Seçmeli Ders Kürtçe

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Özel dersanelerde Kürtçe kurstan sonra, Kürtçe eğitimin önündeki Anayasa engeli de kaldırılıyor. AK Parti'nin uzmanlar heyetine hazırlattığı taslak aynen geçerse Kürtçe seçmeli ders olabilecek.

Sivil Anayasa'yı hazırlayan 6 kişilik komisyondaki isimlerden Prof. Ergun Özbudun, "Tüm resmi ve özel okullarda eğitim-öğretim dili, tabii olarak Türkçe olacak. Fakat başka dillerde öğretim yapılmasının önündeki anayasal engel kaldırılacak" dedi.

Eğitim dili yine Türkçe olacak ama Kürtçe de dahil herhangi bir dil, seçmeli olarak alınabilecek. Fakat bunun için, hükümetin ayrı bir kanun çıkarması gerekecek.

Hangi dillerin, hangi süreyle seçmeli ders olacağı kanunla düzenlenecek. Sivil Anayasa ile, 12 Eylül darbesinin izleri de siliniyor. Mevcut Anayasa'nın geçici 15'inci maddesi, 12 Eylül darbesini yapan generallerin yargılanmasını engelliyor.

Yeni bir Anayasa, yürürlüğe gireceği için bu hükümler geçersiz kalacak. Fakat Prof. Ergun Özbudun, "Ortada suç varsa bile bu kişiler otomatikman yargılanamaz, çünkü zamanaşımı söz konusu. Ayrıca 27 sene evvelin hesabını sormaya kalkmak yanlış bir yaklaşımdır ve yeni yaralar açar" dedi.

(cnn Turk)

Kaynak

Yorumsuz . Sivil anayasa hayırlı olsun .

gelde küfür etme bunlara ..................................

yalandır!! kesinlikle akp yi lekelemek için ellerinden geleni yapıyorlar adam lar baş örtüsü olayını düzeltmeye çalıştılar" laiklik elden gidiyor " adamlara şeriatçı islamcı dediler amerikayla ilişkileri milli çıkar açısından iyi tuttular busafer yahudici israilci oldular bu seferde bu leke atılmaya çalışılıyor ama bukadar oy veren insan tabiki salak değil

milyonlari bulan kürtlerin böyle bir haklari olmamalari zorbaliktir ...

bu da olursa artık yazıklar olsun derim...memleket satılmış bizim haberimiz mi yok yoksa yaww..:mad:

Bu seçimlerde akpye oy vermiştim.Hatta şuan gençLik kollarındayım
Eğer böyle birşey gerçekleşirse bi daha bu partiyle işim olmaz

combanant' Alıntı:
yalandır!! kesinlikle akp yi lekelemek için ellerinden geleni yapıyorlar adam lar baş örtüsü olayını düzeltmeye çalıştılar" laiklik elden gidiyor " adamlara şeriatçı islamcı dediler amerikayla ilişkileri milli çıkar açısından iyi tuttular busafer yahudici israilci oldular bu seferde bu leke atılmaya çalışılıyor ama bukadar oy veren insan tabiki salak değil

Tayy-Yeap Mi Gönderdi Seni.

Geri