LioN
New member
- Reaction score
- 0

Michael Schumacher, yarışın başında yaşadığı problemlere rağmen, kariyerinin son yarışını yedinci sırada bitirmekten mutlu olduğunu söyledi.
Yarışın ilk turlarında arka sıralara gerileyen Schumacher, son turlarda Vettel tarafından geçilinceye kadar altıncı sırada mücadele etti.
Lastiğindeki patlağın ardından pozisyon kaybetmesinin yarışı oldukça zorlu hale getirdiğin söyleyen Schumacher, "Bu beni, aynı şeyleri yaşadığım 2006'daki hatıralara götürdü. Sonuçta vaz geçecek tabiatta birisi değilim, her zaman bir çözüm bulmaya çalışırım. Bu da işe yaradı" dedi.
"Açıkçası burada son noktasını koyduğum hikayeye bakarsanız, hoş bir son oldu" diyen Schumacher, Vettel'in şampiyonluk mücadelesini işaret ederek, "Bu bana 2003'ü hatırlattı. Ben de benzer bir mücadele içindeydim, bir puanla şampiyon olmayı başarmıştım" diye konuştu.
Alman pilot, "Onunla gurur duyuyorum. İyi bir arkadaşım" dedi.
Mercedes'le üç yıl süren ikinci kariyeri boyunca taraftarların verdiği destekten dolayı kendilerine minnettar olduğunu söyleyen Schumacher, "Güzel bir dönem oldu. Zorlu anları, heyecan verici anları paylaştık. En inanılmazı da, bu son üç yıl içinde aldığım destek oldu. Benim için en zor yıllardı ancak taraftarlar hep arkamda oldular" ifadelerini kullandı.
turkiyef1.