Seni Yarattım

w133

тσ яєαℓιz&#
Reaction score
0
Bir gün, çelimsiz, küçük bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş yiyecek, para, ya da alabileceği herhangi bir şey için dileniyordu. Üzerinde yırtık, pırtık giysiler vardı; yüzü gözü kir içinde, perişan bir hali vardı. Kız dilenirken, sokaktan genç, canlı ve iyi görünümlü bir adam geçti. Kızı farketmişti ama belli etmemek için dönüp ikinci kez bakmadı. Büyük ve lüks evine, mutlu ve rahat ailesinin yanına geldiğinde, çok güzel hazırlanmış akşam sofrası onu bekliyordu. Fakat az sonra düşünceleri tekrar o fakir kıza takılıverdi. Duyguları birşeylere itiraz ediyordu. Sonra kolay yolu tercih etti ve itirazlarını Allah’ a yöneltti: "Böyle birşeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun? Neden o küçük kıza yardım için birşeyler yapmıyorsun Allah’ ım?" diye yakındı içinden. Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir cevap işitti : "Yaptım. Seni yarattım!"..

Alıntıdır.

o gençte kıza yardım etti ve dilenci mafyasını yarattı

insanlari ayirt edemiyoruzki, kimisi gercekten ihtiyaci oldugu icin yapiyor kimiside meslek edinmis

forumda bile war boyleleri, arayip bakmaktansa belese konmaya calisiyorlar, hemen bi baslik acip bilmem ne warmi, nasil bulabilirim....

neyse duygusal yaziyi nereye getirdik, e tabi zengin fakire yardim etmeli, sadaka buyuk bir koruyucu guctur

we zekatta...

aslinda herkez her sene zekatini werse fakirlik kalmiyor biliyormusunuz?

zekat cok guzel bı olgu..
ama bırısıne 5 yerden zekat gelıo fakat 1 yan mahallede aclıktan hala cok perısan aılelerın oldugu oluyo dıkkatınızı cekmemıs :( :(

tum dunyayi sefelatten kurtaracak bir sistem ne yazikki mewcut degil, yapilan ise olumlu tarafindan bakmak lazim birazda

yoksa turkiyedeki sefaleti bitiririz, afrikadakiler ac kaldi derler...

ne kurtarirsak, kimin durumunu duzeltirsek kardir arkadaslar. benimde paraya ihtiyacim war ama cogu zaman baskalarina yardim etmeye calisiyorum, arkadaslarimida buna teswik ediyorum,

bu sekilde bu isler cozulur ancak

ifrit abi yine sözümüz oldun çok sağol
herkes zekatını verse türkiyede fakirlik kalmaz....bence çevre ülkelerdede...(çok ciddiyim)

Geri