Savcı KPSS'deki krize el koydu

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
240820100549421142959_2.jpg

'Kopya çekildi' iddiaları savcılık oldu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Sakınan soruşturma açtı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, Türkiye’nin günlerdir konuştuğu, 2010 KPSS’de soruların çalındığı ve kopya çekildiği iddialarına ilişkin basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek resen soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında, 2010 KPSS’de Eğitim Bilimleri alanında 120 soruyu doğru bilen 350 kişinin çıkması, bu kişilerden bir bölümünün akraba olması, bazılarının aynı dershaneye gitmesi ve ÖSYM’nin iç yazışmalarında kullandığı gizli dosyaların parola ve şifrelerinin hackerlar tarafından çalındığı iddialarının araştırılacağı öğrenildi.

Soruşturma dosyasına giren suç duyurusu dilekçelerinde, “İnternette T.C kimlik numaraları üzerinden verilen bazı sonuç belgeleri incelendiğinde, aynı adayın Eğitim Bilimleri alanında 2008’de 27 net, 2009’da 44,5 net yapması, 2010 yılındaki sınavda ise 120 net yaparak, soruların tümünü doğru cevaplaması, dört çiftin aynı anda 120 netinin olması, Eğitim Bilimleri’nde başarı gösteren adayların çoğunun genel yetenek-genel kültür sorularında orta düzeyde başarı göstermeleri, tesadüflerle açıklanamayacak türden olağan dışı olayladır” ifadelerine yer verildi.

Sakınan ayrıca, geçen hafta Türkiye Gençlik Birliği ve dün de Türk Eğitim Sen’in, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan hakkında yaptığı suç duyurularını da birleştirdi. Sakınan’ın, Prof. Özcan ve Prof. Yarımağan’la ilgili dosyayı önümüzdeki günlerde görevsizlik kararıyla YÖK’e göndereceği öğrenildi

Kaynak

Geri