Ses driveri

Kentkart90

New member
Reaction score
0
Merhabalar benim ses driverım ile ilgili bir sorunum var çok fazla anlamıyorum bu tarz işlerden ve bir sorun olduğunda çok fazla çözüm üretemiyorum pc mi bakıma (vermiştim masaüstü eski bir bilgisayarım var) donmalar yaşıyordum ve halletmişler işlemci yükseltilmiş oksitlenmeler temizlenmiş donma yaşamıyorum şu anda fakat şöyle bir sorun var ses kartımın üreticisi realtek olarak gözüküyor normalde kullandığım ses driverı da realtek ac'97 idi ama bakımdan sonra soundmax yüklemişler ve bilgisayardan ses alamıyordum kulaklıkla(2 adet kulaklık denedim sorun yok kulaklıklarda )tekrar realtek ac'97 yükleyeyim dedim yükleme sırasında bmakina res attı sonra tekrar yüklemeye çalıştım windows xp ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin gibi bir hata verdi devam et ve şimdi durdur seçenekleri çıktı şimdi durdur deyince duruyor devam et deyince tekrar res atıyor artık bilgisayarımdan ses almak istiyorum hoparlörlerim şu an burada değil acaba ondan dolayı mı oluyor bu sorun ? Şimdiden çok teşekkür ederim

Driver kaldırmadan yüklerseniz bu tarz sorunları yaşamanız normaldir.

SoundMaXP ses Realtek AC97 ses driverini desteklemektedir zaten.

Driveri manuel olarak yüklemek isterseniz ilk olarak aygıt yöneticisinden önceki driveri kaldırmanız gerekmektedir.

Daha sonra yeni driver setup dosyanızı yüklemeniz gerekmektedir.

Eğer sorununuz donanımsal ise bu konuda yardımcı olmayı isterdim fakat yeni olduğunuzu söylemişsiniz.

Zarar vermenizden korkarım.

Driverı kaldırdım (aygıt yöneticisinden ve program ekle kaldırdan ) tekrar realtek ac 97 yi yükledim bu sefer yüklendi yüklemenin tamamlaması için bilgisayar yeniden başlatıldı ama tekrar yeni donanım diye buldu ve tekrar xp ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin çıktı

Aynı hatayı şu an da veriyor bu arada dikkat ettim raid sürücüsü üzerinde de ünlem işareti var sanırım onun da driveri eksik gözüküyor

Kardeş kusura bakma ama SoundMaXP içinde DriverSolutions9'u barındıran bir medya.

CD'yi takıp Driver yükle yaptınız mı?

herhangi bir pro veya driver yüklerken ahata verip kapatıyorsa sorun XP'nin kendisiyle alakalıdır diyebilirim... temiz kurulumlu taze bir XP şart gibi!...

Başka bir xp kurdum fakat hala aynı sorun var google da arattığımda bir sitede 1 e 1 aynı sorunu yaşayan bir arkadaşla karşılaştım ona da çözüm bulunamamış bu sorunu çözemezsem kafayı yicem artk :D

Bilgisayar:
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional
OS Servis Paketi Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Bilgisayar Adı OEM
Kullanıcı Adı Uğur

Anakart:
CPU Türü Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)
Anakart Adı Asus P4V8X-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Anakart Çipseti VIA VT8763 Apollo PT800
Sistem Belleği 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Türü Asus AMI (08/12/04)
İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1)
İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)

Görüntü Birimi:
Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (128 MB)
3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce FX 5200
Monitör Philips 107E4 [17" CRT] (HD 034752)

Çokluortam:
Ses Bağdaştırıcı VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Depolama :
IDE denetleyici VIA Bus Master IDE Denetleyici
Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü
Disk Sürücüsü ST340016A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optik Sürücü SONY CD-ROM CDU5221 (52x CD-ROM)
SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
C: (NTFS) 20002 MB (16942 MB boş)
D: (FAT32) 18142 MB (1945 MB boş)
Toplam Boyut 37.3 GB (18.4 GB boş)

Giriş:
Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye
Fare HID uyumlu fare

Ağ:
Ağ Bağdaştırıcısı VIA Compatable Fast Ethernet Bağdaştırıcısı
Ağ Bağdaştırıcısı WAN (PPP/SLIP) Interface (85.100.179.168)
Modem SoftV92 Data Fax Modem

Çevre Birimleri:
USB1 denetleyici VIA VT83C572 PCI-USB Controller
USB2 denetleyici VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller
USB-Aygıt SpeedTouch 330 ADSL Modem
USB-Aygıt USB İnsan Arayüz Aygıtları
Ayrıca kasamı açtığımda ses kartımın üzerinde Realtek VIA VT8237 yazdığını gördüm lütfen doğru driver için yardım edin :(

sorunumu tamamen çözdüm ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim :)

Çözümü yazarsan senden sonraki aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olmuş olursun...

Geri