Serdar Turgut: 'Allah'a inanmıyorum'

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Gazete Habertürk'ten İzzet Çapa'ya konuşan aynı gazetede köşe yazan Serdar Turgut, yaşamı, düşünceleri ve diyalog halinde olduğu önemli kişilerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kendisini fikir olarak anarşist biri olarak tanımlayan Turgut, Fethullah Gülen'den etkilendiğini kaydediyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Özkök'e ise şakayla karışık 'i..ne' diyor.

İŞTE O ROPÖRTAJDAN ÖNE ÇIKAN SATIRLAR

Fethullah Gülen'i ziyaretiniz de çok konuşuldu. Etkilendiniz mi Gülen'den?

Ekilendim; çünkü hem hakkında çok konuşuluyor hem de kendisinin hitabet gücü çok fazla. Ama bu düşüncelerimi değiştirecek kadar güçlü bir etkilenme değildi.

Bu konuda da eleştiriler aldınız yanılmıyorsam...

Etkilendiğimi yazınca hemen cemaatçi olduğumu sanıyorlar. Ben yıllarca dindar değilim, Allaha inanmıyorum demişim üstelik.

Fethullah Gülen'in bu sözleri söyleyen bir insanı kabul etmesi de takdire şayan...

TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR İNSAN ÖNEMLİDİR

Ben de onu anlatmak istiyorum zaten. Bu adam önemlidir; çünkü kapitalizmden etkilenmiş insanlara hazırlıyor Türkiye'yi. Bir de benim gibi insanlarla bile oturup konuşuyor. Böyle bir Türkiye'de böyle insan önemlidir.

Bir çevrenin duyarlılığını ortaya koyuyorum ve bunu yazıyorum diye cemaatçi
oluyorum.

ERTUĞRUL ÖZKÖK İ..NEDİR

Ertuğrul Özkök'le arkadaşlığınızı dondurmuş durumdasınız
yani?
Ben hiçbir şeyi dondurmadım. O kendisi için yaptığı bazı
tanımların içinde yaşıyor şimdi...

Siz nasıl tanımlarsınız O'nu?

İ...dir o. (gülüyor)

Aman Serdar Bey..!

Herkes gizli eşcinsel olabilir. Ertuğrul ise özellikle olabilir. O'nun da benim de kadın yönümüz vardır. Kendi yazdığı için söylüyorum.

Küçük dilimi yutacağım. Şunu açalım biraz...

Ruhunun bir yanında kadın olduğunu biliyorum. O da söylüyor
zaten. Zaten iyi insanlar, iyi erkekler öyle olur.

HASTAYKEN DUA ETTİM AMA YİNE DE ATEİSTİM

Allah korusun bir daha hastalanırsanız Rana Hanım'dan başka kim gelir yanınıza?

Hiç kimse...

Bu acı bir durum değil mi?

Yooo. Kimseden arkadaşlık beklentim yok zaten. Ben biraz Nietzsche'nin yolundan gidiyorum.

"Ateistim" diyorsunuz ama hastanede dua okumuşsunuz... Bu ne perhiz bu ne hamburger?

Ya, ateist de bir gün hastaneye düşüp elinin ayağının tutmadığını görürse dua edebilir. O zaman da ateizmini sorgulaması gerekir. Ben o hastalıktan sonra çok sorguladım ve ateizm galip geldi.

İyileşince ateist oldunuz yine?

İyileşmekle ilgisi yok. Kendimi sorguladım. 'Dua ettiğine göre ateist olmaman gerekir' dedim, sonra dediğim gibi ateizm baskın çıktı işte...

Kurban kesen ateistsiniz ama

İyileşip gazeteye dönerken Rana'nın da zorlamasıyla kesildi bir kurban...

yazete

Geri