Serdar Akinan'ın yazılarına son verildi

By_SEKOPY

_C*_Özel Harekat_
Süper Moderatör
Reaction score
0
serdar-akinanin-yazilarina-son-verildi-1008121200_m.jpg

İSTANBUL- Başbakan Erdoğan'ın "O yazıları not ediyoruz" diyerek hedef gösterdiği yazarlardan biri olan Akşam gazetesi yazarı Serdar Akinan'ın işine son verildi.

Gazeteci Akinan, son olarak Kandil ve Suriye izlenimlerini aktarmıştı. Twitter hesabından işine son verildiğini açıklayan Akinan, İsmail Küçükkaya'nın Akşam gazetesi yönetimi adına kendisini arayarak yazılarına son verildiğini bildirdiğini kaydetti. Akinan, twitter hesabında "Mesleğimi icra edebileceğim bundan başka bir mecra kalmadı" dedi.

Medyada, Suriye ve Şemdinli izlenimleri "fitne fesat" olarak değerlendirilen Akinan köşesinde "Haber neredeyse, hayatım pahasına giderim. Beni mesleki olarak eleştirecek insanlarla ilgili tek kriterim var. Aynı meslekten miyiz? Buyurun haber orada... Sahada... Bana beni atlatarak ders verin. Gidin, risk alın ve gerçeğin iddia edildiği gibi olmadığını ispatlayın. Devlet politikasını kollamak, resmi açıklamalar çerçevesine sadık kalmak biz gazetecilerin görevi değildir. Biz gerçeğin peşindeyiz. İcazet alarak, belli odakların çıkarlarını gözeterek yapılana gazetecilik faaliyeti denmiyor" diye cevap vermişti.

Akinan'ın "Hakkari ne tarafta" başlıklı son yazısı şöyleydi:

"Egemen bir devleti yıkmak için isyancılara her türlü yardımı alenen yapacaksın. Silah vereceksin, kamp vereceksin, para vereceksin ve üstüne üstlük bunu alenen yapacaksın.
Binlerce sivil biraz da bu yardımlarından ötürü ölecek.
O devletin jeo stratejik pozisyonu, küresel sistemin dengeleri açısından hayati önemde olacak.
Orta ve hatta uzun vadede sen bu dengeyi değiştirecek bir adım atma kudretinden yoksun olacaksın.
Altüst ettiğin o dengeler kurulu sistemin ayarını bozduğundan etnik meseleler, otonom yapılar ortaya çıkmaya başlayacak.
Bu yapının tarihsel, kültürel, ekonomik, etnik ve sosyolojik arka planından bihaber olacaksın.
Bölgenin en iyi donanmış ve büyük ordusu elinde olmasına rağmen, kendi sınırların içinde bir coğrafyada 14 gün savaşacak ama kontrolü ele geçiremeyeceksin.
Aynı anda karakolların basılacak ve şehitler vereceksin.
İspatlanamayan, ispatlanması da üretilen delillere dayandığı için mümkün olmayan davalarla onlarca generalini hapse atacaksın.
Hapse attığın generalleri emekli edeceksin.
Şamar oğlanına dönmüş o askerden performans bekleyeceksin.
3 milyon Kürt'ün statü talebine kulak tıkayacaksın.
Sonra kalkıp sustalı maymuna çevirdiğin medyanın olan biteni yazamamasından, tartışamamasından aldığın güçle, 'Terör er ya da geç kaybetmeye mahkumdur' diyeceksin.
Oldu.
Allah muvaffak etsin...

Eee nolmuş son verilmişse . Patronunun kararı bize ne parayı veren o işten çıkaran o

Yanlış yapmış; amerkanın kutsal dansözüne laf edip eleştireceğine dansözü alkışlaması lazımdı.

Bunlar Sadece Osman Paşayı Susturamaz ! titanik tayyip BUZ DAĞINA ÇARPTI !!! Korkunun ecele faydası yok ampul partililer ampulu patlatmaya geliyoz PATLATMAYA !!!!!

Geri