segate harici disk kullanımı şifreleme yardım...

hyltlord

New member
Reaction score
0
Seagate 1.5TB 32MB 7200RPM Freeagent Desk 3.5" Taşınabilir Disk, kullanıyorum. Seagate manager yazılımının, dosya şifreleme özelliğini biliyorum fakat bir türlü nasıl kullanıldığını çözemedim. Encryption diye bir klasör oluşturuyorum ve şifre belirliyorum. Ama klasörün içinde sürükle bırak şeklinde koyduğum dosyalar şifrelenmiyor. Bu bu yazılımı kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

Aynı sorun bendede mevcut.. Aldığım harddiskin içeriğine herkes ulaşmasın diye şifrelemek istiyorum ama yok olmuyor.. bazı programları öneriyorlar fakat ben her bilgisayardan veri alışverişi yapabilmeliyim.. onlarada o programları kurmak zorunda kalmak istemiyorum

Flashbelleklerde bu çeşit kripto yöntemleri mevcut ancak harici harrddiskler için böyle bir çalışma bildiğim kadarı ile yok, takip ediyorum eğer istediğiniz çeşit bir program bulabilirsem burada paylaşmayı ümit ediyorum.

Flashbelleklerde bu çeşit kripto yöntemleri mevcut ancak harici harrddiskler için böyle bir çalışma bildiğim kadarı ile yok, takip ediyorum eğer istediğiniz çeşit bir program bulabilirsem burada paylaşmayı ümit ediyorum.

harici diskler için şifreleme programları birkaç tane buldum.. bunlardan biride seagate'in kendi şifreleme yazılımıydı ama büyük boyutta dosyaları şifrelemesi encrypt'ten çıkarması kullanım zorluğu insanı yoruyor. hide folder gibi anında erişimi engelleyen bir yazılım olması en iyisi olur. Paylaşımını dört gözle bekliyorum.. :) :sad:

WindMend Hide Folder Programını Harici Hard Diskinizin içine Kurun. Daha sonra Bu

Programı Harddisk'in içindeki exe'sinden çalıştırın. (FolderHidden.exe) İlk açılışta sizden bir şifre belirlemenizi isteyecek.

Şifre koyduktan sonra,

Gizleyip Şifreleyeceğimiz dosyaları veya Klasörleri seçiyoruz. Seçtikten sonra Programdan çıktığınız

anda gizlediğiniz klasör veya dosyalar harddiskin içinde gözükmez. Ancak Harddisk'in içindeki bu

programı çalıştırıp belirlediğiniz şifreyi girdikten sonra gözükür. (unhide) Bu sayede harddisk'inizin içindeki hangi

dosyalarınızın gözükmemesini istiyorsanız sadece orayı şifrelemeniz yeterli..İstediğiniz bilgisayara harddiskinizi takın gizlediğiniz dosya

Gözükmeyecektir..

Harici Harddisk Şifreleme (seagate)

...Umarım şifrelemek isteyenlere yardımcı olur...

Geri