzerek ekleyin ve birlikte birkaç dakika kavurun.
4. Suyu koyun ve en kısık ateşte pirinçler suyu çekip diş diş olana kadar pişirin.
5. Ateşi söndürdükten sonra ağzına bir kağıt havlu koyup 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.
Elma dilimli patates
Malzemeler:
6 adet küçük patates
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı:
1. Patatesleri soymadan kabuklarıyla birlikte, bir fırçayla sürterek iyice yıkayın.
2. Fırın kabına, elma dilimi şeklinde kestiğiniz patatesleri dizin. Üzerlerine sıvı yağı gezdirin, tuz serpin.
3. Fırında yüksek ısıda pişirin.
Çikolatalı sufle
Malzemeler:
125 gr bitter çikolata
125 ml süt kreması
3 yumurta
1/2 paket vanilya
2 yumurtanın akı
3 çorba kaşığı tozşeker
Yapılış:
1. Krema ve doğranmış çikolatayı bir kaba alın ve çok kısık ateşte çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Çikolata-krema karışımına sarıları teker teker ve iyice çırparak ekleyin. Vanilyayı da koyun.
3. Bu karışımı da kısık ateşte 4 dakika pişirin.
4. 5 yumurtanın akını tozşekerle birlikte, iyice sertleşip üzeri parlayana kadar çırpın.
5. Çikolatalı karışımla akları birbirine, çırpmadan, yavaşça karıştırın.
6. Sufle kabına bu karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Sevgililer Günü Pastası
• Bu güzel akşam yemeğinin ve tatlının ardından gece yarısı kesilmek üzere bir de Sevgililer Günü pastası hazırladık. Sevginiz ölümsüz olsun!
1 adet sade hazır kek,
1 paket pasta kreması,
Çilek
• Pasta kremasını kutunun üzerindeki tarfine göre hazırlayın. Yağlı kağıda dilediğiniz büyüklükte bir kalp şekli çizin. Kalp kalıbını kekin üzerine koyun. Keskin ve büyük bir bıçak yardımıyla, kalıba uygun olarak kesin. Hazırladığınız kremayı kekin ortasına sürün. Arasına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini de kremayla sıvayın. Çilekle süsleyip servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun