selam arkadaslar bır soru soracam

Tmac01

New member
Reaction score
0
selam arkadaslar belkı mod arkadaslar sacma bulup konuyu kapıyacak ama ben gene de sansımı denemek ıstıyorum ben ne sagcı ne solcu ne dındar nede dınsız 18 yasını daha bıtırmemıs bır arkadasım belkı genclıgımın verdıgı o gazla bu forumu sıksık takıp edıyorum sorum su tam olarak soruda sayılmaz belkı ama ben bunu demek ıstıyorum forumda ataturk u savunanda var fetullah gulen ıde dındarım dıyende var dınsızım dıyende sagcı solcu vs vsvs ben tek sunu merak edıyorum bu arkadaslar neyı savunuyor bız neyı savunuyoruz eger herkez turkıye adına bırseyler yazıyorsa neden dındara sagcıya solcuya femınıste humenıste dınsız e ataıste kotu gozle bakıyoruz neden onları oyle kabul etmıyoruz tamam belkı art nıyetlı arkadaslar var onlara herkes cevap verırken bır sehıt haberı varken hepımız uzuluyorsak hakakten bız neden bırbırımıze saygı duymuyoruz ve gercektende BIZ NEYI SAVUNUYORUZ lutfen herkez gorusunu yazarsa mutlu olacam moderator arkadaslarda ınanın hıcbır artnıyetım yok yanlız lutfen bırbırımızın goruslerıne saygı duyalım en azından su forumda saygılar

takım tutar gibi siyasi parti tutuyoruz...ve bunu sonraki nesillere aktarıyoruz...hepsi budur

Mantığın sustuğu yerde şebeklikler konuşuyor, fikirlerin sustuğu yerde kavgalar tartışmalar küfürler.

neden ama bugun 3 polısımız sehıt oldu sagcı solcu dındar laık ıcın olmadıkı hepımız ıcın oldu bugun laıkte uzuldu dındarda afederısız ama genelevdekı kadında eger bugun o 3 ınsanımız 3 abımız vatan ıcın sehıt oluyorsa neden bu kavga gecen gun hasan dogan vefat ettıgınde fenerlısıde uzuldu galatalısıda besktaslısıda ama o ınsan gorevdeyken denılmeyen bırakılmadı ne yanı bızde turkıyenın degerını kaybedıncemı anlıcaz ben cocuguma buyuyunce sag sol dındar dınsız dıye ayırırken farkında olmadan memleket gıttı sımdı somurge gıbı yasıyoruz mu dıcem ve o cocuk benım suratıma tukurse ve baba bızı bu hale dusurdunuz ya allah hepınızın belasını versın dese ben ne dıyecem cocuguma?

Sen bıze sorucana samimi söylüyorum babana sor...Ama sunu söylim ben babama sordugumda bana bısıler anlatıı ben hıc bısı anlamadım.:D

Aslında dışardaki insanın birbiriyle problemi yok. Yani başı açığı da kapalısı da kolkola geziyor, çember sakallı olanı da keçi sakallısı da kardeşçe yaşıyor. İşte bu noktada belli bişr kesimin çıkarı kötü yaralanıyor ve karar vericiler sayesinde düğmeye basılıyor. Bunu tartışmakta takım tutar gibi parti tutanla hoşgörü yoksununa kalıyor. Daha önemli problemler varken biz birbirimizi yiyoruz başkaları nemalanıyor. Onlar bu kavgalar sayesinde aslında görmemiz gereken şeyleri görmememizi sağladığı gibi bundan ayrıca çıkarda kazanıyor...

Kardeşim aslında güzel konuya değinmişsin, biz maalesef babalarımızdan böyle yanlış öğrendik. Biz çocuklara sağcısına Nazım Hikmeti kötülediler, solcusuna Arif Nihat Asya yı kötülediler...Halbuki düşündüğümüz zaman hepsi bizim harikulade şiirler yazan atalarımız...Türkçeyi mükemmel kullananlardır...
Ama sağ sol kavramları çıkmış ve bizler birbirimize düşmüşken kıbrıs işgal edilmiş ve tekrar birlik olup geri almışız...Bizim genlerimizde maalesef böyle ayrılık, oyunlara alet edilme süregelmiş ve devam edecektir...

Neden saygı duyulmuyor. Güzel soru.

Ben ülkenin sürekli aydınlığa bakmasını istiyorum. Ülkemin dini kurallara göre yönetilmesini istemiyorum. Din'in sadece kul ila Allah arasında kalmasını istiyorum. Öyle yaşanmasını istiyorum.

Tabi birileri kalkıpta 1500 öncesinin yaşam tarzının gelmesi konusunda diretince dayanamıyorum. Atatürk'ün bu ülkeye ne faydalar getirdiğinin görmemezlikten gelmesini hatta bir kenara itilmesini kabul edemiyorum. Dolayısı ile benim düşüncemin karşısında olanlara tahammül edemiyorum. Benim düşüncemin kusursuz olduğunu iddia etmiyorum. Ama olması gereken olduğunu düşünüyorum.

Tabi karşı düşüncede olan insanlarda benim düşüncemi benimsemiyorlar ve tahammül edemiyolar.. Ülkemiz öylesine karışık bir süreç geçiriyor ki; böylesine tartışmlar çok normal bence.

Bir taraf sadece ülkenin geleceği diye tutturuyor, diğer tarafta dinimi yaşamak istiyorum diyor. İçinden çıkılmaz bir durum aslında.

Çünkü bu ükeyi bölme politikasıdır. Sağ-sol, Türk-Kürt, Laik-dindar, iktidar-muhalefet ....... birbirine kırdırılır. Herkes kavga dövüş birbirine kin kusar, diş biler.
Herkes perdenin önünde oynayan gölge oyununa bakar kimileri gölgelere küfür eder kimi yere göğe sığdıramaz. Bu arada bu iki kesim birbirinin devamlı kuyusunu kazar.
Ama perde arkasında senaryoyu yazanlar kuklaları oynatanlar herşeyi daha önceden o kadar güzel kurgulamıştır ki izleyenlerin aklına "Şu perdenin arkasındaki kim yav?" demek gelmez. Oynanan oyuna kendilerini o kadar kaptırmışlardır ki bunu düşünemezler.
İkiye ayrılan seyirci devamlı birbirine küfredip birbirini döverken bu perde arkasındaki kukla oynatıcısı devamlı nemalanır ve bu düzenin bozulmasına asla izin vermez. Çünkü bu düzen onundur.
Eğer gölge oyununa ilgi azalmışsa gazetelerine, dergilerine, televizyonlarına, radyolarına oyunla ilgili devamlı bomba haberler düşürür.
Ve bu oyun böylece sürüp gider.

Ben ülkemin birliğini ve beraberliğini ve bölünmez bütünlüğünü savunuyorum. Bunu sanırım bu ülke topraklarında ve bu bayrağın altında yaşamaktan memnun AKPli de CHPli de MHPli de ÖDPli de.... Atatürkçü de Fetullahçı da Süleymancı da... Laik de Antilaik de Dindar da Ateist te... Türk de Kürt de Tatar da Çerkez de...herkes söylüyor. AMA HERKES BİRBİRİNDEN TÜRKİYE'Yİ BÖLECEK DİYE ŞÜPHELENİYOR.

Milletimizin birbirine karşı olan güven duygusu neden bu kadar zayıfladı diyorsan bence bu olaylara hep aynı pencereden bakmamızdan kaynaklanıyor. Okumamamızdan ve akıl süzgecimizden geçirmememizden kaynaklanıyor. Karşı fikirlerin iyi yönlerinin de olabileceğini kabullenemiyoruz ve bu iyileri bir araya getiremiyoruz.

SORUN PERDENİN ARKASINDAKİ KUKLA OYNATICISININ OYUNUNA GELMEYİP ONU GÖRMEYE ve ONUN OYUNUNA GELMEYECEK NESİLLER YETİŞTİRDİĞİMİZDE ÇÖZÜLECEKTİR.

Doğru söylüyorsun kardeş ama yapılan iftiralar yalanlar karalamalar oluyor. Bunları duyunca insan dayanamıyor yazıyor. Herkes karşısındaki insana saygı duymalı ALLAH izin vermesin bir savaş çıksa sırt sırta vererek savaşı kazanırız. Biz düşmanlarımızın istediği şeyleri yapıyoruz. Adamlar bize kıçıyla gülüyordur. Örneğin dinimi yani islamiyeti güzelcene yaşama taraftarıyım. ama bazı insanlar çıkıyor bizleri gerici yobaz vatan haini daha bugün bir arkadaş daha da ileri gidiyor namuzsuz şerefsiz laflarıyla iftira hakaret karalama da bulunuyorlar. Sen ne karşılık verirsin bu adama

Aslında dışardaki insanın birbiriyle problemi yok. Yani başı açığı da kapalısı da kolkola geziyor, çember sakallı olanı da keçi sakallısı da kardeşçe yaşıyor. İşte bu noktada belli bişr kesimin çıkarı kötü yaralanıyor ve karar vericiler sayesinde düğmeye basılıyor. Bunu tartışmakta takım tutar gibi parti tutanla hoşgörü yoksununa kalıyor. Daha önemli problemler varken biz birbirimizi yiyoruz başkaları nemalanıyor. Onlar bu kavgalar sayesinde aslında görmemiz gereken şeyleri görmememizi sağladığı gibi bundan ayrıca çıkarda kazanıyor...

bence en özeti bu:saskin

haklısınız ama gercekten bızı ıtenler artnıyetlımı yoksa dusuncesızce kendı fıkrınımı savunuyor yoksa bu ıkısınımı yapıyor cezanın lafı gıbı zıhnıyet hem kara hemde cıkar saglar yalanla dıye ornegın avrupa kupası o ınanılmaz sutları volkan ve rustu cıkardı bakın fener besıktas kalecısı aurelıo trabzon ve fenrede forma gıyen bır brezılyalı arda gs lı ugur boral fenerlı SIMDI ben hıc bır galatasaraylının semıhın attıgı ısvec macındakı gole susup ardanın golune basbas bagırdıgını dusunmuyorum ugur boralın golune semıhın golune almanya macında sır fenerlı dıye sevınmeyen varmıdır acaba YOK ama bu avrupa kupasından once gs fener macında tuncayın basına 50 tane pet sıse atılmadımı fener macında gs lı futbolculara ana avrat sovulmedımı besıktas macında adamlar olmedımı eee bu adamlar turkıye ıcın oyuyorsa bız neden bu adama zarar verıyoruz neden bızım memleketın evladına sovuyoruz GENE ?

madem herkes bole diyor neden dewam ediyoruz bu konuya degindigin icin cok tesekkürler

yazını ayakta alkışlıyorum
"doğruya doğru"
diyecek başka bir sözüm yok

selam arkadaslar belkı mod arkadaslar sacma bulup konuyu kapıyacak ama ben gene de sansımı denemek ıstıyorum ben ne sagcı ne solcu ne dındar nede dınsız 18 yasını daha bıtırmemıs bır arkadasım belkı genclıgımın verdıgı o gazla bu forumu sıksık takıp edıyorum sorum su tam olarak soruda sayılmaz belkı ama ben bunu demek ıstıyorum forumda ataturk u savunanda var fetullah gulen ıde dındarım dıyende var dınsızım dıyende sagcı solcu vs vsvs ben tek sunu merak edıyorum bu arkadaslar neyı savunuyor bız neyı savunuyoruz eger herkez turkıye adına bırseyler yazıyorsa neden dındara sagcıya solcuya femınıste humenıste dınsız e ataıste kotu gozle bakıyoruz neden onları oyle kabul etmıyoruz tamam belkı art nıyetlı arkadaslar var onlara herkes cevap verırken bır sehıt haberı varken hepımız uzuluyorsak hakakten bız neden bırbırımıze saygı duymuyoruz ve gercektende BIZ NEYI SAVUNUYORUZ lutfen herkez gorusunu yazarsa mutlu olacam moderator arkadaslarda ınanın hıcbır artnıyetım yok yanlız lutfen bırbırımızın goruslerıne saygı duyalım en azından su forumda saygılar

bak kardeşim.türkiyenin en büyük hatasına değinmişsin.hani bazı chpliler akplilere diyoki 'sizin gibiler yüzünden türkiye bu hallerde,sizin yüzünüzden abye giremiyoz . aynısını akpliler chplilere diyor.avrupada sağ sol ayrımı yokmu? var.ama bizden farklı olan noktaları şudur.ayrı düştükleri noktalar var ama birbirinin aynısı olan noktalarıda var. ama türkiyede adeta savaş havası egemen.birbirlerini bir kaşık suda boğacak şekle gelmişler.bugün türkiyede en cok tartışılan şey hükümettir doğal olarak.chp akpye yuklendikce yukleniyo.bazı noktalarda haklıdır ama,akplilerin nefes almasına bile lanet ediyolar(yanlış anlama ben akpyi tutmuyom,durum bunu gösteriyor).mesela akp hükümeti yıkılsa yerine chp gelse türkiye kalkınacakmı,abye girecekmi(ben girme taraftarı deilim),turban sorunu kalkacakmı,memur zamları artacakmı,milli gelir artacakmı?hepsinin cewabı belli.akp yerine chp gelse herşey olduğu gibi dewam edecek.ne kötü ne iyi.ama bundan deniz baykal zararlı cıkacak.cunku atatürkü sömürerek türk gencinin milli duygularıyla oynamıstır.akp ise dini sömürerek yaşlı hacı amcalarımızın oylarıyla iktidar olmuştur.bu nedenle chpli insanlar kendi partilerinden cok şey bekliyo ama deniz baykal buna cesaret edemez. cunku fiyaskoyla sonuclanacağından istifa etmek zorunda kalır.ve atatürkcüler isyan eder. devlette resmen savaş cıkar.sokağa cıkamayacak duruma geliriz.şunuda soylim.ben akp hukumetinden memnun deilim. oyumuda asla ona vermem.ama chpyede vermem. benim oyum boştur.sana şu gerceği soyliym.21. yuzyılda başbakan olan hiçkimse temiz kişiler olamaz.ben sana herşeyi özelden msnmi vererek anlatırım.abye neden karşı cıktımı falan . burda acıkta solenemiyecek bazı şeyler var. cok derin konular. sonra banlarlar beni.

ne yazikki illaki bir savaş olduğu zaman bu millet birleşiyo ve ayrılıkları unutuyor.savaş bittiğinde bir birimize olan kinimiz devam ediyor...

dediklerine katılmamak elde değil.
Ne yazık ki öyledir bu ülkede işler,öyle işler.
Hatta ayrıntısına girmek gerekirse iki tarafta solcu olmasına rağmen sosyal demokratı sosyalistini,sosyalist de sosyal demokratı veyahut iki tarafta ülkücü olmasına rağmen bbp mhp yi mhp bbp yi sevmez.
aklıma birden çinli şerefsizlerin Göktürk döneminde böl böl parçala uyguladığı taktiği geldi :goz:
Görüşüm her ne kadar belli olsa da anlattığımı anlayan ve teşekkür basabilen karşıt görüşten arkadaşlar da var.Bunlardan da ayrı ayrı teşekkür ederim.
HER YOL MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİKTEN GEÇER!!

Geri