Seçimde 1.5 milyon AKP'li görev yapacak

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
AKP, seçimde Türkiye’deki toplam 175 bin sandıkta 1.5 milyon partilinin görev yapmasını kararlaştırdı.

05 Mart 2007

AKP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla seçimde Türkiye’deki toplam 175 bin sandıkta 1.5 milyon partilinin görev yapmasını kararlaştırdı.

Edinilen bilgilere göre AKP teşkilatlarının hafta sonunda yapılan Danışma Meclisi toplantılarında seçim hazırlıkları değerlendirildi. Parti yöneticileri ve milletvekillerinin de katıldıkları toplantılarda teşkilatlara, Başbakan Erdoğan’ın seçimlerde her bir sandıkta, kadın kollarından 3, gençlik kollarından 3 ve ana kademe parti teşkilatından 3 olmak üzere toplam 9 partilinin görev yapmasını istediği talimatı iletildi. Teşkilatlara, 10 Mart tarihine kadar Türkiye genelindeki her bir sandıkta görev yapacak 9 görevliyi belirlemeleri istendi.

AKP yönetiminden verilen bilgiye göre, Türkiye’de toplam 175 bin seçim sandığı bulunuyor ve seçimlerde seçmenler bu sandıklarda oy kullanıyor. Bu durumda her bir sandıkta 9 partilinin görevlendirilmesi, seçimlerde yaklaşık olarak 1.5 milyon AKP’linin sandık başlarında görev yapması anlamına geliyor.

Teşkilatların her bir sandıkta görev yapacak 9 kişiyi belirlemesinin ardından Türkiye genelindeki 1.5 milyon sandık görevlisi, genel merkezden gönderilecek yönetici ve uzmanlar tarafından eğitimden geçirilecek. Sandık görevlilerine, oy kullanma sırasında dikkat etmeleri gereken konular, seçim kurullarına yapılacak itirazlar, oy kullanmaya ilişkin partili seçmene yapılacak yardım ve ortaya çıkabilecek sorunlar konusunda parti yönetimine doğrudan bilgi verilmesine ilişkin eğitim verilecek.

KAYNAK

O kadar oy kesinse zaten barajı kesin aşarlar .
:D
Benim bildiğim kadarıyla 3 milyon oy alan barajı aşıyor . Tabi yanlış hatırlamıyorsam .
O zaman akepe barajı kesin aşıp yine tek başına iktidar olur 1,5 milyon oy cepte .
Tabi bu partililerin hepsinin yaşı tutuyorsa ve oy kullanabiliyorlarsa .

Leke' Alıntı:
Benim bildiğim kadarıyla 3 milyon oy alan barajı aşıyor . Tabi yanlış hatırlamıyorsam .
O zaman akepe barajı kesin aşıp yine tek başına iktidar olur 1,5 milyon oy cepte .

ALLAHIn İzni İle Gene Tek Basına Gelir...

SELAMETLE KARDESİM

Bennce su bu o onemli degil kim olursa olsun bu vatan icin en iyi hangi parti ise o iktidar olsun...

Leke' Alıntı:

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 10 Kasım 2002'de açıkladığı kesin sonuçlar şöyle:
Parti Adı Oy Yüzde

Demokratik Sol Parti (DSP) 384.009 1,22
Demokratik Halk Partisi (DEHAP) 1.960.660 6,22
Yurt Partisi (YP) 294.909 0,94
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2.635.787 8,36
Doğru Yol Partisi (DYP) 3.008.942 9,54
Millet Partisi (MP) 68.271 0,22
Büyük Birlik Partisi (BBP) 322.093 1,02
Anavatan Partisi (ANAP) 1.618.465 5,13
Liberal Demokrat Parti (LDP) 89.331 0,28
Saadet Partisi (SP) 785.489 2,49
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 150.482 0,48
Özgürlük ve Daşanışma Partisi (ÖDP) 106.023 0,34
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 59.180 0,19
Genç Parti (GP) 2.285.598 7,25
İşçi Partisi (İP) 159.843 0,51
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 6.113.352 19,39
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 10.808.229 34,28
Yeni Türkiye Partisi (YTP) 363.869 1,15
Bağımsız 314.251 1,00

Evet, barajı aşmak için yaklaşık 3 milyon oy gerekli, Akp önümüzdeki seçimlerde 1.5 milyon kişiyi görevlendirecekse bunlar mutlaka oy kullanacak insanlardır, yani böyle bi rakam ancak kesin oy kullanacak insanların teyidiyle tespit edilir, Akp'nin sadece 1.5 milyon kişiden alacağı oyu ve bunlardan geri kalan kısmın çoğunluk olduğunu düşünürsek ortaya inanılmaz bi rakam çıkıyo, Akp elbette oy kaybetti, ama bunun %10u geçiceni sanmıyorum, yani en az 9 milyon oy alır, daha önceki seçimlerde oy kullanan seçmen sayısının şu anki seçmen sayısından çok daha az olduğunu; genç nüfusun bu seçimde etken rol oynayacağını da hesaba katarsak bu seçim sonuçlarını gençler belirleyecek desem abartmış olmam, adı Genç olsa da Genç Parti'nin oyları Mhp'ye ya da Akp'ye kayar, büyük yara aldılar, kaydı da, Mhp barajı geçemezse Akp yine tek başına iktidar olur. Dyp'yi de unutmamak lazım.

Bu seçimlerde mantarlicaklar, bu kadar hainliğe hala bu herifler gelirse başa yuh derim artık...

hakikaten yaa bu kadar şeyden sonra yine başa gelirse ben milletimin aklından şüphe etmeye başlayacağım...

Geri