seagate 418as harddisk

hukukcu076

New member
Reaction score
0
arkadaşlar geçen sene kasım ayında bir pc toplatmışdım seagate320as 500 gb 32 önbellekli bir hdd taktırmıştım ama o zamandan bu yana 3. hdd oldu garantiden hep yenisi geldi ve son olarak 418as 16 mb ön bellekli olanını önerdiler ve onu kullanıyorum.

Sıkıntı ise şudur hdd çalışırken birden okuma yapan cd driver gibi bir ses çıkarıyor ve 5-10 sn sonra normale dönüyor ( o anda pc kitleniyor) ara ara pc kendini resetliyor açılma sırasında baya bi sıyah ekranda kalıyor tekrar resetlemek zorunda kalıyorum,açılışta bazen hdd bulunamadı diyor arada kafa vurmasına benzer sesler geliyor ama nadir olarak ilk ikisi bu şekilde idi şimdiki hdd ise aynı arızaları vermeye başladı son olarak bitiş iise açılşta hdd lambası direkliyor hiç sonmüyor ve bios hdd görmüyor
formattan bir nebze düzeldi ancak hiç memnun değilim durumu toplattığım yere aktardım bana power supply olabileceğini söylediler (şimdilerde psu almayıda düşünüyorum) power supply tavsiyeniz ne olabilir 500-600 watlık iyi bir marka

sizce sıkıntı ne olabilir?
sistem:
asus p5kpl-am anakart
intel core2duo e4600 2.4 ghz
kingston 2x2 gb ddr2 800 mhz
seagate st3500418as 500 gb 16 mb önbellek
everest marka kasa ve kendi poweri 400watt
lg dvd
lg cd
:cursing:

ben soleyeyim arkadaşım sıkıntıyı aynı sorunlar birebir bendede vardı şimdilik problem yokk..2 defa 250gb seagate hdd mi degişim yaptılar benımde..ilk once hd tune programı ıle bi tarattır bad sector oluşmuşmu diye oluşmuşsa en kısa zamanda onemlı verilerini yedekle ve servise ver şayet bad sector oluşmamışsa hdd in kablolarını degiştir yeni kablo al..ucuz zaten pahalı bişey degil..kolay gelsin

Geri