selam arkadaşlar

masterpach

New member
Reaction score
0
masterpach;3781242]öncelike merhaba arkkadaşlar burası süper net e girdim mi burdan başka biyere gidemiyom
yanlız bir sorunum var ben libyadayım arkadaşlar bi bilgisayar almış burdan arapça neyse bende xp sp2 türkçe cd si var foormat attım harddisk 4 parçaydı sırayla sildim tek parça haline getirdim sonra 2 ye boldüm c ye format attım kurdum herşeyini sona bir baktim c harici harddisk yok diğer bölümü görünmüyor harddisk in bana yardımcı olabilecek varmı
şimdiden sağolun..............

daha once ayni konuya fakat baska bir arkadasin basina gelen sorun icin vermis oldugum cevap;

asagidaki uyuglamayi

bilgisayarim (sag klik)>>yonet>disk yoneticisinde uygulayacagiz

simdi soyle yapalim,

1-olusturdugumuz bolumde sag tik yapip,yeni bolumu isaretliyoruz,
2-karsimiza yeni bir sayfa acilacak,(yeni bolum sihirbazi isminde)

*burada ileri diyoruz,
*daha sonra bolum turunu sec ibaresi ile sayfamiz degisecek,
birincil bolumu isaretliyoruz ve tekrar ileri diyoruz,
*bolum boyutu ile ilgili bir sayfaya yonlenecegiz ve buradan, istedigimiz boyutu ayarliyoruz,
-sende 54008mb gibi bir rakam cikacak
*en son olarak bolumu bicimlendir isimli bir sayfa ile karsilasacagiz ve ntfs foratina ayarlayip,
ileri deyip, devam edecegiz ve bolum olusturulmaya baslanacak

3-bolumu bicimlendirmis olacagiz,
bu kadar kolay...

not:
hizli bicimlendirme yapmayin, normal bicimlendirme uzun surer ama daha sihhatli bir disk elde ederiz,
ortalama 10-15dk surecektir

kolay gelsin

kolay gelsin

daha once ayni konuya fakat baska bir arkadasin basina gelen sorun icin vermis oldugum cevap;

asagidaki uyuglamayi

bilgisayarim (sag klik)>>yonet>disk yoneticisinde uygulayacagiz

kolay gelsin

teşekkür ederim arkadaşım hallettim yardımların için sagol bu arada ben 24 saat nette degilim maalesef yukardaki arkadaşa diyorum voy voy denen arkadaşa günde en fazla 3 saat durabiliyoz e çalışmak zorundayız......
tekrar teşekkürler......

Geri