Sebzeli Levrek

Newwave

Altın Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
12,976
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
World Of Hackhell
250rqxk.jpg


Sebzeli Levrek tarifi


Efendim bu gün hackhell menüsünde çok az yağlı, bol sebzeli ve yapımı çok kolay bir balık yemeği yapıyoruz herkese afiyet olsun


2 kişi için malzemeler:

- 2 adet levrek
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy patates
- Maydonoz
- Biber çeşitleri (Yeşil, kırmızı veya sarı olabilir.)
- Yarım limon suyu
- 2 diş sarmısak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber


Balıkları tencereye yerleştirin. Üzerine piyazlık doğradığınız soğanları, ince doğradığınız biberleri ve sarmısağı ekleyin. Sebzelerin üzerine arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber serptikten sonra, limon suyunu da ekleyin.

2w1xnqh.jpg


En üste maydonozları yerleştirdikten sonra, levreklerin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Orta ateşte 30 dakika kadar pişirip, yeşil salata ile servis edebilirsiniz.

Tavsiye: Patatesler çok su çektiğinden, tencere dibini tutmasın diye yarım çay bardağı kadar kaynar su da ekledim. Balıklar piştiğinde, tencerede hiç su kalmamıştı. Gerçekten çok hafif ve bir o kadar da göze ve damağa hitabeden bir yemek oldu.

Kalori kısıtlamalı diyetlerinizde, akşam yemeği olarak bir dilim ekmek ve salata ile tüketebileceğiniz, bol Omega-3′lü bir balık yemeği yapmış olduk. Hiç yağ koymadan da pişirmek mümkün olabilir; ancak tencereye mutlaka biraz su eklemek lazım.


Tarifte verdiğimiz sebzeler dışında, evinizde hangi sebze varsa ekleyebilirsiniz. Özellikle havuç, kereviz ve kereviz sapı balığa hem çok lezzet katacak, hem de yoğun balık kokusunu engelleyecektir. Sebzeli balık yanına, mısır ekmeği de çok yakışacaktır.

Aynı yemeği başka balıklarla da yaptığımda, size sonuçları aktaracağım.

1 kişilik sebzeli levreğin kalori değeri: 340 kkal

Tekrar Afiyet olsun.
 
Geri
Üst