Sen anlat dedi bana Tanri, sen sade anlat..."

uLash

Kaleidoscope
Altın Üye
Reaction score
1
Anlatacaklarim var! Vaaz vermek degil niyetim, duydugumu söylemek. Söylemeye deger seyler duyuyorum zira. Belki hayati daha yasanir kilmak için ya da belki sade, ama sade anlatmak için... Sen anlat dedi Tanri bana, anlasilsin diye degil, hiçbir mükafat istemeden anlat... Çünkü bir mükafattir artik bir anlaticiya dogru düzgün anlasilmak! Sen anlat dedi... Sen sade anlat! Umudu hatirlatsin diye umutsuzlugu, çareye yol açsin diye çaresizligi anlat... Ders verme dedi kimseye, çünkü hoca denmez ögrenmesini bitirene. Çiraklari olan bir çiraktir usta, olsa olsa... Sen anlat dedi bana Tanri, sen sade anlat...

Hic kitap okumayan bir adam nicin merak eder seneye yazilacak kitaplari?
bu dunyada bile ya$amayi beceremeyen nicin merak eder diger gezegenlerdeki hayati?
gecmi$ ve bu gun ne zaman bitirildi de gelecek sorgulaniyor?
i$ler hala kalle$ce hallediliyor ikili ve uluslararasi ili$kilerde...
her ulkenin sinir kom$ulari dost ve karde$ du$man ulkeler.
dogru duzgun top bile oynayamiyorlar kavgasiz!
oyunlari sava$ gibi gorenler sava$i da oyun gibi goruyor elbet..
ayni kadina sevdalananlar birbirini vuruyor, ayni $eyden nefret edenler can ciger arkada$..
bir $eyi, bir kadini, bir erkegi ya da bir ulkeyi sevmenin cezasi olum bile olabiliyor bazi.."

Kar Yağıyor Sevgilim

...

Kar yağıyor sevgilim. Ümitsizliğimizin kışını yaşıyoruz. Ayrı evlerde, ayrı pencerelerden, ayrı hayatlara bakıyoruz sessizce. Aklımızda birbirimizin eksik hayatları… Paramparça geçmişimize dönüp bakıyoruz, sonra. Görmek istediğimiz resmi bir türlü göremeyip siliyoruz aklımızdaki kırıntıları… Yağan kar tanelerine karışırcasına her bir parçası değişik yönlere dağılırken resmin prematüre doğmuşluğuna kahrediyoruz.

Kar yağıyor sevgilim. Havada asılı kalan hayaller değiyor yüzümüze, gözümüze. Hiçbirinin elle tutulur bir yanı kalmamış, lime lime dökülüyorlar, dokundukça üzerimize…

güzel bir konuya değinmişsin...ben de cidden hala anlam veremem..insanları anlamak bu kadar zor mu..

Bu oyle bır yazıkı kardesım anlayana ama . . .

günde sadece 1 konu..biraz daha dikkatli olalım lütfen..

Geri