Saygı

PirAdam

Ayın Üyesi
Reaction score
0
SAYGI;

Dikkat edin saygı;

Anlayış...
Hoşgörü...
Tolerans...
Kibarlık...
Mesafeli durmak...
Düşünceli olmak, ince düşünmek...
Susmak...
Hafif öne doğru eğilerek elleri pipi önünde birleştirmek...
Selamlaşmak...
İlgili olmak...
Belagat...
Nezaket...
Adab-ı muaşeret kurallarına riayet
Ayak ayak üzerine atmamak, uzatmamak...
Otururken çişini tutar gibi dizleri birbirine yapıştırmak...
Suskunluk...
Ketumluk...
Gözlerini kaçırmak...
Yaşça büyük olana duyarlı olmak...
Kurallara uymak...

...bunların yerine kullanılan joker kelimedir.

Ondan dolayı anlamını yitirmiştir.

...saygı duyulan, gösterilen değil...kazanılan, edinilen bir şeydir.

Saygı duymanın eylemi, ki bir hissiyattır, saygın olan kişiye aittir...duyana değil.

Saygılı olmanın hiç bir anlamı yoktur...saygın olan bir neden olmalıdır...ki bu bir kişi, durum, olay olabilir...

...aksini düşünürsek, saygın olana aksi bir girişim aslında kabalıktır.

Saygın olanı görebilmek, anlayabilmek ise başka bir durumdur.

Bir vizyon işidir.

Yukarıdaki listeme takdir etmeyi de ekleyiniz...onu bile saygı göstermek gibi anlayan dolu ortalık.

Hele hele ki ortalık bırakın saygın olana, her türlü eşşekoğlueşşekliğe saygılı olan hayvandan geçilmiyor ise...saygılı olmanın en ufak bir getirisi yoktur

Saygılı olmak tek başına hiç bir işe yaramayan, uydurma, altı boş, sözüm ona bir meziyetten daha öte gitmez.

"Ne yapıyorum bilmiyorum ama en azından ben yapıyorum o zaman iyi bir şey olmalı" demek gibi bir durum...

Cümlede kullanalım...

-Saygılı olalım...

...anlamsızdır...taa ki;

-Neye?

veya

-Saygılı ol...

yine,

-Neye?...veya kime?

Bilinmelidir.

Saygıyı belirli kılan ki belirlemek için sorulmasından da anlaşıldığı üzere, saygıyı duyan değil neyin saygı duyulası olduğunu anlamaktır.

Müsaden İle Birkaç Kelimede Ben Eklemek İsityorum PirAdam ...
İşin Özü Ne Saygın Bir Kişi Nede Saygılı Bir Kişi Olmakta İşin Özü Adam Olmakta Gerisi Kendiliğinden Geliyor Zaten ...

Müsaden İle Birkaç Kelimede Ben Eklemek İsityorum PirAdam ...
İşin Özü Ne Saygın Bir Kişi Nede Saygılı Bir Kişi Olmakta İşin Özü Adam Olmakta Gerisi Kendiliğinden Geliyor Zaten ...

Estağfurullah..ne demek..:smile:
Evet biraz adam olmaktan geçmekle beraber..insan olma bilincide önem arz etmekte gibi geliyor sanki...

Haklısın Abi =)
Dediğin Gibi Bazen Susmak En İyisi Arif Olan Anlar ...

daha bugün oldu ben haric babam odaya girse herkez kendi ceki düzen verir :durdurun

eskilerin saygi anlayisi cok farkliydi ama bazen düsünüyorum cok yalniz yönleri oldugu kadar o kadar güzel o kadar saygi (hareketle, düzenle) gösteriliyorduki

benim torpilim tek kiz ve en kücükleri olmam :melek

Geri