Ses sorunu

kandan

New member
Reaction score
0
Slm arkadaşlar Woltran Xp Ultimet'i yükledim. Heşey çok güzel ama ana kartı yüklemede sorun yaşıyorum. otomatik yükleme yapmadı bende manual olarak yükledim. Şimdi bilgisayarın sesi çıkmıyor film izlerken menülerde falan ama bazı uygulamalarda ses kartı tanımlı değil gibi ses çıkarıyor (ram sesi gibi). Birde başlangıçta ve kapanışta ses çıkmıyor. Neden olabilir yardımcı olabilir misiniz.

Sağolda yardım edicek bişey olsaydı daha iyi olurdu :)

dostum driver ları yüklerken dikkat etmen gerken bir nokta var
önce cihpset sonra diğer driverleri yüklemen gerekiyor sesi önce yüklersen ses çıkmaz

ikinci nokta bazı driverlerda manuel yüklemelerde driverin içinde windows un hotfix paketi oluyor onu bulup ayrıca yüklemen gerek

umarım işine yarar

içinde bulamazsan modelini yazıp arama yapabilirsin indir ve kur

sorun chipsetle ilgili sanırım ya en başta o var ama kurulmuyor nedense. Gigabyte'nin sitesinden indirdim driverleri ama yine olmadı. Dediğim gibi ses var normalde menüde gezerken film izlerken falan ama başlangıç kapanış sesi çıkmıyor bide sesi kısmak için ses ayar düğmesine tıklıyorum tuhaf bi ses geliyor anlamadım gitti..

modifiye xp lerde bu sorun olabiliyor istemdeki programlarla driverlar çakışa biliyor
bende yaşamıştım bi zamanlar ethernette
normal xp kurmak zarunda kaldım bildiğim kadarıyla bu tür sorunların çözümü yok

Bi ara düzeldi ama şimdi yeniden oldu ya. Regeditle falan alakalı olabilir belki ama bakalım ya belki bilen biri çıkar.
Ses çıkıyor ama chipset yüklenmiyor sanırım problem onda.. Yok mu bi bilen yawww??

Ses efektleri ile ilgili bir sorunmuş:) Vindows başlama kapatma sesini duyduğuma bu kadar sevineceğimi hiç düşünmezdim:)

O zaman giriş kayıtlarında bir sorun olabilir seninde değin gibi önce ses sürücüsünü kaldır sonra,forumda Registry Mechanic programını indir geçersiz girişleri silme ve kayıt defterini skıştırma işlemlerini yap,ertesinde ise pc de gereksiz dosyaları bir Programla temizle en son sürücüyü kur omarım olur kolay gelsin... :D

Sağolun arkadaşlar sorunu hallettim. Basit birşeymiş nedense açılış ayarları falan kapalı konumda başlamış xp onları düzelttim sorun ortadan kalktı.

Geri