Serdar Kulbilge | Röportaj

UmitcanKHO

New member
Reaction score
0
Ne Manita Ne ARaba , Saçı Sarı Kendi Kara Trabzon'
İşte Serdar Kulbilge yaptığımız söyleşi:

SERDAR KULBİLGE’NİN KOCAELİSPOR’A TRANSFERİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

SERDAR KULBİLGE: Sezon sonu sözleşmem bitmişti. Fenerbahçe ile masaya oturduk anlaşamadık. Ben bu görüşmelerde bulunmadım, menajerim yaptı bu görüşmeleri. Fenerbahçe ile anlaşma sağlanamadı sonra Kocaelispor’dan transfer teklifi geldi. Buraya gelişimde Engin İpekoğlu’nun çok büyük katkısı oldu.

FENERBAHÇE’DEN AYRILDIKTAN SONRA KOCAELİSPOR HARİÇ BAŞKA TAKIMLARLADA GÖRÜŞMELERİN OLDU MU?

SERDAR KULBİLGE: Gelen teklifler vardı ama ben ilk teklifi değerlendirmek istedim. İlk teklifi de Kocaelispor yaptı. Benim içinde iyi oldu diye düşünüyorum.

FENERBAHÇE’DEN TAM OLARAK NEDEN AYRILDIN? BİR SÜRÜ DEĞİŞİK GÖRÜŞ VAR BU KONUDA, AÇIKLIK GETİRİRMİSİN?

SERDAR KULBİLGE: Biz profesyonel oyuncularız. Fenerbahçe kulübü ile anlaşamadık. Yollarımızı ayırma kararı verdik. Sezon başında Fenerbahçe’de yabancı kaleci arayışları vardı ama şu anda Volkan devam ediyor. Kulüple aramızda bir problem olmadı sadece anlaşamadık.

FENERBAHÇE’DE VOLKAN BABACAN İLE BERABERDE ÇALIŞTIN. SENCE FENERBAHÇE İÇİN YETERLİ Mİ?

SERDAR KULBİLGE: Şu an Fenerbahçe’nin kalesinde Volkan Demirel, Volkan Babacan ve Mert Günok var. Türk kalecilere güvenildiği takdirde neler yapabileceklerini herkes gördü geçtiğimiz sezonlarda. Ben, genç Türk kalecilere güvenilmesi gerektiğini düşüyorum.

PEKİ KOCAELİSPOR’UN HEDEFLERİ NELER BU SENE?

SERDAR KULBİLGE: 5 Yıllık uzun bir aradan sonra yeniden Turkcell Süper Lig’e yükselen bir Kocaelispor var. Burada başkanımızın hedefleri var, Bizde onun hedefleri doğrultusunda hareket ediyoruz . Yeni oluşan bir takımız. Biraz zamana ihtiyacımız var. İnşallah bu zamanı da en kısa sürede atlatıp Kocaelispor’u layık olduğu yerlere taşımayı düşünüyoruz.

SERDAR KULBİLGE MİLLİ TAKIMA TEKRAR DÖNMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

SERDAR KULBİLGE: Avrupa Şampiyonasından sonra Şili ile Milli maç vardı Fatih hoca da beni kadroya çağırdı. Tabi ki o grup içinde olmayı düşünüyorum. Ama bu Fatih hocanın vereceği bir karardır ve hocamıza herkesin saygı duyması lazım. Bende milli takımda oynamak isterim, terimin son damlasına kadar mücadele etmek isterim. Ama karar verecek olan Fatih hocadır.

GALATASARAY’DA AYKUT VE ORKUN VARKEN YABANCI BİR KALECİ KİRALANDI, BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUN?

SERDAR KULBİLGE: Daha öncede söylediğim gibi Türk kalecilere biraz daha güvenilmesi gerekiyor.

ENGİN İPEKOĞLU’NUN DA ESKİ BİR MİLLİ KALECİ OLMASI, SENİN GELECEĞİN AÇISINDAN BAKINCA DA SERDAR’A FAYDALI OLACAK MIDIR?

SERDAR KULBİLGE: Hocamla maçlardan önce ve maçlardan sonra hep diyalog halindeyiz. Benim için faydalı olacağını düşünüyorum.

FENERBAHÇE’DEN AYRILMANDA MENAJERİNİN BİR KABAHATİ VAR MI?

SERDAR KULBİLGE: Hayır, hiç kimseye kabahat bulmuyorum. Sonuçta anlaşamadık biz profesyonel oyuncularız. Hiç kimsenin de arkasından konuşmamışımdır bugüne kadar. Karakter yapıma ters bir şeydir. Herkesin yolu açık olsun diyorum.

GELECEKTE YENİDEN FENERBAHÇE’YE DÖNER MİSİN?

SERDAR KULBİLGE: Tabi ki neden olmasın. Bizler profesyonel futbolcularız. Fenerbahçe Avrupa’nın sayılı kulüplerinden biridir. Tekrar böyle bir teklif gelirse neden olmasın. Bütün futbolcular 3 büyüklerde oynamak ister.

FENERBAHÇE’DEN İSTEDİĞİN ÜCRETİ KOCAELİSPOR’DAN ALABİLDİN Mİ ?

SERDAR KULBİLGE: Hayır. Sonuçta ben burada oynamayı tercih ettim. Benim hedefimde oynamak vardı. Milli takım kadrosunun içinde olmak için sürekli oynamam çok önemliydi. Buraya oynamak için geldim.

HERŞEYE RAĞMEN FENERBAHÇE İLE ANLAŞAMAZ MIYDIN?

SERDAR KULBİLGE: Sonuçta anlaşamadık. Dediğim gibi bizler profesyonel oyuncularız ve bende böyle bir karar verdim. Herkesin saygı duyması gerekiyor.

UNUTAMADIĞIN BİR MAÇ VAR MI?

SERDAR KULBİLGE: Fenerbahçe’de unutamadığım maçlar çoktur. Sakatlandığım bir karşılaşma var Sivas maçı. Onu hiçbir zaman unutamam. İzmir’de şampiyon olduğumuz Trabzonspor maçını unutamam. 100. yıl gibi önemli bir senede Fenerbahçe’nin kadrosunda olmak kalesini korumak büyük bir şeref, onur ve gururdur. İnşallah aynı başarıları Kocaelispor’da da yaşarım diye düşünüyorum.

TURKCELL SÜPER LİG’İ BU SENE NASIL DEĞERLENDİRİYORSUN?

SERDAR KULBİLGE: Bu sezon, geçen senelere göre daha iyi bir sezon olacağını düşünüyorum. Bütün takımlar çok iyi transferler yaptılar. Bu sene Turkcell Süper Lig daha zor geçecek diye düşünüyorum.

ŞAMPİYONLUK FAVORİN VAR MI?

SERDAR KULBİLGE: Şu an daha sezonun başı. Şampiyon’un kim olacağını söylemek için oldukça erken.

SERDAR TEŞEKKÜR EDERİZ.

SERDAR KULBİLGE: Ben teşekkür ederim.

MARATON.COM.TR/ ÖZEL
RÖPORTAJ: Burak ÖZKAYA

Geri